Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, October 05, 2010

Frits Bolkestein beledigt Israelische ambassadeur

Bij de oprichting van de Nederlandse afdeling van de Israelische lobby-organisatie Missing Peace, heeft de voormalige VVD fractievoorzitter Frits Bolkestein kritische woorden over het opheffen van de bouwstop op de Westelijke Jordaanoever (Judea en Samaria) en Oost Jerusalem gesproken. Hij noemde het niet verlengen van de bouwstop "stom".

Bolkestijn De Israelische ambassadeur die bij de avond aanwezig was,  kon de kritiek niet waarderen. Hij zei dat de bouw van huizen in Oost-Jerusalem slechts een symptoom van een diepgaander conflict is. Hij wil liever over de "substantie" van gedachten wisselen en niet over de vorm: de niet verlenging van een bouwstop.

Frits Bolkstein verliet de zaal onmiddellijk na de pauze. De Israelische ambassadeur legde vervolgens uit wat de strategie van de Israelische regering is. Als de Israelische regering steeds toegeeft aan eisen die als voorwaarde voor onderhandeling worden gesteld, dan is er straks niets meer over om over te onderhandelen. De volgende keer wordt de terugkeer van vluchtelingen of de status van Jerusalem als voorwaarde gesteld. Het houdt nooit op.

 Frits Bolkestein is trouwens behoorlijk aan het aftakelen. Hij was weer niet geschoren en hij herkende mij niet eens meer. Terwijl ik hem na de lezing van Salman Ambassadeur Rushdie nog naar het station heb gebracht. Morgen meer over deze roerige bijeenkomst

  

6 comments:

jelle said...

Deerniswekkend, Bolkestein, op die foto.
Ben hoogst benieuwd naar dat verdere verslag van je.

Remco said...

Kan iemand mij uitleggen waarom de uitspraak van Bolkestein een "belediging" voor de ambassadeur zou zijn? Hij heeft toch het volste recht zijn mening te zeggen? En helemaal ongelijk heeft hij niet, hoewel zijn woordkeus niet echt diplomatiek is. Maar dat is die van Geert Wilders ook niet...

Ben het wel met Keesje eens dat een dasloze, ongeschoren en in spijkerbroek gehulde Bolkestein geen gezicht is. Wijlen Theo van Gogh merkte n.a.v. de bijeenkomst waarbij prins Claus zijn das afwierp op dat verlies van decorum vaak een eerste teken van aftakeling is, en de feiten hebben hem gelijk gegeven...

Tod said...

Klopt. Ik zag hem laatst staan op het Amstel station. Hij zag eruit als een ouwe vermoeide man waar alle glans verdwenen is. Een schim van wat hij was.

Louisa said...

Inderdaad, wat ziet die man er uit, i.t.t. vroeger ?
Door Mevrouw B het huis uitgepleurd ?
Een te jonge minnares, van een andere politieke kleur die hem uitwoont ?Op allerlei gebied ?
(Bijvoorbeeld een dierenactiviste of een vertegenwoordigster vane een fundamentalistische vergetarische club ?)
Of gewoon aan de drank?

Stella said...

Toch was het een terechte vraag van FB. De ambassadeur gaf antwoord en zo hoort het. Waarom is een kritische vraag een belediging? Die vraag wordt overal gesteld en nu kreeg je het officiele antwoord, wat elders meestal nagelaten wordt.

Eric said...

dat gevoel heb ik al een tijdje bij Bolkestein, volgens mij kan hij beter de keuze van Thatcher volgen.