Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, April 02, 2006

Arme Wouter

De moeilijke keuzes voor Wouter Bos
door Keesjemaduraatje

Ik wil nog niet op de formatie van 2007 vooruitlopen, maar Wouter Bos (Sociaal-Democraten) zal het nog heel moeilijk krijgen. Zolang Maxime Verhagen een vooranstaande plaats in de CDA heeft, zal een coalitie met deze partij geblokkeerd worden. Zeker nu premier Balkenende gezegd heeft dat voortzetting van het regeringsbeleid nagestreefd wordt.

Lousewies van der Laan (D66) heeft al een aanval geopend op Wouter Bos door te zeggen dat de alternatieven die de PvdA aanreikt niet bepaald sociaal zijn. 1 miljoen mensen in de WAO is niet sociaal. Daarmee is ze dus voor de voortzetting van het regeringsbeleid. Weliswaar staat de regeringscoalitie nu nog op verlies, maar dat kan ook nog veranderen.

Wouter Bos staat nu erg goed in de peilingen en weigert een keuze te maken. Hij kan niets zeggen. als hij zegt dat hij een linkse coalitie gaat vormen, dan zal hij de aanhang van de middenklasse verliezen, die bang zijn dat de hypotheekaftrek wordt afgeschaft. Hij kn ook niet zeggen dt hij een coalitie met het CDA aan wil gaan, want dan kan hij geen eigen punten scoren. Dus moet hij met eigen ideeen komen en dat is niet zijn sterkste kant.

Een linkse coalitie zou voor de PvdA desastreus zijn. Wouter Bos en de PvdA zouden uitgeleverd worden aan enerzijds een partij die drie ex-terroristen binnen zijn gelederen dult. (Groen-Links heeft Sam Pormes weer toegelaten tot de partij) , anderzijds een partij als de SP die overal tegen zijn en alleen maar voor de ziek-zwak-en misselijken op willen komen. Bovendien is de buitenlandse politiek van de SP gekenmerkt door haat, antisemitisme en steun aan terroristen. De PvdA zou voortdurend gechanteerd worden door de principielen binnen die extreem-linkse partijen.

Hoe je het wendt of keert, het is beter voor Nederland, als er een kabinet met CDA en VVD komt, desnoods met gedoogsteun van de Christenunie en de LPF.

2 comments:

Steady Freddy said...

Eindelijk een reactie op dit topic. Ik quote een mij erg dierbare site. Met een fijne visie op de Draaikonten '66.

Briefjes

De laatste 66 Democraten roeren zich. Van het weekend een formidabel interview in de Telegrof met Boris Dittrich. Zo bleek uit het artikel onder andere dat Boris na zijn besluit om zich eindelijk als fractieleider terug te trekken een schattig briefje te hebben gehad van een mevrouw die vond dat ie zulke leuke krullen had. "Eindelijk", want Boris' gehannes rond onze heilige missie naar Afghanistan was niet zijn eerste afgang. Wat zei onze krullenbol bijvoorbeeld na de Tweede Kamer-verkiezingen in 2003? D'66 gaat niet in een regering zitten met CDA en VVD. En wat deed ie? Juist. U gaat door naar de volgende vraag.
Ander voorbeeld: Was de club van Boris voor of tegen het boren in de Waddenzee? Tegen. Wat gebeurde er? Alweer goed. We gaan verder.

Weet u nog hoe die Bourgondisch mummelende Verhagen en die borst vooruit en kont naar achteren van de VVD grijnzend bij Boris op zijn rug stonden te rammen vanwege dat beroemde principeakkoord? Oké, de geweldige bestuurlijke vernieuwing van de gekozen burgemeester dan maar even niet, maar D'66 eiste wel 2½ miljard voor het onderwijs. En wat werd het? Jezus, u weet wel veel. Ja, het werd 125 meloen per jaar. Leuke sigaar uit eigen
doos trouwens, want als je meteen flink gaat bezuinigen in het onderwijs, dan heb je aan die 125 meloen net genoeg om de openvallende gaten te dichten.

O, en wie was tegen de legitimatieplicht? Tseee, u bent niet normaal. Ik vraag niks meer.

Kortom, Boris heeft als fractieleider in feite geen hol bereikt. En zijn partij wordt verder gedecimeerd tot D'22. Maar hij heeft leuke krullen. Dat wel. Nou zou je denken dat zijn opvolger ferm het roer omgooit. Maar afgelopen week liet Lousewies van der Laan weten dat D'66 het beleid van Jan Peter's gruwelkabinet voortaan trots zou gaan uitdragen. Vanwege het succes van de economische revolutie die het had veroorzaakt. Bedoelt Lousewieske misschien de komst van voedselbanken, pyjamadagen, praatpalen op stations, goedkope Poolse arbeidskrachten, eigen risico voor halve dooien; etc, etc...? Als dat zo is, moet ze als de wieseweerga krullen laten zetten. Krijgt ze misschien binnenkort ook schattige briefjes.

Bron www.stelling.nl

Stem vooral op de D'66 dan weet je wat je krijgt.
Niets wat je is beloofd.

keesjemaduraatje said...

Dat Lousewies van der Laan het economische beleid van deze regering wil voortzetten begrijp ik wel, want dat is juist één van de positieve dingen van de laatste regeringsperiode. De economie trekt weer aan en Nederland is bezig te saneren en te hervormen, wat Duitsland en Frankrijk niet lukt. In Nederland stijgt de welvaart nu weer terwijl het in de omringende landen nog steeds economisch shit is. Dus dat is juist een goed punt van de regering Balkenende, dat ze dat hebben aangedurft. Eigenlijk zouden ze nog vier jaar langer de kans moeten krijgen, dan zou Nederland er weer helemaal bovenop komen. Bij Steady Freddy weten we nooit helemaal wat hij nu goed vindt. Is hij voor de SP en dus overal tegen of is hij voor Groen-Links (Treinkapers en Pedofielen) of voor de PvdA (Woutertje Roodkapje) . we weten het niet. Je kan wel overal tegen zijn (een familietrek) maar kom dan met alternatieven.