Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Saturday, June 05, 2010

Stemadvies van Keesjemaduraatje

Geert Wilders heeft wel de goede immigratie standpunten en het is de enige politicus die de islamdreiging serieus neemt. Hij moet wel. Maar hij is ook wel heel erg van het verbieden. De Koran, de hoofddoek, de softdrugs. Het moet allemaal verboden  worden. Ja, en dan? Is het dan allemaal opgelost? Moeten we die moslimmeisjes niet eens massaal gaan bekeren tot het seculiere dan wel het juiste christelijke geloof, zodat ze die hoofddoek zelf af doen. Is dat niet effectiever?

Mark Rutte is in het echt veel sympathieker dan dat hij over komt op TV. Economisch gezien wel ok. Hij was de eerste die voor bezuinigen pleitte. Waarvan acte. Maar wel heel erg pro-Europa. Je loopt kans dat je Neelie Kroes erbij krijgt en de kans op een Paars III is niet denkbeeldig. Ik moet er niet aan denken dat ik Pechtold in het zadel help door Mark te stemmen. Femke is nog schrikbeeldiger.

Leon Meijer van de CU  deed het heel erg goed tijdens het CIDI debat van afgelopen dinsdag. De PVV liet het daar afweten en kwam helemaal niet opdagen. Arend Jan Boekestijn van de VVD was gespreksleider en liep halverwege weg omdat hij een debat met Marcouch (PvdA) belangrijker vond. Daar hebben Joden dus niets aan. De Christen-Unie heeft wel iets bekrompens over zich, qua homosexualiteit. Daar kan ik dus niet op stemmen.

De SGP is wel een hele coole partij met juiste standpunten, maar ja, de vrouwtjes.

De SP heeft Anja en Harry aan boord en dus kan ik er niet op stemmen. Hoewel Harry wel de meest reeële linkse politicus in het debat van het CIDI was. Martijn van Dam viel lelijk door de mand, doordat hij het had over "onderhandelen met de Hamas". Dat zijn natuurlijk standpunten die in een Westerse democratie heel erg slecht vallen.

Het CDA is een alternatief, maar ik wil Jan-Peter nu echt niet nog een keer in het zadel hijsen.

Piratenpartij is een goed alternatief. Maar in feite meer voor nerds en dope freeware en open-source-freaks. Wat ik niet ben, maar dat dachten jullie al.

Het zal er dus van afhangen wat Freek de Jonge de avond van te voren doet. Gaat hij opnieuw, zoals in 2006, Geert Wilders vergelijken met de NSB, dan ga ik zonder pardon en zonder aanziens des persoons keihard PVV stemmen.

Ontken niet dat ik gewaarschuwd heb.

19 comments:

vanhetgoor said...

Het stemgedrag laten afhangen van wat Freek de Jonge doet is onzin. De Jonge heeft zich altijd laten leiden door links lullen, rechts zakken vullen. Een grotere hypocriet is er niet. Ik heb vroeger altijd smakelijk kunnen lachen om het hele oeuvre van 'Neerlands Hoop in Bange Dagen' maar sinds De Jonge als een azijn-zeikende ouwe lul op TV komt om over Geert Wilders te praten is het afgelopen. Een ouwe lul die niet meer overeind komt tegen onrecht die heeft zijn nut verloren.

Geert Wilders is de enige die iets doet tegen het terug naar het aanrecht schoppen van de vrouw in het algemeen. Geert Wilders is de enige die nog opkomt voor de vrijheid van godsdienst, want het bestrijden van de islam is opkomen voor de menselijkheid. De hoofddoek verbieden is opkomen voor de vrijheid van de vrouw en de moslima in het bijzonder.

Er is deze verkiezingen maar een mogelijke goede partij waar men zijn stem op kan uitbrengen. Laat de economie de crisis betalen, nu is het tijd voor de rechten van de mens en de vrijheid en het actief deelnemen aan de strijd tegen de haat.

Anton said...

SGP..., ben je helemaal, alleen sex in het huwelijk en dan alleen nog maar nette sex. Wat dat dan ook moge wezen.

Painted Bird said...

Ach. Dus als jij besluit PVV te stemmen is dat de schuld van Freek de Jonge? LOL ;O)

gentle giant said...

7,2 miljard, "oh, daar hebben we meneer Wilders weer".
Zelfs mijn hond stemt Geert.

philippine said...

Beste Keesjemaduraatje, toffe column. Volgens mij kunnen de vrouwtjes van de SGP best voor zichzelf zorgen. Was er echt niemand van de PVV bij het CIDI debat? Gidi Markuszower niet of Wim Kortenoeven? Affijn, jij was er wel. Goed van je.

Louisa said...

Kees, je zegt:
"Geert Wilders heeft wel de goede..."
Als je dit nu eens verving door"
Ik VIND dat Geert Wilders de goede " etc etc.

En nog even het volgende, weet je dat in GW's programma staat:
"Etnische registratie van iedereen" ?
Hij heeft dus geen enkel historisch besef en ook geen kaas gegeten van de rechtsstaat Nederland.
Voor mij is GW een populist, hij verwoordt wel de mening van velen en is als zodanig nuttig, maar voor de rest...

Ik heb dat ergens gelezen in de aanloop van de verkiezingen, waarin iedere politicus doldraait, walgelijk...

En wat Freek de Jonge betreft: behalve dat ik een halve (Liberale) Jodin ben ben ik ook en halve Gristelijke Zeeuw en ook nog eentje van Tholen.
(FF naar de plee om te spugen)
Kijk, de Jonge is een representant van Gristenen, die luidruchtig (begeleid door walgelijke ketelmuziek)van hun geloof vielen en daar ruchtbaarheid aan gaven in diverse zogenaamd stoere TV-uitzendingen.
O, o, o, wat was die de Jonge toch vernieuwend, nu, dat was hij niet, hij schopt alleen maar tegen zijn Gristelijke voorvaderen.

keesjemaduraatje said...

@Philippine: Gidi was er wel, maar sprak niet namens de PVV. Wim Kortenhoeven ken ik eigenlijk niet.
@Louisa: dit is geen genuanceerd weblog.Daarom schrijf ik gewoon mijn mening op. Iedereen weet dat het dan mijn mening is. Maar ook weer niet álles helemaal serieus nemen. We blijven lachen.
Etnische registratie slaat op de Antillianen die hierheen komen om te studeren en dan in de bijstand of criminaliteit verdwijnen. Ze mogen niet als groep geregistreerd worden, maar zijn wel als zodanig herkenbaar. Daarom schrijft de PV: etnische regsitratie voor iedereen, zodat er geen discriminatie van Antillianen plaats vinden. Het is dus als anit-discriminatoire maatregel bedoeld.

Louisa said...

O ja, en ook nog dit.

Als Rotterdamse was ik deze week in Diergaarde Blijdorp en sprak met Bokito.

(Hij zat buiten, lekker in de zon, poepjes op te eten terwijl hij zijn wijfjes in de gaten hield, die zijn nageslacht vlooiden en voedden)

Hij keek mij gemeen, dreigend aan en vroeg mij:
"Louisa, wijfje van mij, dat mij regelmatig bezoekt, waar ga jij op stemmen ?"
Met mijn ogen naar de grond antwoordde ik:
"Schatje, ik weet het niet, het is zo moeilijk, op TV gaan de diverse lijsttrekkers met elkaar in debat..nu ja debat...Het is eigenlijk meer een soort geroffel op de borst, je weet wel Bokitootje, zoals jij....""

"Zijn er ook wijfjes bij, vroeg hij mij dreigend, terwijl hij zijn spieren liet rollen, ja, wederom aan zijn geslacht trok...ik werd er zenuwachtig van...en ook een beetje hitsig, want Louisa is ook maar een gewoon wijfje...

"Ja Bokitootje, een heel aardig wijfje, ene Femke..een heel leuk wijfje ..."
Prachtig haar en een leuke, hese sexy stem...
Ik ging zitten op een boomstambank.

Lieve sterke Bokito, ik weet niet op wie ik a.s. woensdag stemmen moet, zei ik...

Hij draaide zich om en zei nog even snel:

"Als je maar denkt om mijn hypotheekrente !"

Louisa said...

Als "etnische registratie" slaat op Antillianen, volgens jou, is dat voor jou een weet en voor mij een vraag.

Maar, als we moeten blijven lachen, zou ik zeggen, zie mijn Bokitoverslag...

Painted Bird said...

Wat heb je met Bokita Louisa? Hij blijft maar terugkomen in je reacties. Op zoek naar een sterke, toch vrij simpele vent? Birds fly free... ;O)

Anton said...

Louisa stemt vast geen SGP peinsde hij, terwijl hij zich krabt aan een plekje in de lies dat jeukt.

Wim Nusselder said...

Hoi Kees,

Jouw advies is dus om te blijven zweven totdat iemand waar je het bij voorbaat NIET mee eens bent (impliciet of expliciet) een NEGATIEF stemadvies geeft, zodat jij je gerechtigd acht om dan precies het tegenovergestelde te doen??
Zou het niet logischer zijn om te stemmen op basis van wat je zelf vindt?
Waar adviseren de stemwijzers je?
Waarom is Femke een schrikbeeld voor je?

Overigens stem ik (al jaren) op de hoogste allochtone vrouw die ik aantref op de lijst van GroenLinks.
Ik heb een vermoeden dat dat niet veel navolging zal krijgen onder de lezers van dit blog.

Waar ik zo benieuwd naar ben: Al die banen die de rechtse partijen willen creëren in 2040, wie worden geacht die te vullen?
Was dat niet ook het moment (ik wordt dan 80...) dat we alle hens aan het bed nodig hebben en helemaal geen extra banen kunnen gebruiken?
Is veel banen willen creëren en de grenzen sluiten niet een beetje een onmogelijk recept?

Groetjes,

Wim

keesjemaduraatje said...

@Wim Nusselder: inderdaad, het getuigt niet van een duidelijke pro-actieve rechtsstaat georienteerde democratische grondhouding als je je stem van Freek de Jonge laat afhangen.
Ik heb weinig vertrouwen in het huidige politieke stelsel. In die zin altijd anti-burgerlijk en anarchistisch gebleven. Waarvan acte.
Dat de politiek banen kan scheppen is een hoogmoedig en grootheidswaanzinnig waandenkbeeld. We zullen het zelf moeten doen.
Dat de hoofddoekmeisjes die je nou zo vrolijk door het straatbeeld ziet fietsen straks aan jouw bed zullen staan en je kont wassen, dat gelooft eigenlijk helemaal niemand. Haram. Dus in dier voeg is het verstandig wel Poolse en Russische immigraten binnen te laten en de grenzen voor immigranten uit islamitische landen dicht te laten. Die willen alleen maar met een bootje weer terug naat Gaza varen en daarna weer bij ons Bijstand aanvragen. Om het maar even scherp te stellen

Mark said...

Politiek kan heel makkelijk banen scheppen.
Ze doen niet anders..
Alleen een banenschep omslag van raam- naar productieve(plantsoenendienst, vuilnisman, leraren etc) ambtenaar zou gewenst zijn.

Bijkomend voordeel is, dat zo een omslag mij uiteindelijk minder werk oplevert.

Louisa said...

En nu heeft Louisa bedacht zij zij morgen op de SGP(die nieuwe goser, van der Staaij) gaat stemmen en wel hiero-om:

Binnenlandse politiek:
Maakt geen moer uit,of je nu CDA, PvdA, D66, VVD stemt,(ik heb het nu om de inkomenspolitiek)iedereen gaat gigantisch inleveren, vooral de huurders en vooral m.b.t. de zorg.
Die eigen bijdrage wordt (bij alle partijen ) een drama.
En voor de jongen en sterken onder u:
U kunt iedere dag kanker krijgen, van alles en nog wat breken, een tot nu toe onbekende familiekwaal kan u bezuren, of u wordt hardstikke overspannen van uw chef.
Dan kunt u mooi de pot op, de WW in en aan die idiote gebakkenluchtreïntegratieinbeciliteit worden overgeleverd...
En vervolgens lokt de bijstand, nu dat is bepaald geen pretje...
(Ja, spreek uit eigen ervaring, en dan nog van de kant van de uitdelers........brrr,)

Maar als het om buitenland-politiek gaat:
Van der Staay van de SGP durfde in ieder geval aan, met Gretta Duisenberg de degens te kruisen, volkomen nutteloos,maar hij verdedigde Israël, weliswaar vanuit zijn bijbelse visie, maar toch....
Ja, het kan raar lopen...

Wat Geertje betreft:
Hij roept allerlei en verwoordt daarmee wat veel Neanderthalers denken ...Hij durft tenminste, maar...
hij is onvoldoende ingevoerd in de regels en
weten in ons land, ook op economisch gebied.
En heeft geen kaas gegeten van Europa, etc etc.
En had hij nu maar goede, wetenschappelijk opgeleide raadgevers, maar nee....
Maar als roeptoeter van de ontevredenen is hij zeer nuttig, ik geef dus niet op hem af...
Waarom niet binnen de VVD gebleven , net als Rita Verdonk ??
Een grote, sterke VVD met link/rechts, etc etc.

Louisa said...

@Geverfd Vogeltje:
Ja, ik vind Bokito leuk en wel hierom :
Hij toont ongegeneerd wat veel mannelijke politici eigenlijk verhullen, gewoon brullen, met je spieren rollen en de boel onder de duim houden.
Een oermens.
Mannelijke politici hebben de grootst mogelijke moeite hun dunne laagje beschaving te verhullen, terwijl Bokito daar schijt aan heeft.
Denk niet dat ik manonvriendelijk ben, in tegendeel !
Ik kan beter overweg met mannen dan met vrouwen.
Even het ijs breken en met de gemiddelde man kan je nat en droog schuren (nee, niet schrikken, dat is een 010-uitdrukking uit de arbeidersklasse waaruit ik voortkom)vrouwen zijn vaak veel zeikeringer en moeilijker...

Painted Bird said...

Je bent gewoon zwaar ok Louisa. En keesjemaduraatje mag dankbaar zijn dat je kiest hier te reageren. Ik zal zeer zeker geen SGP stemmen enkel om hun Israel standpunt maar verder begrijp ik precies wat je bedoelt. De consequentie is dat ik overweeg morgen voor het eerst van mijn leven blanco te stemmen. Een enorm zwaktebod misschien maar -voor- kan ik op geen enkele partij stemmen en ik weiger voor -tegen- te gaan.

Louisa said...

Gefärbtest Vögelein, ja, je kan blanco stemmen, maar ik heb vroeger (oma vertelt) op een stemburo gezeten en blanco stemmen werden naar rato verdeeld, dus...

Es is nicht so einfach...

Overigens, ik word 60 in oktober, een grijzende Jiddische Memme, dus....

Louisa said...

@Mark:
Een van de grootste missers "van de politiek" is het afschaffen van de zogenaamde "Melkertbanen"
Ja, wel een PvdA idee hoor !
In 010 (weet niet precies hoe dat in de rest van ons lieve landje is ingevuld geweest) waren dat allerlei ondersteunende banen: in het onderwijs, bij de RET, Gemeentewerken, de politie, en ga zo maar door.
De Melketiers ontvingen 130 % van het minimumloon, (bruto) er werd gezorgd voor kinderopvang indien nodig, eventuele schuldproblematiek werd aagepakt)
Uiteindelijk zouden deze mensen in het bedrijfsleven worden aangenomen voor een (vaste) baan, maar u weet allen hoe het bedrijfsleven met deze mensen omgaat...
Zoalng de overheid (wij dus !) loonsubsidie geeft is alles OK, maar als zij zelf moeten gaan betalen haken de aamhangers van Mark Rutte en zijn voorgangers af...

En vergeet daarbij één ding niet :

Het zelfvertrouwen dat deze mensen hadden opgebouwd ("ik kan toch nog wel iets, ")werd daarmee afgebouwd.

Need I say more ?
Keesje ?