Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, December 09, 2009

Stan van Houcke slaat wild om zich heen

Persoonlijke aanvallen op bewoners van Judea en Samaria.
Sinds radiojournalist Stan van Houcke niet meer bij de VPRO werkt en ook bij een andere omroep geen eigen programma meer heeft, radicaliseert hij steeds verder. Als vriendje van Anja "Terreursenator" Meulenbelt en verklaard tegenstander van Israel slaat hij weer wild om zich heen. Nu moeten bewoners van de Westelijke Jordaanoever zijn persoonlijke aanvallen doorstaan.

Sinds Yochanan Visser, bewoner van Efrat, zich op de Nederlandstalige Internets heeft begeven, krijgt hij felle aanvallen van Stan van Houcke te verduren. Maar liefst 512 hits op de website van van Houcke onder de titel "Yochanan Visser als crimineel".  Pure laster en criminalisering. Dat verstaat van Houcke dus onder evenwichtige journalistiek. Dat heeft hij volgens mij zo niet geleerd op de Utrechtse School voor de journalistiek.
Meteen al in het eerste van in totaal 12 blogs over Yochanan Visser wordt Yochanans dochter Leah erbij betrokken. De ijverige lezers van Stan van Houcke hebben namelijk gegoogled en vonden de Hyves van Leah. Meteen wordt zij ook gedemoniseerd. Zo worden bewoners van Israel het leven zuur gemaakt vanuit de spelonken van het extreem-linkse terreurkamp in Nederland.
(Op de foto: Stan van Houcke met  Heikelien Verrijn Stuart en RAF-sympathisant Boudewijn Chorus)
Wat Stan van Houcke vooral stoort, is dat de Volkskrant steeds vaker pro-Israel schrijvers aan het woord laat. Ratna Pelle en Yochanan Visser mogen af en toe ingezonden stukken publiceren op de opiniepagina van de Volkskrant. Dat stoort van Houcke en Meulenbelt enorm. Andere meningen mogen niet gehoord worden, omdat die meningen volgens de extreem-linkse ideologie die ze aanhangen "fout" zijn. Ze schrijven dan: "de feiten zijn anders". Ongelooflijk hoe Stan van Houcke meningen met feiten verwisseld. Het is een wonder dat deze man zo lang journalist is geweest.

Intussen hebben een aantal pro-Israel schrijvers een groepje gevormd en een eigen weblog opgericht. Op Israelfacts.eu worden feiten over Israel weergegeven, die in de Nederlandse media haast nooit genoemd worden. Natuurlijk worden de schrijvers van dit weblog hevig aangevallen. Dat heeft drie redenen:

Het gaat steeds beter op de Westelijke Jordaanoever. Veel roadblocks worden opgeheven en Arabieren keren terug naar het gebied,vanwege grotere werkloosheid in Dubai en andere Arabische Emiraten. De economie groeit met 5% per jaar. Sneller dan in Nederland. De anti-Israel activisten zoals Stan van Houcke hebben steeds minder argumenten om tegen de bezetting te zijn.

De bedreiging vanuit Iran wordt steeds substantieler. Alle regeringen van Westerse landen zien dat gevaar. Door die dreiging kunnen ze nu geen ruzie over een bezet stukje land riskeren.

Door de terreur van Hamas op de Gazastrook wordt de pro-Palestijnse beweging steeds verdeelder en zwakker. In Nederland is niet veel animo voor de Palestijnse strijd.

Degene die vertwijfeld zou moeten zijn, is Stan van Houcke zelf, want zijn ideologie en zijn opvattingen verliezen steeds meer aan grond onder de voeten. In plaats daarvan valt hij mensen lastig. Het wordt steeds meer een bedreiging. Hij moet daarmee ophouden.

12 comments:

philippine said...

Beste Keesjemaduraatje, GODDANK dat je dit op je weblog zet. Kan zoiets aangepakt worden? Valt dit bijvoorbeeld onder stalken? Misschien weet iemand dit.

Peter Siebelt said...

Stan van Houcke doet er goed aan om zich ergens in een hoekje te gaan schamen.

Er liggen namelijk nogal wat lijken in zijn kast uit de tijd van Rdio Stad of de RaRa periode.

Een klein vraagje aan Stan. Hoe zat dat ook al weer met het verblijf van jou en je maten in dat buitenhuis van de pa en ma van Heikelien Verrijn Stuart in Belgie omstreeks de Makro brand in Nuth?

philippine said...

Stan van Houcke weet niet van ophouden. Geïnspireerd door de nieuwe club van van Agt: The Rights Forum.

filantroop said...

Jazeker, de Israël-haters radicaliseren in straf tempo. En naarmate de anciënniteit toeneemt laat het verstandelijke vermogen het meer en meer afweten en verliezen de Israël-haters iedere ratio die er voor het onderwerp nodig is om tot oordelen te komen. Het begint zich steeds meer af te tekenen als een kleine sekte van radikalinski’s die ze in hun jeugdjaren waren. Je hoeft er dan ook niet vreemd van op te kijken als er opeens eentje naar Tel Aviv vliegt om Lidwina Janssen na te doen.
Trouwens, waar is dat serpent gebleven?

Peter Siebelt said...

Ik heb intussen begrepen dat dit mannetje nog steeds de oude gewoonte van zijn extreem linkse makkers uit de periode Staatsliedenbuurt en Radio Stad hanteert en de privéadressen van andersdenkenden mensen publiceert.

Nu wordt het dus hoog tijd om dit mannetje eens grondig binnenstebuiten te keren.

Toe nu toe heeft hij altijd de dans weten te ontspringen, mede dank zij zijn oude juridische adviseur Henk Kersting.

keesjemaduraatje said...

Stan heeft de persoonlijke adressen nu op mijn vriendelijke verzoek verwijderd.

Maar nu begint hij mij op zijn weblog zelf aan te vallen en laat onwaarheden in de reacties staan.

Stan vecht nooit. Hij laat anderen het vuile werk opknappen

Peter Siebelt said...

"Stan vecht nooit. Hij laat anderen het vuile werk opknappen."

Dat is correct maar dat verschoont hem niet van medeplichtigheid.

Peter Siebelt said...

Tot mijn grote genoegen heeft Stan van Houcke op zijn eigen website uitgebreid op mijn vragen gereageerd.

Een heerlijk stacatto aan linkse riedels die kant nog wal raken. Riedels die ik de afgelopen twintig jaar ontelbare malen mocht horen wanneer ik hun dubieuze praktijken aan de kaak stelde.

Aardig is dat hij een huis in Belgie bevestigde. Alleen had ik een ander dorp in mijn notities staan. Volgens betrouwbare bronnen brachten een aantal radicalen uit de Amsterdamse beweging herhaaldelijk een weekend door en in dat huis.
Opmerkelijk genoeg rondom tijdstippen dat diverse radicale acties plaatsvonden.

Wat deden zij daar, barbecueën?

Volgens diezelfde betrouwbare bronnen was Stan van Houcke als verslaggever opmerkelijk snel ter plaatse bij de Makrobrand in Nuth.

Klopt dat Stan van Houcke?

Met veel achterhaald links wetenschappelijk gewauwel tracht Van Houcke zichzelf nu aan de goede kant te plaatsen: "En voor degenen van goede wil: uiteindelijk worden fatsoenlijke mensen altijd door dit slag mensen vernietigd. (...) Kenmerkend aan hem is dat hij geen mededogen kent. Zelfs wanneer de tegenstander bloedend op de grond ligt, zal hij met zijn laarzen het gezicht van zijn slachtoffer tot moes trappen. Ik ken dat soort mensen. Ik heb ze overal ter wereld gezien."

Tjonge, jonge, jonge, de tranen springen in mijn broek. Het mannetje weet van wanten, hij heeft ze overal ter wereld gezien.

Ja hoor, bij zijn oude communistische makkers in de voormalige Oostbloklanden, bij het ANC, SWAPO, NPA/NDF, FMLN die hun eigen mensen martelde en vermoorden.

Hoe is dat mannetje eigenlijk bij de VPRO terechtgekomen, via oude kameraden als Henneke Hagen of Andree van Es?

Al met al wordt het steeds interresanter om het tegeltje van dit ventje eens verder te lichten.
Nadat Houcke bij de VPRO eruit geflikkerd was, zei Kees Schaepman, eindredacteur van de VillaVPRO wijze woorden over hem: "Narren moet je narrenvrijheid laten."
http://stanvanhoucke.blogspot.com/2009/02/jair-stein-van-de-pro-israel-lobby-5.html

Bob Thomas said...

Peter Siebelt je manier van vragen stellen en onzin met leugens proberen te beargumenteren doet me denken aan het tuig van Fox news. Als dit het niveau is van de Nederlandse media ben ik blij dat ik naar Engeland vertrokken ben.

Hoe durf je een staat te verdedigen die de mensenrechten van een grote groep zo duidelijk schend. Je moet een hele harde, koude persoon zijn om dat te kunnen.

Bob Thomas

Philippine said...

Wat is er gaande met het Palestina Komité? Is er ruzie? Piet Nak? Ik las in het voorbijgaan een krantenkopje, maar verder hoor ik er niets over. Wie weet het?

Philippine said...

Het is jammer dat ik het krantenkopje in het voorbijgaan las, ik moest een trein halen. Welke krant het was weet ik niet, en wat ze bedoelden DUS ook niet. Met andere woorden: ik was wel stomverbaasd maar had het niet op dit weblog moeten melden. Ik kan nergens een bericht vinden dus misschien was het een beschrijving van iets dat vroeger heeft plaats gehad. Maar waarom het gisteren te lezen was in het actuele krantenaanbod kan ik niet plaatsen. Mijn excuses dus voor het vermelden van dat krantenkopje.

keesjemaduraatje said...

Piet Nak is nu reeds een 14 jaar of zo dood.