Disclaimer

In 2005 begon ik met het schrijven over kraken, ICT, zeilen, terrorisme, de multiculturele samenleving enzo, op dit blog. Langzamerhand begon het schrijven over terrorisme zich steeds meer tot Israël, Gaza, Judea en Samaria te beperken.
De meningen die op dit blog worden weergegeven zijn als bijdrage aan het maatschappelijke debat en geenszins kwetsend of beledigend bedoeld. Mocht u desondanks van mening zijn dat aangifte noodzakelijk is, lees dan eerst even deze speciaal voor u bedoelde disclaimer

Wednesday, March 29, 2006

Solidariteit

Solidariteit die niks kost
door Keesjemaduraatje

vanavond zat ik naar de documentaire, op Nederland 1, over de grote Volksschrijver Gerard Reve te kijken en daar viel me weer eens op wat voor een vooruitziende blik de man had als het ging om immigratie. Hij noemt dat "solidariteit die niks kost". De Sociaal-Democraten menen solidair te moeten zijn met bevolkingsgroepen, maar weigeren echte verantwoording te dragen. In de Zeventiger Jaren kon Gerard Reve nog spreken over "Solidariteit die niks kost", maar nu, bij de volgende verkiezingen, gaat het om solidariteit die iets oplevert. Tenminste dat hopen de linkse partijen. Ze verklaren zich solidair met een religie en een ideologie die ondemocratisch en diktatoriaal is. Bovendien worden alle vorige idealen, zoals vrouwenrechten, homo-emancipatie en vrijheid van meningsuiting overboord gegooid, door nu zo nadrukkelijk de Islam te gaan propageren. In die zin is het een solidariteit die ons wel wat kost. De "arbeiders" hebben deze rechten niet meer nodig, omdat de eenvoudige productiebanen toch naar China, Hongarije en Turkije verhuisd zijn. Nu is het tijd om zich solidair met andere "onderdrukten" te verklaren. Zonder zich af te vragen of we misschien bezig zijn een voor ons vijandige ideologie in huis te halen.

4 comments:

marina van dongen said...

Wel aardig dat je in dit verband een germanisme gebruikt: 'zeventiger jaren'.

keesjemaduraatje said...

mag dat ook al niet meer?

AVe said...

Ook dit zei Gerard Reve over racisme:
http://hoeiboei.web-log.nl/log/4258524

AVe said...

Gisteren deel twee nog gezien? Wat houd ik van deze man! En wat gruwelijk dat juist zijn 'schatkamer' inmiddels helemaal leeg is.