Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, December 18, 2009

Dringende oproep tot Gebed

Israël in nood

De stichting Christenen voor Israël roept haar achterban op te bidden voor Israël. Zestig jaar na de Holocaust is het Joodse volk opnieuw in nood. Dit keer gaat het niet om geloof of ras, maar om de staat Israël.

In de Verenigde Naties is Israël in een geïsoleerde positie terechtgekomen en wordt de Joodse staat beschuldigd met een veelheid aan resoluties. Derde Wereldlanden beschouwen haar als een laatste bastion van westerse kolonisatie,  de Westerse landen zelf voeren de druk op en schrijven Israël de wet voor.

Hamas is met Iran uit op de vernietiging van Israël en de Palestijnse Autoriteit roept dat zij er wel mag zijn maar dan ontdaan van haar Jood-zijn. Kerken in de hele wereld halen hun schouders op over het Joodse volk of kiezen de zijde van de Palestijnen die ze als de underdog beschouwen, terwijl Israël omringd is door een groot aantal vijandige Arabische dictaturen. Sommigen laten zich zelfs verleiden om een boycot uit te roepen jegens Gods volk.

Kortom, Israël is in nood, maar niet alleen Israël. Ook de Arabische christenen die Israël zegenen. Zij verkeren in een bijzondere maar ook moeilijke positie. Aan de ene kant is zij dat deel van het Lichaam van Christus dat de directe naaste mag zijn van Gods uitverkoren volk en aan de andere kant is zij verbonden met een Arabische wereld die Israël miskent.

Dinsdag 22 December wordt een Palestijns document aangeboden aan de kerken van Nederland dat de nood van Israël alleen maar vergroot en dat oproept tot een boycot van Israël. Een aantal Palestijns-christelijke theologen publiceerde op 11 december het Kairos-document (Engelstalig) waarin zij christenen wereldwijd oproepen om zich “met liefde te verzetten” tegen Israël. De Nederlandse versie van het document ‘Het uur van de waarheid’, wordt op 22 december om 13.30 uur in de Domkerk in Utrecht gepresenteerd aan Nederlandse kerkleiders. Het wordt aangekondigd als een 'schreeuw van hoop waar geen hoop is' en het wijst met een beschuldigende vinger in de richting van Israël. Israël is de bron van het lijden van de Palestijnse christenen. De ‘gruwelijke’ Israëlische bezetting wordt aangemerkt als zonde en is dé oorzaak van alle ellende. Lees hier de reactie van Christenen voor Israël op het document .

Wij roepen iedereen op in deze dagen de nood van Israël voor de troon van God te brengen, te bidden om de vrede van Jeruzalem en om bevrijding van de vele Palestijnse christenen die lijden onder de terreur van Hamas en Palestijnse Autoriteit, om verzoening en liefde tussen het Joodse volk en de christenen in het Midden-Oosten, om een krachtige uitstorting van de Heilige Geest op de wereld van de Islam en om wijsheid voor de kerken van ons land.

Namens Christenen voor Israël

Dick Schutte, Voorzitter.

12 comments:

Ewoud said...

God, dat zal helpen. Ze bidden daar al decennia tot God, Jahweh en Allah met een verpletterende hoeveelheid vrede tot gevolg.
Misschien dat juist wat minder geloof aan weerszijden tot wat meer vrede zal leiden.

Peter Siebelt said...

Die palestijns-christelijke leiders zijn de eenvoudige puppets van 'christelijke' organisaties als Pax Christ IKV die aan de touwtjes trekken.

Diezelfde organisaties bepalen ook in grote mate welk palestijns lied de Nederlandse Raad van Kerken mag zingen.

Ook binnen de netwerken van kerkelijke opperbazen als de Wereldraad van Kerken en de katholieke Bischoppen Conferentie bepalen zij in belangrijke mate de agenda.

En wie is momenteel het baasje van Pax Christi IKV? Juist, Jan Pronk, het mannetje dat al jaren Palestijns 'garen spint'.

vanhetgoor said...

Als één gebed niet helpt dat helpen duizend gebeden ook niet! Als één miljoen gebeden niet werken dan werken zes miljoen gebeden ook niet. Als één gebed had gewerkt dan was er geen Auschwitz geweest! Aan de andere kant geldt vrijwel het zelfde als er één Palestijns gebed was verhoord dan was er geen staat Israël geweest, dan was er geen jaren lange terreur nodig geweest, geen guerrilla en geen vluchtelingenkampen. Kennelijk is dus niet alleen de mensheid verward, maar zijn God en Allah er ook nog niet uit.

Peter Siebelt said...

Indien we God, Allah en de zogenaamde westerse sociaal democratische politiek uit weten te sluiten is het Palestijns-Israelisch probleem opgelost.

Steady Freddy said...

Kunnen we ook niet voor de Joodse kolonisten bidden, want die hebben zeker ook wat wijze sturing nodig...

http://www.google.nl/search?q=moskee+%2B+kolonisten+%2B+brand&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:nl:official&client=firefox-a

SF

Caroline said...

Pfffffffff, denken die bidders nu echt dat god niet zelf op het idee zou kunnen komen een einde te maken in de in zijn naam bedreven misdaden? God is in hun ogen niet uit zichzelf goed, maar alleen als hij genoeg gesmeekt wordt, dan wil er nog wel eens een kruimeltje mededogen vanaf.

God is geneigd tot alle kwaad en onbekwaam tot enig goed, zo zien de gelovigen hun baas dus. Gruwelijk, en ik kan mezelf (wie anders?) alleen maar dankbaar zijn dat god en ik elkaar niet kennen.

Laceracion said...

Ach en wee, Israel wordt bedreigd. Het land met een hypermodern leger en zeer waarschijnlijk in het bezit van nucleaire wapens.

In nood? Laat me niet lachen. De lobby voor Israel bestaat nog steeds en zelfs zonder dat kan Israel nog steeds van het hele Midden-Oosten een parkeerplaats maken als ze dat willen.

Ik wil hiermee trouwens geen partij kiezen, de Palestijnen zijn even gestoord maar gewoon slechter bewapend.

De kern van het probleem is niet dat een partij ongelijk heeft zoals Keesjemaduraatje om de haverklap impliceert, maar dat men vasthoudt aan een orthodoxe, religieuze identiteit en men vastzit in een vicieuze cirkel van haat en wraak.

Je hebt een interessant weblog Kees, maar wat betreft Israel blijf je steeds maar dezelfde hangende grammofoonplaat afspelen. Je zou net zo goed al je posts over dit onderwerp kunnen vervangen door de zin "Ik ondersteun Israel onvoorwaardelijk en de nuances in dit conflict interesseren mij geen ene ruk".
Scheelt een hoop dataverkeer en database ruimte :)

philippine said...

@ Laceracion

Is dit de fijne nuance die u zoekt?

http://www.vergadering.nu/leesmap20091222-kairosdocument-uur-van-de-waarheid.htm

philippine said...

Of deze nuance?

http://christenenvoorisrael.nl/nieuws/nieuws/reactie-kairos-palestijns-document.html

Natasha said...

"...kan Israel nog steeds van het hele Midden-Oosten een parkeerplaats maken als ze dat willen..."

Ja, en dat willen ze dus niet. Ze willen met rust gelaten worden.

Douwe said...

Lees deze eens http://www.cidi.nl/images/stories/katholiek%20nieuwsblad.pdf

Laceracion said...

Jullie "nuancering" is dat alle problemen daar worden veroorzaakt door moslimextremisme.
Ik beschouw Palestijnen zeker niet als vredelievend omdat ik _weet_ dat er veel extremisten tussen zitten die Israel nooit zullen erkennen en daarmee het vredesproces saboteren.

Aan de andere kant is daar Israel welke bij elke inslaande Qassamraket meent het recht te hebben disproportioneel terug te slaan en huizen platbulldozert op grondgebied wat gewoon niet van hen is.

Ondertussen blijft iedereen roepen dat het de schuld is van de ene of andere partij...