Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, July 10, 2008

SP gaat Astrologen vervolgen

Door Keesjemaduraatje
Binnenkort zal er wel een Vrijdenkersruimte voor Astrologen ingericht moeten worden, want de SP gaat er keihard tegenaan. Nu de belspelletjes van de buis zijn verdwenen. moet Astro-TV eraan geloven. De SP vindt dat de astrologische Astroprogramma's waar je tegen betaling heen kan bellen om een "Astrocoach" aan de lijn te krijgen, dat die programma's oplichterij zijn. Nu is er een website opgericht met de nietsonthullende naam "Sterrenbeeld Melkkoe" waar je kan protesteren tegen de astro-tv.

Halt, wacht even! Er is nog iets!

Onze vriendin en ex-kraker Natasha Gerson alias Sanspareille, heeft ook voor Astrotijd gewerkt. Als je in Google de woorden "Sanspareille" en "Astrotijd" intikt, dan zie je dat ze zelfs reclame voor astrotijd op haar eigen website gemaakt heeft. Is dat erg? Nee. Want iedereen moet leven en zijn gezin onderhouden.

Waarom zeur ik er dan over?
Omdat Natasha Gerson voor de SP werkt. Ze schrijft artikelen voor de Tribune en ze heeft vorig jaar nog voor de SP een reportage over Heiligendamm (de protesten tegen de G8 top) gemaakt.

Heeft Natasha zich weer in de nesten gewerkt door een politiek incorrecte manier van geld verdienen te gebruiken. Of is er meer aan de hand?  We wachten haar commentaar af.

Wat zegt Sanspareille zelf over het vak van Astrotijd consultant?
Lees hier haar eigen commentaar:

@ Ruud: Babbelde even vlug voor 69 aan telefoonkosten uit haar zak? Sorry, maar dat ‘even vlug’zie ik niet. Dat is dan een gesprek dat rond de vijftig minuten heeft geduurd. Ik zie dat niet als ‘even vlug’. De klant is daar toch zelf bij? Overal staat groot dat gesprekken tachtig cent per minuut kosten. De consultant krijgt voor tv calls zelf dertig cent per minuut. Dat is dus 18 euro per uur, niet echt een riant uurloon. Consultants zijn er niet op uit om gesprekken te rekken, zeker niet de tv calls. Want als je ophangt, belt de volgende alweer! En de lange gesprekken zijn echt niet de leukste. Het zijn doorgaans de bellers zelf die aanhouden, ook al geef je aan dat je echt gezegd hebt wat je kunt zeggen.

Meer in het algemeen: Ko van Dijk heeft het louter over paragnosten. Maar de meeste consultants bij Astro en aanverwant zijn kaartleggers, astrologen, enz. Soms met ‘heldervoelendheid’ (naar eigen zeggen) erbij. Die gaan dus op de kaarten, uurhoek, enz af. Ik (Tarot, werkend op de lijnen) heb absoluut geen behoefte aan lange verhalen vooraf. Ik pretendeer geen lijntjes naar boven of contact met engelen of wat dies meer. Mensen moeten wel een vraag stellen. Soms voor de klanten trouwens reden om af te haken: Die willen juist wel helderziendheid oid. En niet een die daarbij zich al te lang concentreert: Nee, de gave moet zich bijna machinaal openbaren alsof je een kwartje in een automaat gooit! Tja…
Maar kaartleggen is een ambacht en je verlaat je op de kaarten. Van alles gaan zitten verzinnen is veel moeilijker dan gewoon op de kaarten afgaan. De moeilijkheid zit hem in wat je daarover te vertellen hebt aanpassen op ieders niveau. De bellers verschillen nogal wat dat betreft, van bijna zwakbegaafd tot hyperintelligent. Klanten kunnen heel boos worden als je ze niet laat horen wat ze willen horen, dat de ex terugkomt bijvoorbeeld. Maar meestal zie je dit niet, integendeel. Je zegt dan dat ze los moeten laten. Iets dat idd waarschijnlijk de hele omgeving ook al gezegd heeft, maar goed, ze bellen jou. Soms smijten ze de hoorn erop, soms proberen ze er toch nog een andere interpretatie uit de peuren.

Ik zit er echt niet op te wachten om simpele, zielige, mensen uit te benen. Als ik doorheb dat iemand heel jong is, of juist dement, anderszins niet spoort, of onder invloed van drank en drugs, beëindig ik het gesprek. Waarom? Omdat je je goed moet blijven voelen bij dit werk, omdat je als je zelf niet lekker in je vel zit het echt niet lang trekt. Je krijg wat aan ellende met bijbehorende energieën te verhapstukken hoor! Waarom er zo’n enorme markt voor is, kan iedereen zich bij achter de oren krabben. Er is heel veel eenzaamheid, onzekerheid, twijfel, geheimen. De redenen dat mensen bellen maken wij niet. Als mensen niet een uitlaat klep hadden in de vorm van dit soort lijnen, waren de huisartsen en de Riaggs helemaal overbelast! Misschien iets voor iedereen om wat aan te doen, luister eens wat vaker naar je partner of medemensen!!!! Maak ze niet onzeker en twijfelend aan hun eigen verstand door maar vol te houden dat er écht niets is met die andere vrouw, terwijl dat gewoon wel zo is. Wees duidelijk in het beindigen van een relatie, laat de ander niet met knagende vragen zitten. Maak je collega’s niet het leven zuur met achterklap, en als je manager bent en je krijgt een nieuwe afdeling onder je hoede, pik niet iemand eruit om te gaan zitten pesten om bij de rest de angst erin te krijgen. Enzovoorts enzovoorts.
De leukste (vaste) klanten die ik heb zijn niet de belverslaafden die niet eens meer weten welke consultant ze al gesproken hebben die dag. Die kan ik missen als kiespijn, de meeste consultants trouwens. Sommige wil je helemaal niet meer te woord staan, en dat zeg je ook, en nog bellen ze doodleuk terug.
Nee, de leukste zijn mensen die eens in de paar weken of maanden bellen, met een concrete vraag, over werk, relatie oid, dat ze meenemen als een bijkomende leidraad, ondersteuning. Die nemen wat je vertelt mee. Dat zijn gewone, stabiele mensen, die geinteresseerd zijn in dit soort zaken, die soms ook zelf de kaart leggen maar dat niet voor zichzelf kunnen, omdat ze dan niet zuiver kunnen interpreteren.
Of mensen die één of een paar keer bellen op een moeilijk punt in hun leven. Die eens wat anders willen horen. Als je die goed kunt helpen, en als ze terugbellen om te vertellen dat dat het geval geweest is moet je dat toch aannemen, kun je na afloop de kat en je man wel zoenen, dat is iets heerlijks. Ook al heeft dat je maar vier vijftig opgeleverd, of whatever.


En voor wie het nog niet gelooft. Nog een citaat van het Heksenforum:

Bericht: re: tarot geen toekomst voorspellingen |

Gepost op: 15-07-2007 18:31 | Quote
Hm, nou het hangt er van af.
Mensen zeggen altijd dat zulke lijnen makkelijk verdienen zijn, maar dat gaat voor de consulent echt niet op hoor. Vind jij max. 18 euro bruto per uur voor het, vergis je niet, vooral luisteren naar problemen veel? Vergelijk het eens met een relatie- of loopbaanconsulent. Die consulenten gooien er echt niet met de pet naar. Ik ga zelf een tijdje voor de astro-lijn (aan astro tv gelieerd) werken. De selectie voor consulenten is vrij pittig en het contract bevat een hele waslijst aan do's and don'ts, overigens wel dingen waar ik me in kan vinden.Ook wordt elk gesprek dat je voert opgenomen.
(Ik zelf vind dat ook wel een prettig idee, dan is het altijd helder wat je gezegd hebt) Bij e.v. klachten kan dan alles wat er gezegd is nog eens nagelopen worden. Wat betreft de weigering van een consulent om over andermans zaken te leggen, dat is een correcte. Je kunt wel zeggen, kunt u dit anders formuleren: Bvb, als de relatie van de dochter die met de moeder op een of andere wijze aantast, dan kan dáár op gelegd worden. Maar 'geen consulten over derden' vind ik een valide regel, omdat het anders heel moeilijk de grens leggen is.
Iemand die tegen de buurman roept: 'Bij de astrolijn hebben ze bevestigd dat jij een gore crimineel bent' zou geen reclame zijn, wel.

Wat betreft het toekomstvoorspellen: De toekomst ligt niet vastgeklonken in een absolute voorbestemming, anders zouden alle keuzes zinloos zijn en mensen door het verkrijgen van inzicht op wat voor manier dan ook nog niets aan hun lot kunnen veranderen. Het kijkje dat je met elke devinatie doet, mijns inzien, is wat de lijn is of zou zijn als op de huidige koers wordt doorgegaan, of er extern niets verandert.

20 comments:

Essie said...

Het zal aan mij liggen, maar ik zie het probleem niet. Natasha G. legt al jaren lang de kaart, en is op dat gebied ook zeer onderlegd. Dat een deel van die Astrotijdmensen dat duidelijk niet is, is niet haar verantwoordelijkheid. Dat de SP vindt dat er iets moet worden aangepakt, tja. Dan kun je even bij de Belgische buren kijken, waar een telefoontje met een betaalde dienst een tijdlimiet heeft (je wordt na drie kwartier verbroken, automatisch). Dat lijkt me veel zinniger dan Astrotijd etc aanpakken, want die schuldenproblematieken met de mobieltjes komen toch echt wel vaak van het bellen met sexlijnen hoor, ook al doet men preuts alsof het komt door belspelletjes en paranormale hulplijnen. Waarover opgemerkt zij dat een korte pijpbeurt goedkoper is dan een uur lang bellen, maar ook zoiets is de eigen keuze van de consument. Zolang je niet hoeft te lenen mag je zelf toch zeker wel bepalen waar je je geld aan uitgeeft?

Natasha Gerson aka Sanspareille said...

Gratis auraconsult voor Keesje, vrij naar Plien en Bianca:

Hmm, hmmm, je aura is... jaah, een soort van beeeiiige. En hier leverkleurig. En hier... ja, grijs...een soort oude duifgrijs, of nee, regenachtig grijs...een moeilijk soort grijs....

keesjemaduraatje said...

He, he, het heeft even geduurd, maar Natasha heeft dan toch gereageerd.
Jammer dat je mijn aura nooit hebt gezien. Of het moet in 1986 geweest zijn. Veranderen aura' s ook in de loop der tijd?

N said...

Je blijft maar beweren dat we elkaar ooit gekend hebben. Ik kan me in de verste verte niet herinneren jou ooit ontmoet te hebben niet in 1986 en niet in een ander jaar. En doorgaans onthou ik mensen wel. Maar ik kende in die tijd geen Kees.
En aura's lezen kan ik sws niet.

Zowel humor als journalistiek inzicht zijn je vreemd.

Tagiara Hanadou said...

heel erg vreemd dat jij in de hele krakerswereld geen Kees hebt gekend. In die tijd heette elke vierde kraker Kees.
Kees Smit, Kees Madura, Kees Stad, noem ze allemaal maar op. Dus dat is weer heel erg vervelend dat je dat ontkent.

Natasha said...

Ja, Kees Stad, maar die valt dus niet met jou door de war te halen. Jou kende ik niet, en jij mij niet, daar ging het om.
Dat wou ik nog altijd graag zo houden.

keesjemaduraatje said...

ik wil jou ook niet meer kennen, want je bent een sjaggerijnig wijf, zonder humor en met de verkeerde vrienden.

Natasha said...

Heel goed, hou je eraan, zou ik zo zeggen

Jacco said...

Kees je hoeft geen astroloog te zijn om al je reacties op Gerson te duiden.
Namelijk dat je helemaal groen ziet van jaloezie. Wat zou jij graag in haar positie zitten. Overal kritiek spuien en toch overal welkom zijn, tja dat is niet voor iedereen weggelegd. Zeker niet voor jou omdat je een engert bent.
groet een van Gerson haar verkeerde vrienden.

Keesjemaduraatje said...

@Jacco:Als je het allemaal zo eng vindt, wat hier geschreven wordt, dan hoef je het niet te lezen. Er zijn genoeg krakers- en/of extreem-linkse websites waar je ook terecht kunt. Daar is het ook gezelliger voor jou. Op deze site moet je steeds tegen de koppen van Golda Meir en Ayaan Hirsi Ali aankijken. Daar kan je ook vast niet tegen.

Jacco said...

Ik schreef niet dat ik het eng vind wat ik hier las of tegen wie hun koppen ik aankijk. Ik schreef dat men jou een engert vind. In de omgang. En dat je daarom overal uitgekotst word. Je lokt overal discussie uit maar weerwoord kun je niet aan. Daarom ben je zo jaloers op Natasha Gerson.

Keesjemaduraatje said...

Nu heb je het al over "men". En jij voelt je geroepen die mening van de groep over te brengen. Je moet eens proberen voor jezelf te denken en zelfstandig op te treden. En laat je niet voor een karretje van een hysterisch wijf spannen.

Jacco said...

"Men" in dit geval: Iedereen waar jij mee in aanraking komt. Links, rechts, maakt niet uit. Overal weet jij het toch voor jezelf te verpesten met je ziekelijke gedrag? Als er iemand hysterisch is ben jij het wel. Om tot dat oordeel te komen hoef je niet voor een karretje gespannen zijn door wie dan ook. Daar hoef je alleen maar voor te kunnen lezen.

Andrea said...

Kees powned again!
Als je nou gewoon es toegeeft als je fout zat? In het geval van Natasha Gerson: Van begin tot eind...

Keesjemaduraatje said...

@Jacco: in ieder geval is me duidelijk geworden waar jij staat. Vierde Internationale, Marxistisch Leninistisch, Pro-Hezbollah. een geweldig staaltje van jezelf geliefd maken bij kindermoordenaars.

Keesjemaduraatje said...

weliswaar allemaal met hetzelfde valse IP adres. Maar dat maakt niet uit

Keesjemaduraatje said...

mevrouw gerson kan het duidelijk niet meer alleen af. Nou komt er een heel leger van twee mensen haar helpen

Jacco said...

En hij raakt verder en verder de weg kwijt.

Natasha said...

Eh, WAT is het dan precies dat ik niet alleen zou afkunnen?

Wat mij betreft heb je MIJ alleen al helemaal niet nodig om je keer op keer weer onsterfelijk belachelijk te maken met je kinderachtige gefok.

Iedereen mag zijn mening geven, en jouw gezeur roept dat blijkbaar geheel zelfstandig op, daar hoef ik geen aanzet toe te geven, als je dat soms suggereert. Iets met waard en gasten, ofzo, of weer een indicatie van de gedachtenkronkels van Keesje.

Tjongejongejonge. Hou de eer aan jezelf Keesje.


@J & A: Desaltiettemin XXX

Keesjemaduraatje said...

Ja, ga hier een beetje met elkaar slow-chatten met XXX enzo. Dat hebben jullie toch niet nodig? Ga eens naar een kraakcafe ofzo.