Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, August 28, 2009

De Sannes van de Vrankrijk

Door Keesjemaduraatje
Veel mensen denken dat krakers arme mensen zijn. Zo arm dat ze uit noodzaak een huis moeten kraken om te kunnen wonen. Best wel een beetje zielig dus. Voor de vele Oost-Europese jongeren die in Nederland willen komen werken en studeren is dat misschien ook zo. Voor de wat oudere krakers die een beetje in de beweging geworteld zijn, komen echter interessante verdienstmogelijkheden in zicht.

Krakers moeten veel klussen, want de huizen waar ze in zitten zijn oud en er moet veel getimmerd en aangelegd worden. Een klusbedrijf is dan ook een optie om aan geld te komen. Waarom vertel ik dit allemaal? Er is een interessante link tussen alle bij de Vrankrijk-saga betrokken krakers.

Jeroen Macho  (echte naam, schoenmaat en geboorteplaats bij de redactie bekend) heeft een groen legerbusje en een klusbedrijf. Daarmee heeft hij zoveel geld verdiend, dat hij in augustus 2008 voor de somma van € 183.000, een Zaans houten huis in Krommenie kon kopen. Dat deed hij niet alleen. Het huis staat ook op naam van Sanne T. Ook genoemd "Blonde Sanne Meisje".

Satdixo Op het eigendomsbewijs uit het kadaster staat ook het woonadres van deze Sanne T. (Naam, beroep en studiefinanciering bij de redactie bekend). Dat blijkt een luxe apartement op de Nieuwzijds Kolk in Amsterdam te zijn.  Die twee woonadressen maken wel definitief een einde aan de mythe van de armlastige kraker. 

Nojustice_2 
De twee hoofddaders van het Vrankrijk drama, Carlos en Jakob, werkten in het klusbedrijf van Jeroen Macho. Maar zij niet alleen. Een doorgaans betrouwbare getuige zegt, dat ook Guus Klijn, bestuurslid van de Stichting Barst, eigenaar van Vrankrijk, af en toe voor Jeroen Macho werkt. Maar het groene legerbusje busje werd ook gebruikt om krakers te helpen verhuizen. Twee weken voor de vechtpartij waren Carlos en Yoghurt daar nog gezamenlijk mee bezig.

Er zijn dus vele redenen je mond te houden, als er een vechtpartij uit de hand loopt en een mede-kraker invalide wordt geslagen. Zelfs als die mede-kraker een bekende van je is. Het is de algemene afkeer van politie en justitie. De angst je vrienden en sociale netwerk kwijt te raken speelt een rol. Je vroegere wandaden in het kader van de "Anti-Fascistische Actie" zouden bekend kunnen worden. En daar komt nu als reden bij, dat de baas van het klusbedrijf waar je af en toe werkt ook verdacht is.

Toen er in januari 2009 dan ook vier mensen werden opgepakt en er sprake was van een "Sanne" die er ook bij zou zijn. Dachten de krakers dat Blonde Sanne Meisje dat was. Want die zal wel in Krommenie bij Jeroen Macho in bed hebben gelegen toen de politie aan de achterdeur klopte. Dat blijkt echter niet het geval. Er is nog een Sanne Mo J. (27) die is ook aangeklaagd en wordt verdacht van mishandeling.

Sanne Punk, of in het burgerlijke leven Sanne Mo J. liep enkele weken na de mishandeling huilend naar zijn vader, omdat hij bang was opgepakt te worden en de gevangenis in te draaien. Saillant detail is, dat Roeland Anton H., de vader van deze Sanne Punk, een trouwe bezoeker van Vrankrijk was, toen Yoghurt daar zelf nog achter de bar stond. Yoghurt en de vader van Sanne Punk zijn bekenden van elkaar. Toch heeft dat Sanne er niet toe bewogen zijn verontschuldigingen aan de slachtoffers aan te bieden.

Nu zijn dus vier mensen verdacht: Sanne "Punk" Mo J., Jeroen "Macho" D., Jakob G., en Carlo.

Ik weet nog dat Yoghurt in november 2008 in een brief op Indymedia namen genoemd heeft en dat er toen drie Sanne's bijstonden. Blonde Sanne Meisje, Sanne Punk en Sanne Hippie. Wie Sanne hippie is, dat weten we niet. Maar ze of hij was er waarschijnlijk toch niet bij. De andere Sanne's hebben we door middel van dit blog "een plaatsje kunnen geven".

17 comments:

pol said...

Keesje, kan je niet beter voor de smeris gaan werken. Of doe je dat al, inmiddels.

Peter Siebelt said...

@ pol | 28 augustus 2009 om 11:10

Doet het pijn? Mogen buitenstaanders niet weten wat er zich zoal in de smerige wereldje van salon socialisten afspeelt?

"Voor de smeris gaan werken." Wat een superdomme opmerking.

GorilaZz said...

Ik lees echt niet goed hoor, maar is sanne punk een jongetje?


Hé pol, rijden krakers ook al drie kilometer per uur te hard dan?

antimotherfucker said...

Face it keessie, jij staat aan de kant van het kwaad

wilderiaanse fascisten zijn niet OK said...

another wilders demagoge debunked

zionismeisfascisme said...

Als die vliegtuigen (f-16+) nadat ze hun clusterbommen hebben afgeworpen, ben je dan wel eens jaloers?

--
kees is een zieke babykillenende psychopaat?
hoelang mag zo een duidelijk ziek figuur door gaan met ziek bloggen? Mag iemand de palestijnse holocaust ontkennen? Volgens "Zoon van Hitler" Keessie bestaan er geen pallestijnen.
fuck you lul kees

he is only a blogger said...

massamoord keessie is eigenlijk een lullige blogger
vrouw en kinderen? Laten we hopen van niet

keejemaduraatje said...

ja, het valt niet mee hoor.

roel said...

De reacties spreken werkelijk boekdelen. Het circuitje zet per ongeluk, gedreven door grote woede, even het masker af.

keejemaduraatje said...

@zionismeisfascisme: zou je eindelijk eens kunnen leren dat je Palestijnen met 1 "L" schrijft? Het doet gewoon elke keer weer pijn aan mijn ogen.
Het concept "Palestijnen" als zijnde een volk met eigen kenmerken, een grondgebied en een identiteit, is inderdaad door de oprichters van Fatah bedacht. Daarvoor was er wel sprake van een Palestijns grondgebied en een Palestijns mandaat, maar dat werd bewoond door Arabische families en clans, Joden en Druzen. Dat gebied is al eeuwen lang bezet geweest onder andere door Romeinen, Turken en door Engelsen en in die zin nooit een politieke eenheid, laar staan een staat. Als er nu wordt gesproken over "Palestijnen" worden ook alleen de Arabische inwoners en dan met name de islamitische bewoners van het grondgebied bedoeld. Het is duidelijk dat zodra de PLO de macht zou krijgen, wat de Allerhoogste mag verhoeden, dat het dan afgelopen is met de Joodse aanwezigheid in het gebied. Een voorbode daarvan heb je kunnen zien bij de ontruiming van Gaza. Alle Joodse bewoners zijn toen vertrokken. Als de PLO helden het zo goed met ze voor hadden gehad, dan hadden ze mogen blijven. Er is namelijk veel werkgelegenheid mee verbonden.
In dier voege en om dat even heel goed uit te leggen, zeg ik dus dat er voor pakweg 1948 geen sprake was van Palestijnen.
Maar troost je, bij andere staten is dat niet anders. De Nederlandse identiteit is ook pas 150 jaar oud. Dus er is nog hoop.

Nick said...

@ Keesjemaduraatje:

Quote: --- "Die twee woonadressen maken wel definitief een einde aan de mythe van de armlastige kraker." ---

Hoewel ik de betreffende mensen niet ken noch hun financiele situatie, is het natuurlijk onzin om dat van enkele mensen maar meteen te projecteren op alle krakers, en te concluderen dat "dus" krakers niet "armlastig" c.q minder draagkrachtig zijn (even los v/d evt. vraag of dat een strikte voorwaarde dient te zijn).

Maar wat een ongelooflijke generalisatie (weer) ... Het lijkt er mij eerlijk gezegd meer op dat het conflict m.b.t de Vrankrijk/Yoghurt (over een zeer gering groepje mensen) hier simpelweg voortgezet wordt wat, gelet op de ernst v/h incident, best begrijpelijk is, maar helaas een wel heel eenzijdig c.q vertekend beeld oplevert over krakers in NL.

Bovenstaande reacties op jouw artikeltje zijn overigens wat mij betreft ook van weinig niveau...

Want laat ik voor mezelf spreken; ik woon gekraakt, heb niet de financiele middelen om evt. te kunnen huren (laat staan kopen, maar dat hoeft ook niet). Ik werk er hard aan (wil principieel geen uitkering), heb opdrachten waarvan ik nog niet kan leven (nee, toevallig geen klusbedrijf) en doe er baantjes bij om rond te komen. Verder zet ik mij op versch. gebieden in op sociaal-maatschappelijk vlak, enz. Op vergelijkbare wijze ken ik vele mensen, mede-krakers, die evenzo op positieve wijze hard bezig zijn.

Misschien levert de nodige nuance niet genoeg reacties op, zo op internet... maar het doet wel af aan de inhoud. Just a thought.

Dr.D said...

Palestijnen heetten vroeger 'Filistijnen'.
En de uitdrukking bestaat nog steeds.

Verder, al die namen? Vind de zittingsdatum belangrijker...

keesjemaduraatje said...

naar de Filistijnen. De naam zegt het al.
Als je een zittingsdatum weet, dan horen wij het heel graag.

keesjemaduraatje said...

@Nick: dit weblog is inderdaad niet van de nuance, maar je moet ook niet alles op jezelf betrekken. Bovendien ben ik zelf kraker geweest, dus er zit ook veel rancune frustratie en oud zeer bij.
Maar de strijd wordt inderdaad op dir weblog voortgezet, omdat de Amsterdamse krakers ervoor gekozen hebben te zwijgen. En dat zwijgen doorbreken wij op deze manier.

GorilaZz said...

Waar ik een beetje schijt ziek van wordt is dat als een vrankrijk topic is, er steeds gereageerd wordt over palestijnen. Is het nou zo veel moeite om die reakties te plaatsen in topics waar de naam Anja in voorkomt?

Ik post tog ook niet in elk topic dat strijd tegen projectontwikkelaars/of huiseigenaren en persoonlijke hygiëne niet in strijd met elkaar zijn.

Ge said...

@GorilaZz. Hoezo Palestijnen?

GorilaZz said...

duidelijkheid Ge, dat vind ik prettig. Dit topic gaat over Sannes die zich laten palen door krakers. Ik raak dan in de war als er reageerders zijn die beweren dat er babies worden gegeten door joden.

en waarom palestijen? Ik hou van duidelijkheid, Filestijnen zou alleen maar verwarring scheppen.
en mijn rss feed reageert daar niet op