Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, June 04, 2010

De extreem linkse vrienden van Anne de Jong

Dat ze het goed bedoeld, dat kan iedereen horen en zien. Ze wil geweldloos blijven en heeft daar ook haar master studie aan gewijd. Dat is zeker een interessant thema. Dat een "academica" niet alleen in de bibliotheek wil zitten , dat begrijp ik ook. Maar meisje, luister eens even naar dit verhaal:

Eén van de oprichters van de Internationale Socialisten in Nederland, Peter Storm, die ik persoonlijk ken en die we niet kunnen betichten van het spreken van de onwaarheid, schrijft het vandaag zelf:
Er waren vandaag geen politici bij de persconferentie aanwezig. Slechts 100 mensen waren er. Waarvan 50 Nederlanders en daarvan de helft Internationale Socialisten. Hij dacht nog een anarchist, een trotskist van Offensief en een maoist uit België te herkennen.

Als ik daarbij optel welke vrienden AnneFromAmsterdam op haar facebook heeft staan: Bart Griffioen, de leider van de Inetrnationale Socialisten en Mirjam Aouragh, de vrouw die drie jaar geleden nog opriep "naar Jeruzalem te marcheren", maar dat geheel terzijde. Dan bevindt je je niet in een bepaald geweldloos gezelschap. Dan ben je heel erg ver heen. Maar ik zeg niets. De Internationale Socialisten hebben directe banden met zowel de AEL als de Hamas. Waarbij de leider van de AEL weer in Libanon bij de Hezbollah zit. Hoe geweldloos wil je zijn?

Tel daarbij op de strijdliederen die ná de vrijlating nog op het Turkse vliegveld werden gezongen  en dat bedenk ik ook niet zelf, maar dat zegt de Zweedse anarchist Mattia Gardell, dus dan is het waar. De leider van Hamas, Khalid Mishal  die in Syrië verblijft, werd namelijk lof toe gezongen. En de extreem linkse Zweedse en Nederlandse activisten stonden erbij en keken er naar. Ik begrijp dat je op zo'n moment niet meteen zegt: "Wacht eens even Khalid wie?" Maar als je thuis komt moet je toch wel even rustig na gaan denken wie je nou steunt. Zeker als je "academica"bent.

7 comments:

christinA eijkhout said...

En dat alles verandert niets aan het gebeurde feit.
Ik ben zeker geen Hamasvriend, maar er zitten daar nu eenmaal ook "gewone" mensen, en die lijden hierdoor gebrek, daarvoor zijn de mensenrechtgroeperingen aan #flotilla begonnen.

Orleander said...

Keesje,
je bent toch een blogger uit mijn hart! ondanks mijn reaktie op het tonen van de foto van de "moeder van deze academica" op je vorige blog.

Anton said...

Tja, overtuig een idealist maar eens van een zaak.
Dat moet je trouwens ook niet doen want dan ben je van hetzelfde kaliber als de lui die haar die boot in hebben geluld.
Idealisten zijn net ongeleide projectielen.
Ze moeten leren zichzelf te leiden en er moet duidelijk zijn wat het doel is.
Anders ben je al heel snel het werktuig in de handen van een ander.
Tenzij je dat wilt natuurlijk.

webmaster Nieuw Religieus Peil said...

Misschien ook wel goed dat Anne er achter komt dat de winkels in Gaza rijkgevuld zijn, dat op de markten het voedsel hoog ligt opgetast, dat er voor iedereen een enorme varieteit aan restaurants is.
Zie: Gaza dining hotspot!
http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/3729

Louisa said...

Dat is zeer belangrijke informatie waarvan ik mij afvraag waarom dit niet algemeen bekend is....
Maar natuurlijk, ik weet wel waarom dit niet algemeen bekend is.....

Steady Freddy said...

Tekenend voor de ondemocratische houding van mevrouw Aouragh is de bijeenkomst die zij organiseerde in de UvA. Die bijeenkomst waarvan de PVV en anderen terecht zich afvroegen of die in een Nederlandse universiteit gehouden moest worden? Het was vooral een preken voor eigen parochie gebeuren, maar er waren ook enkele dappere PVV sympathisanten en als eentje daarvan aan de publieke microfoon zich afvraagt wat erop tegen is om de mislukte integratie eens op de Wilders manier aan te pakken wil Mohammed Rabbae (gastspreker) reageren maar wordt door madam Aouragh tegengehouden. Staat op 3 min. 25 sec.

http://player.omroep.nl/?aflid=4290635&start=00:00:25&end=00:07:04&silverlight=true

Hoezo debat? Waarom altijd met enkel eigen spreker en geen enkel ander geluid? Dat is tekenend voor de IS en aanverwante clubs.

gerben said...

Tja, anne en haar vriendjes zingen leuke lieden over het afslachten van joden (maar dan wel geweldloos d.m.v. gas en niet als hun mo vrindjes door het zwaard; 2 vliegen in een klap en van de joden af en je opstellen als de neokolonialistische linkse patroon van de barbaarse mo-lingen). WOW