Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, July 10, 2008

Oude krakers roesten niet

Door Keesjemaduraatje
In de serie "Waar zijn ze gebleven?" volgt nu een nieuw bericht over krakers die het heel ver geschopt hebben.
Ik was enkele maanden geleden op bezoek in het kraakcafe van "Eurodusnie" in Leiden en sprak daar met enkele oude en jongere bekenden. Mijn concrete vraag was eigenlijk of de moordenaar van Louis Seveke ooit in dat cafe geweest was. Nou, dat was niet het geval en de relatie van de moordenaar van Louis Seveke met de Baskische beweging beruste op puur toeval en dat had helemaal niets te maken met Eurodusnie. Is ook allemaal goed en ik geloof dat meteen.

Palestina Wie schetst mijn verbazing en dat van vele huisvrouwen met mij, toen ik een uur later het zaaltje achter Eurodusnie bezocht en daar de spreekster Kristel Letschert ontmoette. Interessant. De meeste lezers van dit politiek uiterst correcte weblog zullen nu weer gaan zuchten en denken: "Wat bedoelt hij nu weer?"

Kristel Letschert is jarenlang betrokken geweest bij radicale pro-baskische acties en heeft als vriendin van de Utrechtse AFA leider meegedaan aan geweldadige anti-fascistische acties. Is allemaal nog tot daar aan toe. Vervolgens gaf zei op die bewuste avond in het kraakcafe Eurodusnie, een lezing over het "Lijden van het Palestijnse Volk", waarin duidelijk naar voren kwam dat de gebieden Judea en Samaria door de Israelische bezetters terug gegeven moet worden aan de rechtmatige eigenaren.

Nu gaat het verhaal verder. Kristel heeft het afgelopen jaar op de Westelijke Jordaanoever actie gevoerd tegen Israel. Met name het organiseren van olijfboom-plant-dagen, met behulp van Westerse bezoekers is een specialiteit. Er is zelfs een herberg opgericht die de Duitse-, Amerikaanse- en Nederlandse-, Westerse bezoekers herbergt.

Waar is ze gebleven?

Vanaf September gaat Kristel Letschert in Nederland de Plant een Olijfboom Actie leiden.  Op zich is er niets tegen het planten van olijfbomen. De Katholieke kerk (Pax Christi) en de Protestantse kerk (ICCO) doen er zelfs gretig aan mee. Het is alleen zeer eenzijdig en bevooroordeeld om alleen de Arabische kant te steunen en het geweld dat van de zogenaamde bevrijdingsbewegingen uitgaat niet aan de kaak te stellen.   

3 comments:

pazz said...

"Tegen het seksisme en kapitaal, strijden wij internationaal".
De linkse kreten in de kraakkroeg heb ik nooit serieus genomen, maar het klonk zo lekker strijdbaar. Actie voeren tegen de onderdrukking van het proletariaat heeft niets met politiek te maken, het is een statement om de status in je subcultuur te verhogen.

Anonymous said...

Met de olijfbomen is niet zoveel mis. Met de eerlijke mensen die ze aanplanten ook niet. Met die Kristel is een ander verhaal. Zij blinkt uit in leugens en manipulaties. En in het verdacht maken van mensen die haar niet bevallen.
Een goede zaak dat dit zichtbaar wordt gemaakt. Laat anderen gewaarschuwd zijn.

Kraanvoet said...

Dag "Keesje"
Bedankt voor het plaatsen van mijn reactie. Maar omdat mijn alias er niet bij staat, kunnen mensen er niet op klikken en het volledig lezen. Graag ff verhelpen.
Alvast bedankt.

Kraanvoet

Met de olijfbomen is niet zoveel mis. Met de eerlijke mensen die ze aanplanten ook niet. Met die Kristel is een ander verhaal. Zij blinkt uit in leugens en manipulaties. En in het verdacht maken van mensen die haar niet bevallen.
Een goede zaak dat dit zichtbaar wordt gemaakt. Laat anderen gewaarschuwd zijn.