Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, March 17, 2006

Zwaarbekakte "R"

Ik heb die zwaarbekakte " Rrr " niet
door Keesjemaduraatje

het blijkt in de Nederlandse politiek een nadeel te zijn om een ballen-uitstraling te hebben of met een bekakte tongval te spreken. Het is Jozias van Aartsen fataal geworden en nu wordt zelfs Femke Halsema door haar eigen partijleden van arrogantie beschuldigd. Sinds Femke de fractieleider is, wordt er bij Groenlinks marktaandeel aan de SP verloren. Femke wordt zelfs van liberalisme beschuldigd. Tegelijkertijd wordt Wouter Bos bang, omdat er wel erg veel allochtone Nederlanders door een voorkeurstem in de Gemeenteraden gekomen zijn.

Dat links Nederland aan zijn eigen succes ten onder dreigt te gaan, blijkt ook wel uit de coalitieonderhandelingen in Weert en Amsterdam. De verschillen tussen SP en de andere partijen zijn zo groot, dat de coalitiebesprekingen dreigen te mislukken. De SP wordt gepasseerd, omdat de partij niet in staat is om een compromis aan te gaan.

Vandaag heb ik gelunchd met mijn favoriete gemeenteraads kandidaat Ricardo Kamperveen en die voorspelde dat de D66 het nog moeilijk gaat krijgen met een Mark Rutte als fractievoorzitter van de VVD. De VVD zal dan naar links opschuiven en dat is slecht voor D66 en slecht voor de VVD. De VVD heeft altijd gewonnen als een rechtse koers werd ingeslagen.

4 comments:

Cor said...

Het is niet netjes, het mag zelfs dom zijn, maar bolle blozende verwende koppen als die van Rutte en Van Balen vind ik onuitstaanbaar - zij het niet zo onuitstaanbaar als Rosenmuller en Halsema, die zijn gewoon echt heel eng.

AVe said...

Komrij schreef een mooi column over Rutte, die kun je hier lezen: http://hoeiboei.web-log.nl/log/5271044

Verder, in de NRC van vandaag schrijft Bos dat hij niet bang is dat de PvdA een allochtonenpartij zal worden, hij denkt dat de autochtonen ook bij de PvdA blijven. Wat een arrogantie! Als ik me door 1 partij in de steek voel gelaten dan is het wel de PvdA. Wat een gehuichel.

ReneR said...

Jij bent ook een rare Kees.

Ik begrijp niet, waarom jij die Ricardo van D66 hier zo zit op te hemelen. Op het Log van Marijnissen waren zijn bijdragen niet zo bijster slim en het leverde meestal de hoon op van links naar rechts. D66-gasten hebben best op het gebied van democratie nobele ideeen. Snap ik dus niet, waarom ze, als ze eenmaal aan de macht zijn via een coalitie ineens zeer dubieuze en ondemocratische zaken als de EU grondwet gaan steunen en alles wat ermee samenhangt. Ik snap ook niet, waarom ze de wil van de meerderheid van het volk botweg naast zich neer willen leggen als het gaat om zaken als de zorgvernieuwing en de afbraak van het sociale stelsel. Maar ook om heel bekende zaken, zoals de invoering van de Euro. D66 is rijp voor de sloop, dan hoef ik die lookalike van Mabel Wisse Smit ook niet meer te zien kakelen. Dat is echte Pet!.

Heb je trouwens wel eens Brinkhorst van D66 horen lullen? Ja, die man, die zich via zijn dochter in het koninklijk huis erin had geneukt? Dan draai ik ook liever de knop om.

keesjemaduraatje said...

@ReneR: je geeft helaas geen argumenten: waarom waren de bijdragen van Ricardo volgens jou niet zo slim? Omdat iedereen dat vond? Kan je niet zelf nadenken?
Waarom vind jij de EU grondwet dubieus en ondemocratisch? De wil van het volk blijkt uit meerderheden in de Tweede Kamer en die heeft blijkbaar bepaalde wetten aangenomen waar jij het niet mee eens bent. De afbraak van het sociale stelsel is een overdreven uitdrukking voor het afschaffen van wildgroei zoals de WAO die hard nodig was ( de afschaffing) . Als we concurrerend willen blijven, moeten we bepaalde subsidies afschaffen.