Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, August 21, 2007

De vrouw van Khaled Abu Zaïd

Door Keesjemaduraatje
Ik wist het wel, maar het was toch nog even zoeken, in het archief van Anja Meulenbelt haar weblog. Er is iets aan de hand met het recente huwelijk van Anja Meulenbelt, met de ex-terrorist Khaled Abu Zaid. Het zat niet helemaal goed. Een vrouw van 62 trouwt met een 15 jaar jongere Palestijnse man, met de ziekte polo, die al kinderen heeft en tot voor kort nog gelukkig getrouwd in Gaza woonde. Dat klopt toch niet helemaal?
Is het misschien een beloning voor het goede werk dat Khaled Abu Zaid voor de Stichting Kifaia heeft gedaan? Mogelijk. Als ze ooit in staat is haar man naar Nederland te krijgen, kan hij al drie jaar later de Nederlandse nationaliteit aanvragen en daarna zijn echte vrouw en kinderen over laten komen.
Fatmathuis1
Bij Fatma thuis (2004)

De zoektocht
Dus ging ik eens zoeken in de archieven van het weblog van Anja Meulenbelt en zag dat er opvallend vaak een vrouw met de naam Fatma in de buurt van Khaled is. Ze heeft ook een zoontje Wassim en Khaled heeft toevallig ook een zoontje die Wassim heet. Anja neemt Oil of Olaz mee voor Fatma. Dat kan natuurlijk, dat ze de ex-vrouw van Khaled zo aardig vindt, dat ze cadeautje meeneemt. Maar dat is allemaal natuurlijk laster en kwaadsprekerij van mij. Daarom heb ik nog verder gezocht.

Op woensdag 28 april 2004, schrijft Anja Meulenbelt onder het kopje : Bij "Fatma thuis":
"Dit is bij Fatma thuis, op vrijdag, de vrije dag. Fatma heeft feteh gemaakt, vrijdags feesteten. Geroosterde gevulde kip met amandeltjes op gekruide rijst op plat brood, en daar bouillon met fil-fil bij, groene pepertjes. Iedereen zit op de grond om de grote schalen en eet met de handen. Fatma heeft vijf dochters en een zoontje. Zij en haar man Khaled, een neef van haar, zijn Bedoeïense vluchtelingen. Haar ouders woonden nog in tenten, zij wonen nu in huisjes van beton, dicht op elkaar. De hele dag komen schoonzusjes, neefjes en nichtjes, broers en de ouders binnen vallen."
Fatmathuis2

Wassim is gevallen

Daar staat het dus zwart op wit. Fatma is getrouwd met haar neef Khaled en is goed bevriend met Anja Meulenbelt. Waarschijnlijk weet het hele aanbevelingscommitee en de medewerkers van Kifaia dat ook gewoon, maar dat maakt allemaal niet uit. Ze trouwt in Nederland met hem en dat mag dan niemand weten. Nu maakt ze het bekend, zodat Nederland er alvast aan kan wennen.

Waar blijven de kamervragen?

Khaled_abu_zaid34
Khaled met gezin op bezoek bij Anja 2006, links staat Fedaa, (dat is niet zijn vrouw), helemaal rechts staat Wassim.

Fatma_and_arafat_anjameulenbelt

Fatma Ghossain, samen met Anja Meulenbelt op bezoek bij Jasser Arafat, september 2004.

Eten_bij_khaled
Maaltijd bij Khaled thuis, Augustus 2007. Helemaal links zit Fatma.

5 comments:

Michael Paris said...

Dat dit lelijk wijf met een arabier trouwt, lijkt mij okay, opgeruimd staat netjes. Maar wat Nederland nu hoort te doen is haar 24/24 onder toezicht plaatsen, als politica vormt zij nu immers een veiligheidsprobleem.

Elisa van Heeswijk said...

Ja dat is nou belangenverstrengeling waar Wilders zo dikwijls voor waarschuwt!!
Ik snap haar partij niet ...en ook de andere partijen in de kamer!maar ja POLITIEK werk is :ZOVEEL mogelijk op kosten van anderen en met anderen te leven,dat die laatste anderen toevallig palestijnen moslims zijn mag de zaak niet storen....Nederland betaald graag aan hereniging ,maar ik hoop dat iedereen wakzaam deze kwestie in het oog houd

barry said...

Heb je de laatste post al gezien bij Anja. Over Fatma en haar man die "toevallig ook Khaled heet" Stond die zelfde Khaled in haar log als Khaled Abu Zaid omschreven.

Keesjemaduraatje said...

@barry:ik heb de laatste post van Anja,
http://anjameulenbelt.sp.nl/weblog/2007/08/24/bericht-uit-gaza-3/#more-6641
inderdaad gelezen en het lijkt wel alsof ze mij antwoord geeft. De man van Fatma heet toevallig ook Khaled en ze heeft toevallig ook een zoontje die Walid heet. En de dochter van Fatma, Fida komt toevallig mee op bezoek naar Nederland en laat zich toevallig fotograferen als Khaled haar omarmd en toevallig staan ze ook op de foto als Khaled in Cairo zit. Het is allemaal toevallig mogelijk. Misschien ben ik te wantrouwend.
Wat voor mij heel interessant is, te weten te komen wie de aanvraag voor een huwelijk in Nedeland heeft ondertekend. Met een beroep op de openbaarheid van bestuur moet er een inzicht in te krijgen zijn. want een man die in Gaza woont en helemaal niet in Nedeland wil wonen, zogenaamd, waarom krijgt die een vergunning om te trouwen met een Nederlandse vrouw. Is er een reden tot trouwen, behalve als mogelijkheid om naar Nederland te komen? Ik zie nog een andere mogelijke reden. Anja ziet haar einde naderen en wil haar vermogen aan de NCCR vererven.

etoile said...

Joh laat bovenstaand ezich lekker met zijn eigen zaken bemoeien dat eeuwige gezever , hoop dat je ooit zelf in een moelijke situatie komt misschien kun je je dat inleven in een ander.