Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, March 30, 2006

Go Rita Go

De wonderlijke wederopstanding van ijzeren Rita,
door Keesjemaduraatje

Nu wil Rita Verdonk zelfs fractieleider van de VVD worden. Welja. Het is nog niet genoeg dat een vrouw met criminele connecties Europese Commisaris wordt (Neelie Smit-Kroes) en een commissaris van de Copaco erelid (Hans Wiegel). Nu moet een minister die tot twee keer toe heeft laten zien dat ze geen enkel gevoel in haar donder heeft en rustig de asielrapporten van uitgeprocedeerden aan het land van herkomst doorgeeft (Kongo, Syrie), fractieleider van de VVD worden. Waarom ook niet. Is Gerrit Zalm daar eigenlijk de enige overgebleven integere bewindsman?

Een positief puntje: voor de D66 is het goed, want de VVD schuift op naar rechts en daardoor is er weer ruimte voor een sociaal-liberale partij.

Wat betreft de economische standpunten van ijzeren Rita weten we niet waar we aan toe zijn. Is ze een soort van Margareth Thatcher? Dan is het al bijna weer o.k. om op haar te stemmen. Of weet ze niet zoveel van economie en kan ze alleen maar goed doorzetten? Als je bedenkt dat ze gevangenisdirecteur geweest is, dan moet je het ergste vrezen. Ambtenaren willen meestal de belastingen verhogen. We weten eigenlijk te weinig van Rita.

Volgens mij is Rita Verdonk gewoon een erg ambitieuze vrouw, die haar karwei af wil maken. Ze wil het braafste meisje van de klas zijn en zich niet van de wijs laten brengen door tegenargumenten. Dat komt nu in het geval van de asielzoekers even helemaal verkeerd uit, want het is onmenselijk om minderjarige kinderen in de gevangenis te zetten of gewoon op straat te donderen. In het geval van de afbouw van sociale voorzieningen zou deze karaktereigenschap wel eens een zegen kunnen zijn. Het is een garantie dat de ziek-zwak en missellijken van deze wereld niet opnieuw het beleid gaan bepalen.

Het is maar de vraag of het zogenaamde "sociale beleid" dat de PvdA voorstaat wel zo sociaal is. Het betekent namelijk dat een hele generatie niet in staat is zelf in zijn levensonderhoud te voorzien en van de bijstand moet leven. Dat is ook vernederend.

26 comments:

Steady Freddy said...

We weten één ding Verdonk is niet bijster slim, dus of ze een partij kan leiden? Het lijkt op een campagne om even de aandacht van het Syrië dossier af te leiden. Mocht Rutte winnen blijft ze gewoon minister. Het is over duidelijk dat op rechts er veel te winnen valt. De druk waaronder Verdonk zegt te staan is deels de angst van rechts VVD, maar meer de druk vanuit de tweedekamer over de fouten van de IND. Men is de kluts kwijt op rechts.

keesjemaduraatje said...

als al die banen geoutsorced gaan worden dan heb ík een probleem en ik betwijfel of jij dan een probleem hebt. En doordat de middenklasse waartoe ik behoor een probleem heeft, komt er ook te weinig belasting geld in de staatskas, waardoor er ook geen geld meer is voor uitkeringstrekkers. Dus hou mij aan het werk alsjeblieft en stem D66 of VVD.

r.k.h said...

"Rita Verdonk gewoon een erg ambitieuze vrouw"

Wat is daar mis mee? En zou het ook niet een roeping kunnen zijn?
Via nieuwsnieuws lees ik dat in Berlijn leraren sluiting van een basisschool vragen, omdat er niet te werken is met de allochtone leerlingen.
We kijken er niet meer van op. De AIVD rapporteert dat via illegalen en vluchtingen de terreur-boodschap is geimporteerd. Het ziet er niet goed uit met al die idioten die we hebben binnengehaald en met die dhimmies. zoals uw broer.

Voorlopig ben ik voor zeer restrictief beleid en dat dus ook de Taida's het land uit worden gezet. om erger te voorkomen.

Pascalle said...

Denk je nou echt dat de VVD haar als leider wil hebben? Kijk een partij bestaat idealiter voor zn doelstellingen en partijprogram, maar komop, in verkiezingstijd telt kiezers trekken toch echt meer.
En met verdonk als PR plaatje vooropstaand zal dat denk ik niet zo heel erg goed gaan. ja ze kan wel verkozen zijn tot populaisrste meisje van de klas door haar klasgenootjes, maar volgens mij heeft de massa een tering hekel aan d'r.
Aan de andere kant trekken ze misschien wel meer kiezers want al die Hoopvolle ex LPF kiezertjes lopen nu dolend rond op zoek naar een tweede pimmetje, die wilde tenminste alle allochtonen eruit mieteren, da's een goeie zaak zeg! de VVD zal dan nog meer rechtse neonazi's naar zich toetrekken en een tweede LPF kunnen worden. Mooi streven hoor. Doen!..

En RKH : ga vooral lekker door met generaliseren he, en terreurboodschap? Welke boodschap is dat precies ne wie heeft die precies binnegebracht?...Ik merk helemaal niet s van terreur in dit land, niet meer dan 10 jaar geleden toen er ook al gemoord en bedreigd en gevandaliseerd werd. Ja er staat veel over in de krant he, over die dreiging, maar waar is ie dan? feitelijk?..

keesjemaduraatje said...

@AGS: blijkbaar heb je geen argumenten tegen Friedman, want je kan alleen weer de oude slogan "marktfundamentalisme" uit de kast halen. In Nederland is al sinds 1970 sprake van off-shoring van allerlei industrien en diensten: textiel-, Auto-, Drukkerij- etc-industrie. Nu is de IT-dienstverlening aan de beurt. Is Nederland er rijker of armer op geworden?

keesjemaduraatje said...

@r.k.h: wat ik alleen weet is, dat mijn jonste zoon anderhalf jaar lang met een Syrisch Christelijke jongen naar school is gefietst. Die sprak aanvankelijk gebrekkig Nederlands en had een VMBO-advies. Door heel hard werken kon hij naar het VWO. Zijn droom was het Nederlandse Politieagent te worden. Zowel hij als zijn broers waren alleen maar aan het studeren om iets van hun leven te maken. Sinds Januari zit hij in het Uitzetcentrum. Dat zou op zich al erg zijn, omdat hij in Syrië geen grote kansen heeft, maar nog erger is, dat hij helemaal niet uitgewezen gaat worden. Na 12 weken zal hij op straat komen te staan, of in de Bajesboot belanden.
Dus is die jongen verloren.
Wat je dus volgens mij verwart zijn de drie thema's: vluchtelingen, moslims en allochtonen. Niet alle vluchtelingen zijn moslims en de vluchtelingen zijn iets anders als niet-sporende allochtonen. Vandaar dat ik best wel heel erg conservatief rechts en reactionair ben en heel erg tegen terrorisme en daar helemaal niets van goedpraat, maar het lot van deze Syrische Christelijke Vluchteling heeft mij doen inzien, dat het beleid van Rita ernstige gevolgen heeft voor goedwillende jongeren.

Han van der Horst said...

Als Rita Verdonk greep krijgt op heel Nederland in plaats van op haar huidige beleidsterrein alleen, kunnen we alleen maar grotere problemen verwachten: je moet falende managers volgens mij geen hogere positie geven. Dat is punt één. Nu punt twéé: Verdonk zal zeker een eng nationalistisch uit de tijds beleid voeren. Zulk een beleid leidt tot meer outsourcing van functies en niet tot minder, gewoon omdat het kansrijke bedrijfsleven zal vluchten, als Nederland zich isoleert.

AVe said...

Ik vind Rita Verdonk een erg lieve vrouw, met veel gevoel voor haar medemensen. Het hart op de juiste plaats, zoals dat heet. Wie dat niet ziet, moet wel blind zijn. Karakter heeft ze zeker, godzijdank heeft ze voet bij stuk gehouden inzake die voetballer en nog zo een paar zaken. In feite is ze veel te aardig. Wel vind ik dat ze haar ideeen niet goed uitwerkt/presenteert.

Pascalle said...

Weetje, we moeten niet evrgeten dat vRita nu bekend stata om haar functie, maar dat dta natuurlijk niets zegt oevr hoe ze zal presteren in ene breder Kader. wat weten we daar nou vanaf?
Aleen heeft ze nogal een perceptie om overheen te komen wat de kiezer zal beinvloeden aangezien die stemmen op het plaatje in hun hoofd, niet om hoe iemand daadwerkelijk is. En dan allemaal zeiken na 4 jaar dat het toch anders gelopen is....Kortom, geen idee of ze goed is. we merken t wel. of niet.

Steady Freddy said...

@r.k.h schreef: Het ziet er niet goed uit met al die idioten die we hebben binnengehaald en met die dhimmies. zoals uw broer. Wat bedoel je hiermee dan? Wat ziet er niet goed uit? Wat ik heb ik met jou bekrompen beeld van je omgeving te maken? Met die Taida het land uit zetten wordt wat voorkomen?

Ik heb het AIVD rapport gisteren gedownload aangezien het pas sinds gisteren uit is maar tijd om het te lezen had ik nog niet, jij wel blijkbaar?? Maar volgens het persbericht gaat het vooral over lokaal radicaliserende groepjes zonder contacten met het buitenland, waar ze overgens wel bang voor zijn dat die mogelijkheid gaat ontstaan. Dus maar geen Afghanen en Irakezen een visum geven. Toch gek dat uit dat soort landen mensen vluchten, hoe zou dat komen?

@AVe: Of Kalou een verblijf moet krijgen is een zaak op zich en ieder heeft zo zijn mening, maar waarom mogen Indonesische badmintonners, Afrikaanse hardlopers en tafeltennis chinezen wel in aanmerking komen voor die speciale regeling en hij niet? Dat snap ik niet. Ja Verdonk is erg lief voor haar eigen soort. Of het nou homo's christen, koerden, moslims, hindoes of wie dan ook zijn die naar een land terug moeten. Als ze daar gedood of gemarteld gaan worden werk je daar als democratie niet aan mee.

Salaam

AVe said...

@SF, Je vergeet te vermelden dat het om uitgeprocedeerde homo's, christenen, koerden, moslims, hindoes gaat. Wat is het toch makkelijk om Verdonk zwart te maken. Ik vind dat veel over jou zeggen maar het maakt Verdonk er niet onmenselijker door. Integendeel.

Waarom ga je niet naar die landen toe om daar de mentaliteit te veranderen,joh! (Dat is hard nodig hoor. anders blijft het dweilen met de kraan open.) Dat zou je sieren. Jouw oplossingen zijn geen oplossingen.

Steady Freddy said...

@ Ave: God, god het gemak slaat weer toe hoor. Ik heb kritiek op de minister haar optreden en ik moet maar de regimes ( Syrië, Iran, Congo enz) die zij veilig acht en soms mee samenwerkt veranderen. Hoezo moet ik dat doen dan? Waarom mag ik dit land niet veranderen? Omdat jij het niet met mij eens bent moet ik in ballingschap? Beetje een totalitaire houding! Ik maak Verdonk niet zwart, alleen haar beleid en slecht functioneren.

Het blijft het dweilen met de kraan open als wij daar gaan oorlog voeren. Ik las een stuk in de Standaard van dit weekend over de Iraakse web-logs en tienduizenden ontvluchten het land vanwege de burgeroorlog tussen de Sounieten en Sjiieten. Er kan dan wel eens een verkeerd persoon tussen zitten, die kan dan in Nederland terecht komen, die kan dan wel eens in contact komen met Hofstadachtige polderterroristjes. Is de cirkel weer rond.

Welke oplossingen van mij heb je het over eigenlijk?

Salaam

AVe said...

Het ging om UITGEPROCEDEERDE asielzoekers SF. Ik neem aan dat Verdonk weet wat ze doet en uitgeprocedeerd is nu eenmaal uitgeprocedeerd.

Verdonk is een prima vrouw, ze is barmhartig, ze straalt het alleen niet voldoende uit. Dat zou je haar kunnen verwijten, want een goede politicus doet dat wel (al is hij of zij het niet eens!) Maar ze is wel barmhartig,

pascalle said...

Les nr 1: aannemen dat een ander het vast wel goed doet leidt zelden tot goed beleid. Plus zegt ook Ave, dat je dus helemaal niet WEET of ze haar werk goed doet. Syrische vluchtelingen laten ondervragen door syrische militairen is echt een heeel goed idee ja.. echt, goed werk hoor, en meteen een oplossing voor het vluchtelingen probleem (voor zover dat bestaat) Laten we vooral reclame maken voor deze stunt, dan laten politieke vluchtelngen t wel uit hun hoofd om naar nederland te komen.

Zeg Ave: stel nou he, dat er in nederland een dictatuur heerst, eentje waar jij het niet mee eens bent... en de economie gaat verrot, wat doe jij dan? Blijf jij braaf binnen je eigen grenzen zitten? omdat het zo hoort?
Hou toch op zeg. waarom hebben wij meer recht op dit stukje land dan b.v iemand geboren in nigeria? En waarom mogen wij als arrogante westerlingen wel de hele wereld over reizen?
Heb je dan echt niet door dat grenzen niet echt bestaan maar gewoon ooit door iemand verzonnen zijn? Geloof je ook in Sinterklaas?..

AVe said...

Ja pascalle, ik hoorde laatst iemand zeggen, een nogal fanatieke moslim: Wie zegt dat Engeland van jullie (de Engelsen) is? De hele wereld is van ALLAH! Arme Engelsen...

Voor de rest verwijs ik je naar de tekst: SUPERIEURE BESCHAVING, die op 3 april op deze site te lezen zal zijn:
hoeiboei.web-log.nl. Reageer daar maar eens op. Ik sta volledig achter die tekst. Kom maar eens met goede argumenten en niet met geblaat, wat er mis is met die teskt. Ben zeer benieuwd naar je argumenten.

Cogito said...

Pascalie heeft een wat naïeve kijk op de mens en monopoliseert ook het begrip goedheid voor zichzelf. Uitgeprocedeerd is uitgeprocedeerd en niet iedereen hoeft hier binnen te komen op valse gronden. Verdonk heeft prima werk geleverd, ook al kan het nog veel beter en duidelijker. Pascalie heb je eigenlijk wel een mening over de intolerantie vanuit de islam of relativeer je alles weg? En zo ja, wat is er dan nog links aan om te kiezen voor de onderdrukkende machtsstructuren binnen de islam en niet voor het indivdu.

Cogito said...

Een interessante link voor o.a. Pascalie

http://hoeiboei.web-log.nl/log/5441219

Pascalle said...

Cogito: Ik heb genoeg meningen over intoleranbtie in het algemeen, niet specifiek binnen de islam want dat vind ik eerder generaliserend, ik kijk liever naar mensen op zich.

Asielbeleid vind ik inderdaad onzin, regel liever dta als je hier binnen komt je gewoon moet werken en belasting moet betalen en als je were weg gaat hef je dta were op. Hoe? geen idee, ga ik uitdenken voor je ok? Het kan mij persoonlijk geen reet interesseren waarom iemand naar nederland komt, ik verwacht ook niet dat men mij gata ondervragen als ik de wereld over wil.

En waarom, als je dingen niet zo moeilijk maakt, ben je naief? Moet je dna echt over elke onzinnigheid in de maatschappij enorme sicussies voerne om serieus genomen te worden? ik zie niet in waarom, de helft vind ik gewoon te dom om over na te denkene. regeltjes creeren om de massa in bedwang te houden. Zielig bijna.

Zoals in geldrop wara men zo zielig is dat je huisvuil alleen thuis weg mag gooien. Gooie je je lege boterhanzakje buiten in ene prullenbak, krijg je een boete. Sorry maar men gata gewoonweg veel te vaak veel te ver in dit soort bedwanghouding.

Ik monopoliseer ook zeker het begrip goedheid niet voor mezelf, zoals gezegd, mocht het hier klote gaan, ben ik zeker een van eerste economische vluchtelingen. Niets mis mee vind ik zelf.

Steady Freddy said...

@ AVe
Ja je punt is duidelijk. Gel;ukkig hebben we nog een tweedekamer om de minister te controleren op wat Verdonk denkt te weten. Of de raad voor Europa. Uitgeprocedeerd betekent nog niet dat wij alle internationale afspraken over MENSENRECHTEN aan onze laars lappen? We maken ons wel druk om die Afghaan die christen was geworden en de doodstraf zou krijgen in zijn land ( en terecht). Maar over homo's en christenen die terug moeten naar Afghanistan of Iran niet? Over koerden en christen die terug moeten naar Syrië en daar dreigen te worden gevangen genomen en gemarteld te worden, ach ze weet vast wel wat ze doet die Verdonk. Want ze zegt; als je je een beetje gedeisd houdt en niet openlijk je geloof of homoseksualiteit beleid valt het allemaal reuze mee. Barmhartig prima maar waarom hierbij niet dan?

keesjemaduraatje said...

je weet het maar nooit met redacteuren van de Moslimomroep...

keesjemaduraatje said...

wat bedoel je met "en terecht"? Bedoel je dat de Afghaan recht de doodstraf kreeg of bedoel je dat we er terecht tegen protesteren?

pascalle said...

hahaha ow wat leggen we toch weer enorm op elke medeklinker zout hier he..

gelukkig blijven we er wel de humor van inzien he.

Steady Freddy said...

bij die p.s. bedoelde ik natuurlijk mijn broeder Keesjemaduraatje

keesjemaduraatje said...

@Freddy: je schreef: "We maken ons wel druk om die Afghaan die christen was geworden en de doodstraf zou krijgen in zijn land ( en terecht). Maar over homo's en christenen die terug moeten naar Afghanistan of Iran niet?"
Het is dus niet duidelijk af te lezen of je nu de doodstraf terecht vindt of het druk maken. Bovendien blijkt uit niets of jij en de Moslimomroep zich druk maken om een Afghaan die de doodstraf krijgt. Dat is namelijk het verschil tussen de superieure Westerse Cultuur en de achterlijke Islamitische cultuur: in de Westerse Media mag wel over Guatanamo en Abu Graigh berichtgegeven worden, waardoor misstanden ook bestreden kunnen worden, terwijl in de Arabische en Islamitische Media nog steeds alleen propaganda gemaakt mag worden.

pascalle said...

dan kijk je niet vaak genoeg Kees, kritische onderwerpen genoeg bij infocus.

keesjemaduraatje said...

ik had dus geschreven, dat er in het vrije westen juist over Abu Graigh en Guatanamo geschreven mocht worden, zodat de problemen bespreekbaar worden en bekritiseerd worden. Dat is in een diktatuur niet mogelijk.