Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, March 18, 2006

Gluiperd

ik ben geen gemeenteraadslid, geen hooggeplaatste anbtenaar en geen anderszins belangrijke persoon die in de schijnwerpers staat en daarom kan ik het op deze plek gewoon opschrijven, zoals het me op dit moment uit de pen vloeit, of uit het toetsenbord borrelt:

Wouter Bos is een ongelooflijke ondemocratische gluiperd

Was dat duidelijk genoeg? Door de opmerking van Wouter Bos, dat er zoveel allochtone kandidaten door voorkeursstemmen in de gemeenteraden zijn gekomen, dat hij problemen verwacht omdat ze het misschien niet aankunnen, laat hij zien dat hij het democratische principe helemaal niet heeft begrepen. Mensen die door voorkeursstemmen in een raadworden gekozen, hebben een achterban en zijn per definitie de vertegenwoordigers van hun kiezers en van de bevolking.

Waarschijnlijk is wouter al weer bang dat de Partij van de Arbeid, de partij van de allochtonen zal worden en daarom was zijn opmerking voornamelijk gericht tegen zijn traditionele achterban. Dat kan dus nog leuk worden over een jaar.

3 comments:

Steady Freddy said...

Tja. de draaikonte '66 zullen er dan vast niet meer bij zijn. Zelfs de PvdA is geschrokken van haar volledige overwinning dankzij de allochtonen, Woutertje is gewoon tactisch bezig alle mogelijkheden open te houden, gewoon politiek, niks mis mee, doen ze allemaal.

Arie said...

Waar Wouter natuurlijk bang voor is zijn onervaren politici. Je weet wel mensen die anderen bvb. voor massamoordenaar uitmaken omdat ze een mening hebben die niet helemaal bevalt of 2e wereldoorlog vergelijkingen moeten maken hierom. En door een democratisch leider uittemaken voor ondemocratisch plaats je jezelf wederom in het kamp van de fascisten of niet dan?

Don Cornelis said...

Nee klopt Arietje, nu heb je toch echt een keer wat goeie argumenten opgenoemt.