Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, July 27, 2008

Ratna Pelle heeft succes (+ Update)

Door Keesjemaduraatje

UIt een enquete is gebleken, dat de meeste lezers van dit politiek volkomen incorrecte weblog het liefst teksten over Senator Anja Meulenbelt en mijn commentaar erop lezen. Nou, daar komt er weer één. Ratna Pelle van het bekende weblog www.Israël-Palestine.info heeft nu afgelopen woensdag al weer een artikel over Israël in de Volkskrant mogen schrijven. Het gaat over de apartheidsstaat en waarom Israël geen apartheidsstaat is. Prima, eindelijk eens geen haatzaaiende teksten over het Heilige Land, maar feitelijke informatie. De Senator van Haat en Terreur reageert er fanatiek op en schreeuwt op haar website dat Ratna Mufti Pelle niet onafhankelijk is. Ja, wie is dat wel? Toch zeker Anja Meulenbelt niet.

Toch is er door Ratna Pelle een kleine overwinning geboekt. Ze heeft namelijk mevrouw Meulenbelt ertoe gebracht eindelijk eens in te gaan op de verhalen dat de Groot-Mufti van Jeruzalem inderdaad tijdens de Tweede Wereldoorlog steun heeft gezocht bij de nazi's. De reactie van Meulenbelt:

"De groot-moefti Husseini van Jeruzalem heeft inderdaad geprobeerd steun te krijgen bij Hitler. Dat is zeker niet het mooiste deel van de Palestijnse geschiedenis, maar de redenen ervoor zijn duidelijk: de Palestijnen vonden geen steun bij de Britten of andere westerse mogendheden die na veel gesjoemel toch aan de kant van de zionisten bleven staan. Ze zaten klem tussen de Britse koloniale macht en de zionisten die er hun staat wilden vestigen. Dus zocht de moefti steun bij de ‘vijanden van zijn vijanden’, met de gedachte dat die de joden tegen zouden kunnen houden, en de vijandige koloniale Europese mogendheden in het Arabische gebied zouden kunnen verslaan. Zijn missie had weinig succes, want de nazi’s dachten er helemaal niet over om de joden die ze kwijt wilden tegen te houden, en Hitler had het niet met semieten - dus ook niet met Arabieren - en was bovendien ook niet van plan om de oorlog nog verder uit te breiden. Husseini heeft dus erg weinig voor elkaar gekregen."

Daar hebben we weer zo'n voorbeeld van een drogredenering ten eigen voordeel. Omdat de Engelsen niet wilden luisteren, gingen de Arabieren van Jeruzalem maar met de nazi's samenwerken. Daar stapt Anja Meulenbelt wel heel erg gemakkelijk overheen. Het is toch de verdienste van Ratna Pelle, deze uitspraak  aan Anja Meulenbelt ontlokt te hebben.

Update: intussen heeft Anja Meulenbelt een klacht wegens smaad van Belgische zionist Rudi Roth aan haar broek hangen. Om voor de rechtbank aan te tonen dat ze op haar website wel degelijk discussie toelaat, staan nu alle poorten open. Zie hier

9 comments:

LN said...

Keesje, plaats dit toch op HVV.

Opdat méér mensen je blog weten te vinden.

philippine said...

Beste Keesjemaduraatje, Ik val LN bij. Het is zó belangrijk. Die mufti is door de Gaulle uit een Neurenberg proces gehouden. In ruil daarvoor zegde hij z'n medewerking toe bij het opzetten van een Verenigd Europa en een blijvend bondgenootschap met de Arabieren. Eind jaren'40! Frankrijk moest wel van de mufti Algerije opgeven. En dat hebben ze ook gedaan. Die mufti was een notoire nazi. Anja Meulenbelt is een leu..n..r.

Peter_John said...

De groot-moefti was ook betrokken bij de Handzar Divisie zoals uit de Duitse documentaire: "Hitler, The Mufti Of Jerusalem And Modern Islamo Nazism" blijkt (zie link in url)

roelf said...

Wat een goede tekst van Paardestaart!

Rudi Roth said...

Nog een paar feiten:
- volgens getuigen tijdens Nurenberg tribunaal heeft de mufti degelijk Auschwitz bezocht en vond dat het er niet snel genoeg aan toe ging,

- hij heeft ook, en met kennis van zaken, gevraagd dat honderdduizenden Joden uit Hongarije niet zouden omgeruild worden door de nazis en wel degeleijk naar "Polen" zouden vervoerd worden.

- de mufti was, in tegenstelling tot wat de anjatollah beweert, geen uitzondering bij de palestijnen. Toen hij "ontsnapte" uit Frankrijk werd dat uitbundig gevierd in de arabische wereld. (ref Matthias Kuentzel , Jew-Hatred and Jihad.
http://www.matthiaskuentzel.de/contents/kategorie/32/?lang=en )

PS ik ben niet echt een zionist, wel een verdediger van de staat Israël en haar bestaansrecht. Maar voor de anti-Israël-apologeten en de lui van EAJG (een antisemitisch joods geluid) is iedereen die niet onmiddellijk en onvoorwaardelijk de staat der Joden van alle zonden van Israël beschuldigt een vuile smerige zionist.

Jan Hamer said...

Ik lees hier over Anja Meulenbelt:
Om voor de rechtbank aan te tonen dat ze op haar website wel degelijk discussie toelaat, staan nu alle poorten open.
Mijn persoonlijke wevaring is echter dat dit niet het geval is, Anja accepteert geen kritiek, het begrip hoor en wederhoor is haar duidelijk ook onbekend want beide reacties die ik op haar weblog geplaatst had heeft ze gezwind er af gegooid.

Rudi Roth said...

@Jan,
die poorten dat was een week of zo geleden. Sindsdien is ze terug in haar stalinistisch korset gekropen en hoopt ze dat daardoor haar twee vette billen minder zullen opvallen ;-)

Likoed Nederland said...

Ongelooflijk die Meulenbelt.

Ze liegt er op los op een manier en toon die werkelijk verschrikkelijk is.
En de inhoudelijke reactie die aantoont dat ze kletst, censureert ze vervolgens!

Zie: http://www.likud.nl/schild.html

Paul Mehlbaum said...

De benoeming in 1921 van Haj Amin el-Husseini tot Moefti van Jeruzalem was illegaal. Door de Arabische Kiescommissie was hij op de 4e plaats op de kieslijst geplaatst en kwam daardoor niet voor benoeming in aanmerking. Antisemieten in het Britse mandaatbestuur bewogen de nr.3 op de kieslijst zich terugtrekken; el-Husseini werd nu 3e op de kieslijst en vervolgens benoemd. De antisemieten (eigenlijk anti-judaisten) waren Ronald Storrs, de burgemeester/gouverneur van Jeruzalem en Earnest Tatham Richmond, een architect met een grote staat van dienst in het Midden-Oosten; ook de Britse Anglicaanse Kerk en het Vaticaan waren betrokken bij de illegale benoeming. Overigens had Sir Herbert Samuel, de Britse Hoge Commissaris voor Palestina en verantwoordelijk voor de benoeming, Earnest Tatham uit Londen opnieuw naar Jeruzalem geroepen om hem te adviseren. Herbert Samuel heeft later erkend dat de benoeming een verkeerd besluit was, maar toen was het voor de Europese Joden al veel te laat.

De kwestie rondom de benoeming is op 15 juli 1947 aan de orde geweest in de Verenigde Naties.

Op 28 november 1941 bracht de Moefti een bezoek aan Hitler in Berlijn en drong er bij hem op aan de emigratie van Joden uit Duitsland naar Palestina stop te zetten en zo geschiedde. Op 20 januari 1942 werd op de Wannsee Conferentie formeel besloten tot de Endlösung.

Op aandringen van de Moefti, hierin geruggesteund door de nazi-top, werd van 400 duizend Roemeense joden en 80 duizend Hongaarse joden het uitreisvisum voor Palestina ingetrokken. Deze joden werden gedeporteerd naar Polen en vergast.