Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, April 12, 2006

De Stichting ISRAA

De vele gedaantes van een veelkoppig monster
Door Keesjemaduraatje

vanochtend lag er dus een brief in de bus van de Stichting ISRAA, gericht aan een mij onbekende man met een arabische naam. Het adres klopte maar de naam niet. Ik ging eens kijken op het Internet en ja hoor. De Stichting...

(wacht ff even die brief naar de geadresseerde brengen)

De Stichting ISRAA is de opvolger van de Stichting Al Aqsa, die negatief in het nieuws gekomen is door de steun aan de Islamitische Jihad in de Palestijnse gebieden. Dus in mijn omgeving zijn mensen actief of krijgen tenminste brieven van een stichting waar mevrouw Duisenberg heel blij van wordt. Leuk. Ik verdacht eerst de aardige Iraakse asielzoeker hier naast, maar dat was weer een reactionair vooroordeel van mij, want die was het niet. Het is een paar huizen verder.

Ik ging eens op de website van de kamer van Koophandel kijken wie er in het bestuur van die Stichting zit en kwam al gauw op een adres in Almere uit. En als je daar op zoekt kom je bij de
www.stichting-isbi.nl . Als je die stichting weer opzoekt dan kom je weer bij andere mensen en na een half uur zoeken heb je de gehele gastenlijst van NOVA en Netwerk op je PC opgeslagen.

Ik vertelde het op mijn werk en de collega's zeiden: dat moet jouw weer gebeuren. "Gelukkig dat Anja jouw weblog elke dag leest, anders zou je niet meer weten waarover je moest schrijven."
Inderdaad.

De WRR is gelukkig niet zo ver gegaan en heeft gewoon een paar positieve mensen geinterviewd en vanuit hun ivoren toren een relativerende kijk op de gemoederen los gelaten. Ik wens ze er veel succes mee en ik hoop dat ze gelijk krijgen. Er hoeft maar een klein bommetje ergens te ontploffen en de kans dat dat nog een keer in Nederland gaat gebeuren is groot en het gehele opbouwende werk van deze goedbetaalde meelopers is weer teniet gedaan en we kunnen weer opnieuw beginnen. Ik ben benieuwd wie Premier Balkenende dan weer gaat bezoeken. Waarschijnlijk heb ik zijn naam al ergens bij de Kamer van Koophandel zien staan als lid van een Comitee tot bevordering van Weduwen en Wezen in de "Palestijnse Gebieden".

No comments: