Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, April 17, 2006

Nieuwbouwwijk

Het burgerlijke leven in een nieuwbouwwijk
door Keesjemaduraatje

Vandaag kwam Toon hier langs om te kijken hoe het ging met het leggen van het fundament voor de tuinmuur. De opa van Percy was er ook bij en die vertelde meteen een paar interessante details over het leven in de buurt. Eén van buren van de Christenen hiertegenover had het zelf gezien, diep in de nacht was "de Gehandicapte" naar de rand van de beek geslopen en had een boom aangezaagd, omdat de bladeren hem storen. En nu zijn er al op een paar auto's krassen gemaakt.
De Gehandicapte had zelf tegenover één van de buren toegegeven dat hij het gedaan had, maar hij dacht dat niemand het toch kon bewijzen.

We dachten al dat die man gestoord was, want toen we eergisteren even met de auto en aanhanger op de parkeerplaats het wegverkeer belemmerden, kwam de Gehandicapte net aangereden en wilde meteen de politie al bellen omdat we voor zijn Gehandicaptenparkeerplaats stonden.

Zo kwamen we er meteen achter dat er hier vroeger een gezelig buurtleven moet hebben geheerst, want tijdens één van de verjaardagsfeesten was de Opa van Percy gebrouilleerd geraakt met de Gehandicapte. Nu gaan er in ons rijtje twee gezinnen weg, waaronder de Opa van Percy, dus we kunnen weer beginnen met de opbouw van een zinvol buurtcontact. Ik hoop dat het mensen met kinderen zijn, want hier spelen de laatste tijd erg weinig kinderen op straat.

No comments: