Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, October 21, 2007

Waar is Khaled Abu Zaid ?

Door Keesjemaduraatje
Er is iets vreemds aan de hand in het leven van de Senatorin voor Haat en Terreur. Tot een maand geleden berichtte ze uitvoerig over het leven en lijden van haar vrienden in Gaza. Met name over haar man Khaled Abu Zaid en zijn zoontjes. Een maand geleden schreef ze het laatst over hem. Nu schrijft ze ook geen details meer over Gaza. Vreemd.

Dit schreef ze nog op 13 september:
"Gaza. Er heeft een grote staking plaatsgevonden van de bevolking, tegen het repressieve optreden van Hamas. En Ramadan is ook daar begonnen. Als gebaar hebben de autoriteiten van Hamas tachtig gevangenen vrijgelaten. Het ziet er naar uit dat Hamas onder druk van de Gazanen in moet gaan binden.

Ons NCCR heeft een grote bijeenkomst gehouden voor hun gehandicapten en hun families. Een van de klachten was dat veel mensen geen toelage meer krijgen van het nu onder Hamas vallende ministerie van Gezondheid. Khaled Abu Zaid, jawel, mijn echtgenoot, heeft toegezegd dat er actie gevoerd gaat worden om het ministerie er toe te krijgen die toelagen aan de families met gehandicapten weer te betalen.

Verder is het niet eenvoudig om nieuws te krijgen vanuit Gaza zelf. We gaan er zo spoedig mogelijk weer heen."
We lezen steeds meer kritische opmerkingen over Hamas op haar weblog. Hamas is bezig een sharia samenleving op te bouwen en zelfs Anja gaat het te ver dat er aparte mannen- en vrouwen-parkjes zijn

Wat kan er aan de hand zijn? Het laatste bezoek verliep chaotisch en niet naar wens. Het team van de Stichting Kifaia werd beschoten en Anja vertrok al snel weer. Verder zijn er geen aanwijzinge dat de relatie met haar man bekoeld.
Wat kan er nog meer aan de hand zijn? Krijgt Anja helemaal geen informatie meer uit de Gazastrook, of strookt de informatie niet meer met haar wereldbeeld? Normaal gesproken krijgt Israel overal de schuld van, ook als Hamas op Fatah schiet en andersom. Als Fatah op de Gazastrook begint te schieten, dan komt dat volgens Anja, doordat ze door Israël gesteund worden en als Hamas wreedheden begaat, dan komt dat doordat Europa niet met ze wil praten. Dus is er altijd wel een reden om Israel de schuld te geven. De gevechten tussen de verschillende strijdende partijen kan nooit een reden zijn om er niet meer over te schrijven, tenzij de wreedheden zo ver gaan, dat het zelfs Anja te ver gaat.

2 comments:

Pineut said...

Joepie Kees, je vraagt en Anja draait.
Bericht uit Gaza van Fatwa, sorry ik bedoel Fatma.
http://anjameulenbelt.sp.nl/weblog/2007/10/22/brief-van-fatma-uit-gaza/#more-7194

Hosseyn said...

Heerlijk, mysterieuze verdwijningen...

Waar zijn op Frontaal Naakt opeens de vier columns waarin Breedveld, opgehitst door zijn onderdanen, een Vodafone-medewerker aan het cyberstalken was?