Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, June 16, 2010

Geert Wilders Cultureel Antropologisch geduid

Voor Henk en Ingrid valt het allemaal ook niet mee. De hele tijd in een Vinex-wijk moeten wonen. Hard werken. En dan nog uitgekotst worden door het Grachtengordel Establishment. Als ze niet zeker wisten dat er een God is, zouden ze het niet uit konden houden. Nou gaan ook nog eens de Cultureel Antropologen zich ermee bemoeien. Hou je vast.

Aldi_stemmer "(...)In de eerste plaats zijn Henk en Ingrid symbolen. Zij staan symbool voor de doorsnee Nederlander die volgens Wilders vergeten is door de overheid en voor wie hij opkomt. Met Henk en Ingrid zet hij een symbool neer waar hij en zijn aanhangers (en de mensen die hij omschrijft als Henk en Ingrid) zich achter kunnen scharen, iets wat de Engelsen een rallying point noemen. Een beschermeling, zo niet martelaar, in een symbolische strijd tegen de overheid. Wilders maakt gebruik van Henk en Ingrid als symbool om zijn zaak een gezicht te geven."

Aldus Jethro Alons op de website van de VU antropologen: "Standplaats Wereld".  De tijd dat de PVV aanhangers afgeschilderd worden als sjokkende gefrustreerde oude blanke mannen, met een Aldi-boodschappentas in de linkerhand, is voorgoed voorbij. De VU antropoloog geeft de PVV aanhanger een upgrade naar de status van sociaal mobiele middenklasser. De 24 zetels hebben effect gehad. 

4 comments:

Louisa said...

Keesje, het is duidelijk dat ik bij jou niks meer te zoeken heb.

Het ga je goed.

keesjemaduraatje said...

Tot ziens Louisa

Anton said...

Dat heb je met vrouwen die SGP stemmen.
Zo zijn ze er, en zo zijn ze er niet.

keesjemaduraatje said...

Wat heb ik nou weer verkeerd, of juist heel goed, gezegd?