Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, October 30, 2007

Burgerwacht Slotervaart

Denk nou zelf even na. Wat zou er gebeuren als er in een stad als Almere, Purmerend of Houten elke nacht één auto of meerdere auto's in vlammen op zouden gaan? Dan zouden er al na één of twee weken burgerwachten door de straten gaan patrouilleren. Dat kan of wil de politie namelijk niet. Die kunnen wel agenten in opleiding bij een Groenstraat laten staan om te kijken of de aanhangwagens die daar komen wel een nummerbord hebben. Dat zijn toch maar middleclass daddies die daar komen. Die betalen wel en doen niet zo moeilijk.

Andere vraag. Wat zou er gebeuren als er elke nacht in Slotervaart een paar auto's van Marokkanen in vlammen op zouden gaan? Dan zouden er snel een paar jochies ongenadig op hun donder krijgen. Wat kunnen we daaruit concluderen? Die jongens weten precies welke auto's ze in de fik moeten steken.
Het zijn auto's van witte blanke autochtonen die het slachtoffer van de terreur worden. Het is gewoon het wegpesten van de plaatselijk autochtone bevolking dat daar plaats vindt.

Daarom is het initiatief van de moeders van Slotervaart weliswaar heel erg sympathiek en goed bedoeld, maar het richt zich tegen op de verkeerde personen. De leus 'wij willen rust, wij willen spelen (en niet de straat verdelen)', suggereert weer dat de problemen ontstaan doordat mensen tegen elkaar op worden opgezet. De realiteit is dat veel jongens van Marokkaanse afkomst de sfeer verzieken door criminaliteit en geweld. De maatregelen zouden daar dus tegen in moeten gaan.


2 comments:

Philippine said...

Ik ben het ontzettend eens met dit artikel/stukkie.

Pineut said...

Gelukkig worden de zware criminelen nu eindelijk hard aangepakt.
http://www.2m11.nl/?p=272

P.