Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, October 14, 2007

IJsberen verdrinken

Door Keesjemaduraatje
Nee, ´t is verschrikkelijk. De ijsberen zijn aan het verdrinken, door het smeltende poolijs. Ze hebben namelijk helemaal geen schots meer om op te staan en dan proberen ze naar de kant te zwemmen en dan verdrinken ze. En als ze met z'n allen op zo' n ijsschots staan dan hebben ze niets te eten en dan vreten ze elkaar op.
Gletscher_small_2  Hoeveel ijsberen zijn er al verdronken dan?
Op dit moment zijn er al 12.800 ijsberen verdronken.

Kunnen ijsberen niet zwemmen dan?

IJsberen kunnen natuurlijk wel zwemmen, maar de klimaatveranderingen gaan zo snel dat ze er gewoon niet tegenop kunnen zwemmen. 'T is vreselijk.

Wat doet het Staatsjournaal aan deze catastrofe?

Helaas zijn er nog geen beelden van verdrinkende ijsberen, daarom zendt het Staatsjournaal voorlopig nog beelden uit van stukken smeltende gletscher, die in het water vallen.

Zijn er al lijken van ijsberen gevonden?
Er zijn 4 kadavers van ijsberen gevonden en de wetenschappers denken dat het er veel meer gaan worden. Dat komt namelijk door de klimaatverandering. Sinds 1955 is het wel 2 graden warmer geworden. Het is maar helemaal de vraag of we dat wel overleven.

Zijn er eigenlijk nog mensen die het verhaal niet geloven?
Er zijn inderdaad wetenschappers die beweren dat het poolijs altijd wel een beetje smelt in de zomer en dat de ijsberen gewoon naar de kant kunnen zwemmen. Kijk maar naardeze Polar Bear Hoax Movie:

Is er dan niets meer heilig?
Nee, blijkbaar niet. De film van Al Gore mag nog wel op Britse scholen vertoont worden, maar bij elke vertoning moet de leraar op negen fouten wijzen die in de film zitten. Eén van de negen fouten in de film houdt volgens het gerechtsbesluit in, dat er slechts vier lijken van ijsberen gevonden zijn, en dat er tot nog toe geen wetenschappelijk bewijs voor verdrinkende ijsberen gevonden is.

Welke negen fouten zitten er dan in de film?
Hier staan ze:
9errorsdm_468x720

2 comments:

oobio said...

vraag het eens na in Churchill, Manitoba, Canada. Daar kun je ijsberen kijken want ze wonen er.

Tom Tytens said...

Heb je eigenlijk wel bewijzen voor de verdrinkende ijsberen?
In de film van Gore ging het om 4 ijsberen die verdronken in een zware storm in de Beaufort-Zee, waar het ijs nota bene is toegenomen!

Als je rampscenario's wil poneren, gelieve ze tenminste te onderbouwen. Niet enkel: "Er zijn 4 karkassen gevonden en men denkt dat het er meer zullen worden"...

Zijn er bewijzen? Ik wil echt die bewijzen. Nu voel ik me belazerd. Zowel door Gore als door jou als door de mensen van het 7-uurjournaal op vrt gisteravond.