Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, October 01, 2010

Martin Bosma (PVV) citeert Keesjemaduraatje en Botte Hond

Prima boek van de Tweede Man der PVV, Martin Bosma. Vooral ook omdat hij mijn weblog citeert:

Schijnelite_van_valsemunters Hoofdstuk 10, Pagina 157, over Elatik, voetnoot 40

Bovendien wordt GeenStijl reaguurder en HetVrijeVolk scribent Botte Hond geciteerd:

Hoofdstuk 10, Pagina 156, over Al Qaradawi, voetnoot 33
Bottehond "Ahmed Marcouch: wolf in schaapskleren" http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=4688

Je kan zijn Prachtboek hier bestellen: Schijnelite van Valsemunters

 

 

17 comments:

van kaas said...

Prima boek? Als daarin de duitse oppernazi A.H. tot socialist wordt benoemd en weggezet als links dan zal de schrijver ultrarechts zijn. En in ieder geval niet goed snik.

Carlo said...

Van Kaas heeft ondanks zijn naam van politieke ideologieën en systemen niet veel kaas gegeten.

keesjemaduraatje said...

Hitler heeft veel methoden afgekeken van Joseph Stalin, die reeds in de jaren '20 hele volkeren deporteerde en massslachtingen liet aanrichten. Alleen de geïndustrialiseerde moord op Joden en Zigeuners is dan weer als barbaarse extremiteit toegevoegd aan het arsenaal.

van kaas said...

Waar je het vandaan haalt dat de duitse massamoordenaar in de leer is geweest bij de russische wil ik niet van je weten, want er is al genoeg onzin in de wereld en als je het er zelf niet bijschrijft is die hoeveel onzin minder alweer meegenomen. Hoe dan ook, ook al heeft de duitse despoot het van de russische geleerd, dan zegt dat nog niets. Ik zal wel dom zijn.
Anyway, was het concentratiekamp overigens geen britse uitvinding? En was de genocide niet eerder toegepast door de VOC op de Nootmuskaateilanden? Bosma zal niets hebben gedaan met dat soort trivia want de simpelmans sprokkelt alleen feitjes bij elkaar voor zijn eigen vuurtje.
Overigens zijn er natuurlijk overeenkomsten tussen socialisten en nationaal-socialisten want het zijn allebei massabewegingen binnen de arbeidersklasse. Maar de socialistische beweging is van 1864 (Internationale in Londen, Marx) en veel breder (Bakoenin) en ouder dan die van de nazi's... maar ach, fundamentele geschiedenisfeiten zijn parels voor de zwijnen.

keesjemaduraatje said...

@VanKaas: Ik vind dat ook niet het sterkste punt van Bosma. Wat maakt het nu uit hoe of je het nationaal-socialisme noemt, het is een contradictio in terminis, Nationaal aan de ene kant en socialistisch aan de andere kant. of woorden van gelijke strekking.
Overigens heeft anarchisme ook sterk conservatieve trekken, omdat het zich altijd tegen modernisering keert.

Tod said...

Journalist Marcel Roele geeft in zijn artikel "was Hitler links?" een heleboel punten aan waaruit blijkt dat Hitler inderdaad zo links als de pest was.

Maar je moet wel de moeite nemen om het artikel te lezen.
http://www.marcelroele.nl/index.php?pagina=27

van kaas said...

Wat voor zin heeft het om Hitler links te noemen? Die gedachtekronkels zijn maffe pogingen om "links" pikzwart af te schilderen, en dat is het dan. Het doet me denken aan de paus (lid hitlerjugend) die in Engeland de atheisten de schuld gaf van het nazidom.
Steun Geert met feiten of onzin; alles is goed zolang je Geert maar steunt toch? Kom, herhaal de onzin duizend keer en je gelooft het uiteindelijk wel. En als anderhalf miljoen halve garen het zeggen zullen ze wel gelijk hebben.
De strijd tegen links wordt zo zeker gewonnen. Want wat links is wordt gewoon gedefinieerd als de verliezer, om te beginnen van WOII... En straks kronkelt men de maffe hersens nog eens rond Pinochet, Suharto of de Apartheid voor een nieuwrechtse kijk op de zaken. Nog even afwachten wat daar uit komt.

keesjemaduraatje said...

wind je er niet over op. De VVD heeft nooit iets tegen Apartheid gedaan. De VVD heeft nooit uit eigen wiliets voor het miieu gedaan. Zo moet je overalde relativiteit van zien.
Hitler was trouwens wel weer vegetarier. Dat dan weer wel.

Tod said...

Ja Zuid Afrika was een multiculturele samenleving. Ja Zuid Afrika had Apartheid, want een Multiculturele Samenleving is Apartheid. En nu heeft Zuid Afrika geen Apartheid meer en geen multiculturele samenleving want de blanken zijn verjaagd of gevlucht.En waarom had de VVD daar iets aan moeten doen? Wij hebben hier toch ook apartheid? De Surinamers en de Ghanezen wonen in de Bijlmer, de Marokkanen in A'dam west. Molukkers hebben hun eigen steden; Assen, Groningen de Weijert, Culemborg enz.


Laat me toch niet lachen over dat schijnheilig anti-apartheidsbeleid van RaRa en die hele linkse kliek.

De enige die tegen deze apartheid iets doet is de PVV; weg met de multiculturele apartheid! (oeps...dat mag ik niet zeggen van het OM)

Philippine said...

Lezenswaardige Wikipedia. De Duitse Abeiderspartij werd NSDAP, uit angst voor het communisme.

http://en.wikipedia.org/wiki/Völkisch_movement

doerak said...

Dat de NSDAP en Mussolini van het communisme pikten is een redelijk vaststaand feit. Alleen al de naam. Nu moet iedereen goed begrijpen dat wij, achteraf, weliswaar het communisme als een onvoorstelbaar falend project zien, in de jaren 20 en 30 was er niets dan bewondering en jaloezie (al naar gelang de eigen voorkeur) voor wat gezien werd als een onwaarschijnlijk succes. Die perceptie van Stalins project als een doorslaand succes werd gedeeld door vriend en vijand. Maar dat maakt de NSDAP geen comministen, of links. De nationaal-socialisten shopten overal. Bepaalde dingen van Britse koloniale overheersing, de genocide op de Armenen, dat alles werd toegevoegd aan de mix.

Als er iets is waarmee men het mag vergelijken dan wel met de cargocults van de Stille Zuidzee; ook daar werden de vermeende rituelen en methodes van de bedreigende cultuur gebruikte om de eigen cultuur te wapenen tegen diezelfde bedreigende cultuur. Met vergelijkbare bloederige taferelen.

Philippine said...

Hoofstuk 6, Handboek Janmaat. Hierin wordt beschreven hoe de vooral linkse pers in 1982 Janmaat 'afhandelt'. Tot mijn stomme verbazing speelt Sander van Hoorn daar een heldenrol, geprezen en geliefd bij de antifascisten. Laat diezelfde van Hoorn nu al jaren verslaggever mogen zijn van het Palestijns-Israelisch conflict. En alweer doet hij dat met verve. Rood. Gekleurd.

doerak said...

Ah! Het Palestijns-Israelisch conflict! Toen Noorwegen onafhankelijk werd in 1905 (van Zweden) vatten ze hun buitenlandse politiek met de volgende zin samen: "our foreign policy is to have no foreign policy at all". Momenteel geldt dat conflict als een sleutelpositie voor het bereiken van wereldvrede. Je zou voor de grap het gebied eens moeten bezoeken. Wat men daar een rivier noemt (de Jordaan) noemen wij een beekje. Verder is er niets wat mijn leven ook maar in enige wijze beinvloed. Desalniettemin wordt het beschouwd als een plek waar de wereldvrede bereikt wordt.

Stel, je bent een leider van een of andere gewapende groep mafkezen, en je woont in dat stoffig gebied wat de wereld om een of andere reden tot spil voor de wereldvrede heeft verklaard: Hoe zou *jij* reageren? ik weet het wel. Ik zou die koe tot op het bot droogmelken.

O, wat smacht ik naar een wereldleider die opstaat en zeg: "Our middle-east policy is to have no middle-east policy al all". Het zou die regio meer dan goed doen.

Steady Freddy said...

Hoezee! Een pracht boek, om de inhoud of om dat er voetnoot instaat van dit weblog? Beetje kritisch blijven Keesje anders wordt je straks nog weggezet als groupie van Bosma en zijn PVV, kritiekloos en enkel positief vanwege een blinde liefde voor de schrijver die lief naar je lacht...

@Philippine Ik heb Hans Janmaat ooit gefilmd voor de Deense TV precies over dit onderwerp, hoe hij door de andere politici en vooral links en de linkse pers genegeerd en weggezet werd als enkel een racist en fascist. Het was alleen een beetje zielig voor de beste man dat in de boekenkast achter hem, Mein Kampf en nogal wat ander boeken stonden van o.a. Rudolf Hess.
Dat sprak zeg maar niet zo in zijn voordeel. Verder best een aardige man en een beetje gek...

Steady Freddy said...

Gelukkig kun je bij de zelfde uitgever als het boek van Bosma voor het evenwicht ook andere boeken bestellen, zodat je de boel in Ying and Yang houdt: http://www.uitgeverijprometheus.nl/index.php?option=com_pac&view=boek&Itemid=11

Frans Groenendijk said...

Leuk. En ook nog lovend aangehaald bij GeenStijl: aan je bezoekersstatistiek ga je dit merken. Gelijk een testje voor de techniek van je site.

Philippine said...

Het gaat er niet om of Janmaat de goeie of de foute dingen dacht, voelde of las. Belangrijker is hoe hij werd 'weggezet'. De woordkeus is nagenoeg dezelfde. Bijvoorbeeld de NRC: Janmaat spuit gif in de samenleving, dat discriminatie aanwakkert en haat doet gedijen'. Hirsch Ballin zegt nu nagenoeg hetzelfde.
blz 86 en 87 hoofdstuk 6 Handboek Janmaat: Maar het historisch belang van Janmaat is dat hij diende als afschrikwekkend voorbeeld voor wie het waagde de multiculurele omerta te doorbreken.