Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, July 21, 2006

Van Agt

door Keesjemaduraatje

Van Agt was het breekpunt gisteravond, tijdens de derde topconferentie tussen De Rooie Ravotr en Keesjemaduraatje. We waren net lekker los gegaan en hadden erover gepraat of er een "algemeen geldige waarheid" bestaat. De marxisten geloven over het algemeen dat er een algemeen eeurwig geldige waarheid is die onafhankelijk is van hoe iemand is en uit welke familie iemand komt. Als je dat niet vind, dan kom je al gauw op het thema "Curltturrelativisme". Als het allemaal afhankelijk van de situatie is wat iemand vindt, dan kan je ook zeggen dat de Imams die in Somalië voor vrouwenbesnijdenis zijn op hun manier ook een beetje gelijk hebben. We waren het met elkaar eens dat cultuurrelativisme tot racisme en apartheid kan leiden, zeker als culturen onverenigbaar zijn met elkaar. Dan ontstaan er muren in het landschap.

Daarna hebben we erover gepraat of er marxistische experimenten zijn die ooit geslaagd zijn. Een heet hangijzer. Daar kwamen we dus niet uit. Dat verbaasd mij weliswaar, want ik ken geen geslaagde marxistische experimenten. Allemaal hebben ze tot honger geleid, maar de Rode Ravotr geloofd toch nog steeds in een marxistische oplossing voor het klasseprobleem. Dat mag in Nederland.

Tot ik plotseling op het thema "oude mannen willen het nog een keer weten" kwam en me hardop afvroeg of de opstelling van Dreis van Agt ten opzichte van Israel misschien met Rooms-Katholiek antisemitisme te maken heeft. Dat was helemaal verkeerd, want ik mocht niet zomaar iemand van antisemitisme beschuldigen. De Rode Ravotr werd echt kwaad. Blijkbaar is van Agt echt een vriendje van de SP en Internationale Socialisten geworden. Ongelooflijk.

De theorie van Antisemitisme in 3D, van Nathan Sharansky werd erbij gehaald en we keken of:

- Delegitimatie van Israel aan de orde is

-Demoniseren van Israel het geval is

-Dubbele standaarden ten opzichte van Israel aan de orde is.

Op dat moment ging de telefoon en een mevrouw van het werk was aan de telefoon dat een server in de VS "eruit lag" en dat de mensen in Singapore niet konden repareren omdat ze geen contact met de server kregen. en dat moest in Nederland opgelosd worden. Globalisering.

Dus ik ging terug naar huis om er aan te werken en midden in de nacht was het opgelost. Maar de discussie over antisemitisme wordt nog voortgezet en ik zal er over berichten op dit politiek incorrecte weblog .

Shalom

5 comments:

rooieravotr said...

Hahaha, wat een amusant verslagje. Keesjemaduraatje heeft me blijkbaar nog nooit echt kwaad gezien. Mijn serieuze woede reserveer ik voor gevaarlijker opponenten.

Keesje laat hier trouwens - welbewust? - weg wat ik ook heb gezegd: Van Agt is over het geheel genomen tegenstander, alleen op dit ene punt staat Van Agt aan de goede kant. Met "vriendje van de Internationale Socialisten" heeft dat natuurlijk niets te maken, maar zo'n formulering doet het natuurlijk goed als je wilt stangen. Ik gun keesje dat genoegen voluit.

Frans Groenendijk said...

Zonde van je tijd Kees.
"Als mensen vunzige cartoons tot een uiting van een mening maken, dan is het bestormen van een redactiekantoor dat zulke troep plaatst een legitieme uiting van datzelfde recht." schreef hij eerder. Dan weet je toch wat je aan iemand hebt?

Ariël Bruéns said...

Correctie: (inter)nationale socialisten

Rinus Duikersloot said...

Misschien kan beter aan Rooie Ravotr worden gevraagd of hij al een 3D bril nodig heeft.

Lees hier een discussie in Front Page Magazine over links antisemitisme:

http://www.frontpagemag.com/Articles/ReadArticle.asp?ID=9926

AGS said...

Dat een Marxist een reactie plaatst op een rechts-reactionair- weblog: dat kan ik nog net begrijpen (doe ik zelf ook wel eens).

Maar ik begrijp niet waarom een Marxist een rechts-reactionair figuur als Keesje Maduraatje zou willen ontmoeten. Politieke tegenstanders zijn niet de mensen waar je gezellig bij op de koffie gaat!?!