Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, January 09, 2007

Jihad tegen president Tunesië aangekondigd

Uitgegeven op maandag 08 januari 2007 om 22:27:02

(Novum/AP) - Een groep radicale moslims heeft de Tunesische president Zine El Abidine Ben Ali de heilige oorlog verklaard vanwege diens als despotisch ervaren beleid jegens moslims en vooral islamitische vrouwen, die er geen hoofddoeken meer mogen dragen in openbare gebouwen. De groep, die zichzelf 'De jeugd van tawhid en jihad in Tunesië' noemt, suggereerde in een verklaring op internet verantwoordelijk te zijn voor een schietpartij met de politie, afgelopen woensdag.

Het Tunesische ministerie van binnenlandse zaken heeft bevestigd dat er zich een incident heeft voorgedaan en dat daarbij 'gevaarlijke criminelen' zijn gedood. Dergelijke incidenten komen in Tunesië slechts zelden voor. De jeugd van tawhid en jihad in Tunesië zei in de verklaring dat de 'jongeren die de strijd aanbonden met de handlangers van de despoot' behoren tot 'de meest verheven jongelui in het land' en geenszins criminelen zijn.

No comments: