Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, July 23, 2008

Obama is lekker bezig

Obama_klein

6 comments:

Steady Freddy said...

Hey Kees,

Ooit gehoord van Zbigniew Brzezinski? Ja/Nee? Ik tot eergisteren niet namelijk, en volgens de Amerikaanse historicus Webster Tarpley is hij tien keer erger dan Dick Cheney en/of George W. Bush.
Lees even: The men behind Obama: interview with Webster Tarpley, alhier: www.deepjournal.com/p/7/a/en/1497.html

Ik heb Tarpley geinterviewd, dit is zijn laatste boek: Obama - The Postmodern Coup: Making of a Manchurian Candidate,
zie: www.tarpley.net/
en kijk even op: http://en.wikipedia.org/wiki/Zbigniew_Brzezinski
Als Obama wint is Brzezinski de nieuwe werkelijke leider is de VS. Net als de drama jaren onder Carter.

Groet
SF

Keesjemaduraatje said...

nu wil het geval dat ik George W. Bush en Dick Cheney niet "erg" vind, maar ik begrijp je punt. Obama heeft Brzezinsky als adviseur en dat zou betekenen dat hij niet zo radicaal zal zijn als zijn verleden zou vermoeden of vrezen.
Ik ga de links die je noemt zeker lezen.

Ik denk dat de vergelijking met Carter wel eens heel treffend zou kunnen blijken te zijn. Als Obama aan de macht komt, wat God moge verhoeden, dan zal hij een appeasement politiek van pappen en nat houden volgen. Dat gaat heel veel doden kosten. De Al Quaida zullen weer aanslagen in de VS gaan plannen. De grote denkfout van de liberals en democrats is, dat ze denken "als wij nu maar aardig zijn", dan waait het kwaad wel over ons heen. Dat is nog nooit zo geweest.
Juist in landen als Israel, Iral en afghanistan moet je een hele duidelijke keiharde politiek voeren, anders lopen ze over ons heen.

Steady Freddy said...

Nou Kees dan mag jij mij eens uitleggen wat voor goeds George W. Bush en Dick Cheney hebben bereikt? De VS is failliet. Irak was een leugen en is een mislukking, de Taliban komen langzaam weer aan de macht in Afghanistan, Iran en de VS gaan onderhandelen en in een oorlog tegen Iran gelooft niemand meer.

Volgens Tarpley is Brzezinsky niet geintereseerd in Iran om een oorlog mee uit te vechten. Hij ziet liever dat Iran en Syrie worden opgezet tegen Rusland. Verder zullen landen als Soedan en Pakistan onder Obama de nieuwe vijanden worden om China te dwarsbomen, die handelsbelangen hebben met die landen. Ook voorziet Tarpley dat Brzezinsky China en Rusland tegen elkaar wil opzetten. Al Qaida, Bush en Cheney zijn allang uitgespeeld en doen er niet meer toe.
Feitelijk passen ze enkel nog op de tent tot Obama of McCain het overneemt, ik ben bang dat het Obama wordt. Dan zullen de nieuwe vijanden China, Rusland, Pakistan en Soedan zijn. De komende tijd zullen er grens onderscheiden de acties zijn vanuit Afghanistan door NAVO troepen en de VS in Pakistan. Daarnaast zien we de VS meer en meer opschuiven richting Rusland, met het raketschild in Polen, Tjechie en Litouwen... Georgie, Turkmenistan en alle andere bedachte sublandjes in die regio zullen worden ingezet. Ook heeft Tarpley het over de vele geweldloze revoluties in de voormalige oostbloklanden die moeten zorgen voor een verbrokkeling van oorspronkelijke landen en machtsblokken. O.a. met geld van George Soros en de Rockefellers...

En Kees, Al Qaida is een Amerikaans bedenksel en nu wel uitgemolken. Dus de nieuwe vijanden onder Obama zullen niet meer de moslims zijn. Alleen ben ik bang dat het meerendeel van de moslims in de wereld Obama graag als president zien, net als de meerderheid van de Europeanen. Met alle gevolgen van dien. Op naar WO3. Verder staan er ook staats ondermijdende acties op til tijdens de OS in China. Zodat die gezichtsverlies gaan lijden. Fals Flag terrorisme ala, Munchen en Mexico City. Altijd goed voor wat slechte pr.

SF

p.s wat ook een enge ontwikkeling is: de Amerikaanse samenwerking met India op nucleair gebied, erg gevaarlijk.

Keesjemaduraatje said...

ja, sorry dat ik niet op alles inga wat je schrijft, maar de volgende zin schiet me wel in het verkeerde keelgat:"Dus de nieuwe vijanden onder Obama zullen niet meer de moslims zijn"
Dat is natuurlijk weer de wereld op zijn kop zetten en oorzaak en gevolg verdraaien.
Of de VS nu wel of niet de islam als grote bedreiging ziet, maakt niet uit. De komende 20 jaar zal de oorlogsideologie van de islam een grote bedreiging voor de vrije Westerse landen blijven. Iran zal daarbij een cruciale rol blijven spelen.

Arend said...

@SF,

Ik begrijp je punt dat het gewoon lekker makkelijk is om 1 land, of nog beter 1 president/adviseur van dat land de schuld te geven van alle wereldproblemen. Met de werkelijkheid heeft dat natuurlijk niks te maken.

Of de rol van al-qaida in het wereldgebeuren groeit of krimpt maakt niet uit, zolang alle geestelijke en politieke leiders in het Midden-Oosten prediken wat al-qaida uitvoert. Een regio waar de moordenaar van een 4-jarig kind als een held wordt binnengehaald zal altijd voor problemen blijven zorgen; ongeacht het beleid van de VS op dat moment.
Dat beleid speelt namelijk geen enkele rol bij bijvoorbeeld de 2 à 3 liquidaties per dag van boeddistische burgers in Thailand; de voortdurende moordpartijen tussen shi'ieten en soennieten (oa Irak, Pakistan); het vermoorden van dokters, leraren, feministen en andere satanisten (oa Nigeria, Afghanistan); etc.

Ook de aanslagen van 11-9 werden al voorbereid lang voordat Bush aan de macht was.
In heel het Westen nemen antisemitisme, homofobie en censuur toe, omdat enkele dictaturen èn een grote groep moslimvertegenwoordigers in het Westen zelf daar om vragen. Dat heeft niks met Brzezinsky, Soros of Rockefeller te maken.

Erik said...

Lees the Grand Chessboard maar eens. Laat je aluhoedje wel af :)

Je kan zeggen wat je wilt, maar hij snapt geopolitieke belangen. Nog steeds wel enigszins relevant.