Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, August 24, 2009

Vervangingstheorie bij de Olijfbomen

Door Keesjemaduraatje
Dat schreef ik toch laatst al. De Palestijnse activisten kunnen het niet hebben dat Onze Jezus Christus een lijdensweg gegaan is en dat die lijdensweg in Jeruzalem in 15 stappen is uitgebeeld. Het liefst zouden ze die lijdensweg helemaal afschaffen en er een eigen lijdensweg voor in de plaats stellen.

Ik heb weer een mooi staaltje gevonden op de website van de Planteenolijfboom.nl actie. Jullie weten misschien dat die actie ook door een kraakster geleid wordt. Kristel Letschert, kraakster uit Utrecht, ging Catral_olijf eerst een jaar op de Westelijke Jordaanoever wonen. Daar organisereerde ze allerlei bewustwordingsactiviteiten. Ze kreeg wat Baskische activisten op bezoek. Ze praatte wat met activisten van de PFLP. Als kraker schrik je nergens meer van.

Nu is Kristel de woordvoerster van de Plant-Een-Olijfboom-Actie. Op die website staat een dagboek van Europese reizigers in het Beloofde Land en daar staat het volgende citaat (18 maart):

"Op het programma staat vervolgens de ‘Contemporary Way of the Cross, de alternatieve kruisweg, welke in 14 staties weergeeft met welk lijden de Palestijnen in het dagelijks leven te maken hebben. Onze eerste halteplaats is een uitkijkpunt enkele kilometers buiten Jeruzalem, waar we de hele oude stad kunnen overzien. We bedenken dat deze van oorsprong Palestijnse stad, met steun van de Israëlische regering, stukje voor stukje in beslag wordt genomen door de zionistische joden, met als doel hier een meerderheid te vormen. Onze volgende halteplaats is het vluchtelingenkamp Shu’fat. Op het eind van dit dorp bezoeken we een middelbare school voor jongens. Enkele jaren geleden heeft het Israëlische leger om onduidelijke redenen het schoolplein gehalveerd met een 8 meter hoge muur. Deze provocerende daad heeft in het toch al zo geteisterde dorp tot een opstand geleid van de scholieren. Het leger heeft met groot geweld ingegrepen. Veel kinderen zijn ernstig gewond geraakt." 

Het spreekt vanzelf dat de achtergronden van de Intifada op een volkomen naieve en verkeerde manier worden voorgesteld, maar het ging mij nu even over de Vervangingstheorie.

Van Kristel Letschert gaan we de komende tijd in Nederland nog veel horen, want vanaf 24 september, de start van de vredesweek, is zij van plan om met groepen activisten samen bij de supermarkten te gaan staan en op te roepen tot boycot van Israelische producten. 

Ik ben heel benieuwd of de Nederlanders dit gaan pikken. Tenslotte hebben we net de opmars van Tariq Ramadan een halt toe geroepen. Dan kunnen we deze miesemausers toch niet hun gang laten gaan?

16 comments:

Peter Siebelt said...

Was die Letschert niet dat lekkere meisje dat met ETA-sympathisanten liep te hoereren?

Katje Borgesius said...

Jeruzalem is geen "Palestijnse" stad, whatever that means. Er hebben, ondanks de Romeinse en mohammedaanse agressie in een ver verleden, altijd Joden gewoond. In het jaar 1900, een halve eeuw voor de stichting van de staat Israel, was de meerderheid van de bevolking van Jeruzalem Joods. Maar we wisten al dat feiten niet zo belangrijk zijn voor de nieuwe linkse anti ... eh ... zionisten.

Zie hoe inmiddels in Zweden de tijden van Julius Streicher herleven:
http://www.hurryupharry.org/2009/08/19/stop-the-presses-blood-libel-goes-mainstream-in-sweden/

geinig said...

"Onze Jezus Christus" hahahahahaha, en jij wenst serieus genomen te worden?

Ge said...

@Katje. Voordat er sprake was van een zionistische beweging halverwege de 19e eeuw woonden er minder Joden dan anderen in Jeruzalem. http://www.cidi.nl/publ/online/jer.html

lachert said...

zionisten zijn geboren historisch revisionistischen die baseren op een achterlijke agressieve idologie gebaseerd op religie. Hun steun voor fascisten als wilders geeft hun werkelijke semi-nazistische karakter goed weer.

keesjemaduraatje said...

vaak fascisme en nazi roepen, dan worden je argumenten des te overtuigender

lachert said...

Ow, ja en hypocrieten zijn het ook. Iemand die het fascistische en nazistische karakter van de internationaal taloze malen veroordeelde zionistische misdaden becritiseert uitmaken voor anti-semiet, dat is wel sterk zeker. Zelf vergelijk je op de ravage site akties om geen israelische dadels te kopen met "bruine horden die kauft nicht bij juden lopen te brullen." Wat is dat toch met nare rechtse mannetjes dat ze de balk in hun eigen oog nooit lijken te zien?

keesjemaduraatje said...

@lachert: ik vond het zelf wel een passende vergelijking, aangezien je niet oproept om geen Chinees vuurwerk te kopen en ook geen boycot van Cubaanse sigaren nastreeft of een niet kopen van Perzische tapijten. Maar wel doelgericht de Israelische dadels aanvalt. Dan moet er toch een reden voor zijn dat die dadels opeens voor jou zo erg zijn.
"kauf nicht bei Juden" riepen niet alleen de nationaal socialisten, maar ook de communisten in de Sovjet Unie. Veel mensen weten dat niet. Maar boycot acties tegen Israelische producten zijn in de Sovjet Unie uitgevonden. Daar zou jij ook thuishoren, ware het niet dat de Sovjet-Unie niet meer bestaat

lachert said...

Kees: om te beginnen plegen geen van die landen zulke walgelijke misdaden als de zionistische babykillers. dat mensen het op willen nemen door het zwaar gemartelde en onderdrukte palestijnse volk is alleen maar lovenswaardig. Jij gebruikt een klassieke debateer truuk om de aandacht af te leiden van waar het werkelijk om gaat. Je verwijzing naar de sovjet unie doet me denken aan de nazi propaganda over het joodse bolsjewisme. Schaam jij je eigenlijk niet gewoon voor de fascistische propaganda die jij hier en elders op het net plempt?

keesjemaduraatje said...

niemand heeft zoveel aandacht gegeven aan het lijden van het Palestijnse Volk als ik. Kijk maar naar deze link:

http://images.google.nl/images?hl=nl&source=hp&q=het%20lijden%20van%20het%20palestijnse%20volk&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi

Overigens is het verwijt van fascist te zijn geheel ten onrechte. Niet voor niets draag ik de eretitel: "Zoon Van De Jongste Held Van Het Verzet"

iemand said...

kees, ik weet niet waarom, maar het doet me denken aan de leugen "arbeit macht frei".
Jij en vrijheidstrijd? Man hoe komt het dan dat ik dat dat jij gelukzalig kunt masturberen op een foto van een dood moslimkindje?
Jij praat, net als Wilders, over "de islam" net als de nazis vroeger over joden spraken.

ga toch koken mens

ps,
druk bezig met het upotodate houden van je ipblock lijst?
jouw vrijheid is censuur (lees cyclon b) voor iedereen waar jij niet van houdt, ondertussen je smerige nazi gif spuien.

"ik zeg wat ik denk"

keesjemaduraatje said...

@iemand: je moet wat vaker "nazi" roepen, dan begrijpen de mensen op dit weblog je beter. Dit is allemaal nog veels te genuanceerd, met voorbeelden en argumenten enzo.

zionisme is fascisme. said...

keessie, jij duwt zelf altijd mensen die tegen de internationaal erkende misdaden van de israelische schurkenstaat in de antisemitische hoek. Je bagaliseert de oorlogsmisdadige praktijken van de zionistische schurkenstaat, praat het stelen van het land goed en als de moordenaars van het IDF weer eens een paar kinderen vermoorden met clusterbommen oid herhaal je de smerige leugens van de zionistische babykillers, bv Hamas gebruikt levende schilden. etc etc etc.
Stop jij maar eens met het beschuldigen van mensen die begrijpelijker wijze protesteren tegen de zionistische praktijken en het opnemen voor de slachtoffers van het israelische fascisme, uit te maken voor anti-semiet, zolang je dat niet doet is het geheel rechtvaardigt om jouw een fascist te noemen.

keesjemaduraatje said...

mensen van antisemitisme beschuldigen heb ik al een tijdje niet meer gedaan. Helaas is dat niet door iedereen opgemerkt.

keesjemaduraatje said...

of gewoon "fascist"

keesjemaduraatje said...

en oem mij geen Keessie. het is Meneer Keesjemaduraatje voor jou!!