Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, March 22, 2009

Voorleesmoeder daagt Wilders uit

Door Keesjemaduraatje
Elke week weer denk je dat het dieptepunt in het niveau van de Linkse Kerk is bereikt, maar dan vergis je je toch. Het kan nog steeds erger. In het programma Buitenhof komt de voorleesmoeder weer haar "column" voorlezen. Wat een ellende! Gaat daar ons omroepgeld heen? Hoeveel tonnen geven ze nou uit voor die onzin?

Een citaat: Desanne_de_voorleesmoeder"Het kan niet anders, of Geert heeft, net als ik, als kleuter al gedroomd van het premierschap. Ik vond het heerlijk om in het centrum van Den Haag ministers en Kamerleden te spotten (‘Laat die nieuwe Barbie maar zitten, mama, ik heb Van der Klaauw in het echt gezien’) - iets wat Jan Terlouw ertoe bracht om in mijn exemplaar van Oorlogswinter te schrijven: voor een jong politiek talent. Toen was ik nog pas zes. Het zou me niet verbazen als Geert, net als ik, op de basisschool al een eigen partij had, waarvoor hij geestdriftig folderde."

Dat is natuurlijk weer heel leuk bedacht. Eerst wordt Geert Wilders uit de VVD gegooid en wordt aanvankelijk genegeerd. Dan is het een eendagsvlieg. Dan is ie gevaarlijk. Dan wordt ie aangeklaagd. En als dat allemaal niet helpt, dan wordt hij op een hele kinderachtige manier , ja wat eigenlijk, verkinderlijkt. Een ander woord is er eigenlijk niet.
Desanne van Brederode stelt voor om samen met Geert Wilders het ambt van premier aan te treden. Daarna maakt ze de volgende opmerking:

"En een eerlijke taakverdeling: als Geert niet met de linkse media wil praten, doe ik het wel. Als hij nog steeds niet naar Londen mag, ga ik wel in zijn plaats. Ik weet namelijk ook wat je in de film Fitna niet te zien krijgt, en dat is zeker de moeite van het bespreken waard. Op zijn beurt mag Wilders alle nuances uit mijn teksten schrappen, zodat ze eens wat fermer overkomen. Anders dan Geert wil ik best theedrinken met nieuwe Nederlanders, maar liever nog gewone filterkoffie, want wij hebben ook cultuur. " 

Het is dus tot de redactie van Buitenhof doorgedrongen, dat een Nederlandse afgevaardige de toegang tot een democratisch land is ontzegd. En het is ook doorgedrongen, dat de publicitaire werking van die weigering door de gevestigde media is onderschat. Nu probeert ze het dus maar op deze belachelijke kinderachtige manier.

Eén ding is zeker. Misschien klopt het dat Desanne vroeger politieke partijtje heeft gespeeld. Maar de populariteit van Geert Wilders zal ze als voorleesmoeder nooit bereiken.

1 comment:

piet stok said...

Hahahaha, wat ben jij toch een lutser keesje, dat je én naar Buitenkots kijkt én deze dame van het Jeugdjournaal aanhoort. Foei.