Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, June 04, 2007

Het begin van het einde van het kapitalisme

Door Keesjemaduraatje
Wat heeft Pim Fortuyn te maken met de G8-top en de blijkbaar daarbijbehorende rellen? Het antwoord geeft de man op dit filmpje, gemaakt in een bus op weg naar de G8-rellen. Wij noemden hem vroeger "Kleine Kees", maar hij is beter bekend onder de namen Kees Stad of Kees Hudig. Zijn tante is dominee en preekte tijdens de uitvaartdienst van de oude koningin Juliana. Maar dat geheel terzijde.
Ik zag Kleine Kees voor het laatst toen een paar weken geleden het Duitse Consulaat in Amsterdam geklad werd, ter gelegenheid van de G8 top. Hij is de man die dan allerlei papieren bij zich heeft en uitlegt, waarom juist dit object, het Duitse Consulaat, doelwit van de actie is. Een organisator dus.

De XminY beweging is de organisator van de Nederlandse bijdrage aan de demonstratie in Heiligendamm en omgeving. Deze XminY is ook de financier van veel actiegroepen in binnen - en buitenland. YminY was ook een van de financiers van Volkert Van der Graafs organisatie Milieuoffensief. Kees Hudig is een medewerkers van deze organisatie.

Als nu de organisatoren van de demonstratie vertellen dat ze niets met de rellen te maken hebben en dat de autonomen geheel zelfstandig optreden, dan heb ik toch mijn twijfels. Kleine Kees Hudig heeft al vaker met geweld te maken gehad, bijvoorbeeld toen hij het taartgooien naar Pim Fortuyn heeft georganiseerd. Hij schreef daarover in een artikel: ""Het effect was dat het zelfingenomen heerschap op tv en in de kranten voor het eerst geheel anders afgebeeld werd dan hij zelf wilde en dan het publiek gewend was. Niet een triomfantelijk lachende en enigszins olijke nette heer, maar een beteuterde, wanhopige of woedende smeerkees werd getoond," Het geweld tegen personen, ook al is het gooien met taarten, behoort dus al tot het repertoir van de organisator van de G8-demonstratie.

4 comments:

kees said...

Beste keesjemaduraatje,

het is me al eerder opgevallen dat je het niet zo nauw neemt met de werkelijkheid bij je geblog, dat moet je zelf weten. Behalve als je over mij schrijft (vanwaar die obsessie trouwens?) Ik heb nooit een taartactie tegen je held Fortuyn georganiseerd en daar ook niet aan deelgenomen. Ik heb er later wel eens over geschreven, maar dat was het dan ook. Dat de rechtse paranoide fantast Peter Siebelt wat anders beweert, is ook al niet zo'n goed bewijs (hij voert in zijn boeken ook Prins Claus op op datums waarop deze allang overleden is). Tekenend dat je het geschrijf van zo'n randfiguur steeds zo serieus neemt. Zal ik trouwens je lezers een laten weten wat je zelf hebt uitgespookt in de jaren '80, toen we nog samen in de anarchistische Spuigroep zaten (dat was voordat je centjes ging vangen bij de bazen, remember...?)

Keesjemaduraatje said...

in verschillende "onverdachte" tijdschriften, zoals Managementteam en Milieudefensie, wordt je als taartengooier beschreven.
http://www.milieudefensie.nl/publicaties/magazine/2001/julaug/portret.htm

http://www.mt.nl/article.jsp?rubriek=144668&id=156574

Je wist ook precies welke stoffen er wel en niet in de taart tegen Fortuyn zaten. Maar zoals bij de meeste "leiders" weet je natuurlijk weer nergens van. Wat ik je ook kwalijk neem, is dat je de gevel van het Duitse Consulaat besmeurd. Maar daar sta je ook alleen maar naast natuurlijk. Je laat de anderen het vuile werk opknappen. Duitsland is een democratisch land. Ik zie je nooit een gevel van de Iraanse of Syrische ambassade besmeuren.
Dat ik nu centjes verdien, dat is inderdaad waar, gelukkig wel. Jij hebt nog nooit een dag gewerkt.

Bill said...

Keesje, laat je niet op de kast jagen door dat dom werkschuw kraaktuig wat een duister en dubbele agenda heeft.
Kees Hudig weet heel goed hoe het taarten van Fortuyn is gegaan en dat Hans van Heijnigen (inmiddels hoge pief bij de SP) voor gezorgd heeft dat de taarters werden betaald voor hun actie tegen Fortuyn. Breed uitgemeten in het nieuws en niemand die de raad van journalistiek erbij heeft gesleept.

PPP said...

Heb je niet wat beters te doen dan filmpjes jatten van Skoeps? Ga zelf eens werk zoeken man!