Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, November 29, 2010

Class 1: CHARM

1 comment:

Remko said...

Ik ben dat systeem aan het oefenen. Ik was al verwikkeld in een discussie op een blog en toen ik zat te piekeren over een antwoord ben ik er maar even mee opgehouden. Ik ging Keesjemaduraatjes site lezen en kwam deze link tegen. Precies hetgeen wat ik nodig had op dat moment .. wonderlijk. Ik zal m n eerste resultaat laten zien wat ik op de CHARM manier heb trachten te schrijven ( met hulp van de likud site nl )

Monster menno jou aantijgingen aan het adres van Israel zijn niet accuraat. Jou aantuigingen zien er uit als retoriek en hebben geen feitelijke basis dus laten we wegblijven van retoriek. De Palestijnen leven voor 100% onder Palestijns bestuur in Gaza en voor 98% in de West-Bank.
Zoals jij misschien niet weet heeft Israel in de zomer van 2000 de voorstellen van toenmalig president Clinton aanvaardt om bijna de gehele Westbank (met compensatie elders), Gaza en de helft van Jeruzalem over te dragen aan de Palestijnse Autoriteit. Dus precies waarvoor ze zeggen nog voor te vechten.

Over de nederzettingen kan ik kort reageren, de status van het gebied is onbepaald gebleven omdat de Arabieren het verdelingsvoorstel van de Verenigde Naties uit 1947 met geweld hebben afgewezen. Het moet dus nog altijd verdeeld worden, volgens de Oslo-akkoorden in onderling overleg tussen Israel en de Palestijnen.

Ook claim jij dat Israel geen voedsel binnen laat in Palestijns gebied. Deze bewering is totaal uit de lucht gegrepen en hebben geen feitelijke basis. Heb jij ooit ondervoede Palestijnen gezien ? Israel zorgt voor water, medicijnen, electriciteit etc voor de Palestijnen.
Over het hulp konvooi kan ik ook kort antwoorden. Dit was een vooropgezet plan on Israel in discredit te brengen. De Mavi Marmara had niet als doel hulgoederen brengen maar om een conflict te veroorzaken waarbij Israel gedwongen zou worden om de blokkade rond Gaza op te heffen. Hulpgoederen kunnen vrij Gaza in maar wapens niet gezien de intenties van HAMAS. Israel zal dus zulke schepen controlleren voor haar eigen veiligheid.

Mensenrechten schendingen komen incidenteel voor, het is moeilijk om in een 'smerige' oorlog compleet schone handen te houden maar Israel is een democratie die incidenten wel nagaat en probeert te voorkomen.

Maar dit alles is natuurlijk niet het echte issue, het echte issue is de onwil van HAMAS en Hezbollah en hun radicaal islamitische vriendjes die Israel niet als land willen accepteren. Sterker nog, ze roepen op om de Israel te vernietigen.

Monster menno als jij zo geinteresseerd bent in vrede tussen beide partijen en een twee staten oplossing ambieert dan moeten we er voor zorgen dat Israel een echte partner in vrede krijgt en niet een partij die om de vernietiging van Israel schreeuwt.

Ik hoop op een toekomst waarin Palestijnse en Israelische kinderen kunnen leven in vrede.