Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, December 10, 2009

De geheime acties van de PvdA top in 020 Nieuw-West

Assistent van Job Cohen hielp Marcouch bij grensgevecht in Nieuw West
(bron: Het Verraad van Links)

Een ongehoorde situatie. Toen afgelopen zomer de grenzen tussen nieuwe stadsdelen in Amsterdam-West werden getrokken, stond niet het algemeen belang voorop, maar ging het vooral om het woonadres van PvdA-boegbeeld Ahmed Marcouch. Een geheimzinnig sms-je forceerde de beslissing.

Nieuwe episode in the Battle of the Achmeds in Amsterdam Nieuw West. Het Parool bracht het nieuws gisteren op pagina 3: "Tegenstanders van Ahmed Marcouch, stadsdeelvoorzitter in Slotervaart, zouden hebben getracht hem uit te rangeren als kandidaat-lijsttrekker van de PvdA in Nieuw-West door de stadsdeelgrens te verleggen. Bronnen rond Marcouch verdenken Achmed Baâdoud, zijn rivaal voor het lijsttrekkerschap, van betrokkenheid."

Marcouch was in het voorjaar een van de weinige voorstanders van de fusie tussen de prachtwijken Slotervaart, Osdorp en Geuzenveld-Slotermeer. Volgens hem zou ten westen van de ringweg A10 een bloeiende moslimgemeenschap kunnen ontstaan, waarin de moslimminderheid een pluspunt zou vormen. Kritikasters van Marcouch spraken smalend van 'het kalifaat Nieuw West'. Naburige stadsdeelvoorzitters waren minder enthousiast, omdat hier een concentratie van achterstandswijken zou ontstaan. Ze stelden andere grenzen voor, met een deel van Slotervaart in een ander stadsdeel. Maanden later brengt het Marcouch-kamp naar buiten dat het alternatief een opzetje was om hun voorman buitenspel te zetten.

Na dit bericht kwamen 'bronnen niet rond Marcouch' direct in actie om dit verhaal te ontzenuwen. Inderdaad hebben vijf van de zes betrokken stadsdeelvoorzitters (een clubje met alleen PvdA'ers) andere grenzen voorgesteld, waarbij de probleemwijk Overtoomseveld (het moeilijkste deel van Slotervaart) aan het meer welvarende Oud-Zuid werd toegevoegd. Vlak voor de beslissende gemeenteraadszitting kwam er een geheimzinnig sms-je binnen bij alle PvdA-leden, waarin gesteld werd dat het een opzetje van Baâdoud was om Marcouch buiten zijn nieuwe stadsdeel te houden.

lees hier verder

No comments: