Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, March 25, 2006

Roomse kerk

Van de Roomse Kerk naar de Linkse Kerk

vandaag was Jan Marijnissen bij de EO en ontving een presentator en Maurice de Hond bij hem thuis. Jan liet zijn huis aan de EO reporter zien, die steeds wilde weten waarom er zoveel bijbels bij Jan Marijnissen in de boekenkast staan. Daarna leiepn ze door het huis en de reporter wilde weten waarom er in elke kamer een kruis hing of een mariabeeldje stond. Jan moest het antwoord schuldig blijven. Ik denk dat het in de SP, zelfs voor Jan Marijnissen, op dit moment onmogelijk is om gewoon te zeggen dat je gelovig bent. Arme Jan, van de Roomse Kerk is ie nu in de Linkse Kerk terecht gekomen en hij is nog steeds niet vrij.

Maurice de Hond gaf de volgende analyse: als Wouter Bos niet wil zeggen met wie hij gaat regeren, dan gaan meer kiezers SP stemmen. Als van te voren duidelijk is dat Wouter niet met de SP gaat regeren, dan zullen meer mensen PvdA stemmen. Dus het is het belang van de SP als Wouter zijn mond houdt.

2 comments:

Michiel Mans said...

Ja, zo zitten er wel meer gelovigen in de SP. Ook Anja Meulenbelt gelooft in de Heere.

AVe said...

"in de Heere"? In Allah!