Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, November 23, 2010

Pro-Israël acties beginnen pijn te doen

De vijf fases van rouw: ontkenning, woede, marchanderen, depressie en aanvaarding, zijn nu ook al te herkennen bij de kwakkelende anti-Israel-beweging in Nederland. Werden we aanvankelijk nog volledig doodgezwegen door de Anja's en Gretta's van deze wereld, na de succesvolle acties van de afgelopen weken, komt de tweede fase reeds in zicht: de woede. Sonja Zimmermann schrijft een vlijmscherpe column op de Palestina Komitee website. Ze verwijt Ja'kov Siepman uit Sneek van de Israel-Vlaggen-Actie in Friesland en Groningen, dat hij discrimineert.  Je moet maar durven.

Kristallnacht_parool Ik moet toegeven dat de derde fase van rouwverwerking, het marchanderen, nog niet zo duidelijk zichtbaar is, hoewel Anja reeds onder een schuilnaam op mijn weblog heeft gereageerd en de keiharde terreuraanhangster Kristel Letschert ook al acte de presence op mijn reactiepanelen heeft gegeven.

De depressie die daarop volgt is al wel reeds ingezet. Tijdens de veelbezochte Kristallnachtherdenking, waar wij met 50 Israelvlaggen mochten staan, heeft een vroegere redacteur van de Waarheid zich naast Anja opgesteld en hij heeft daarbij een gesprek van Anja met een lotgenoot afgeluisterd. Daarbij gaf zij te verstaan dat ze depressief is. De man is niet voor niets Waarheid redacteur geweest (Nomen est Omen), dus hij zou het niet zeggen als het niet waar is.

Leer de Hamasvrienden wat het begrip aanvaarding innerlijk met hen kan doen en ga nog even door met het zwaaien van Israel vlaggen en het discussieren met verstokte anti-Israel-demagogen, want voorwaar ik zeg u: Het einde van het lijden is nabij. Aanvaarding van het feit dat Israel een democratische kracht in het Midden-Oosten blijft, zal hen deelachtig worden.

54 comments:

Jaan said...

Er staat een hele sterke zin in het artikel: Iemand van "De Waarheid" heeft het gehoord, dan is het zeker niet gelogen. Die zin is zeker zo goed als het artikel over de twee ezels achter de deur die samen een auto kozen, tenminste daar komt het op neer. Ik doe te lang niks meer aan dat vak dat ik niet doorhad dat de kans op de aurto twee op drie was als de ezel zijn neus liet zien.

Rudi said...

Great Job Keesje! Ook in België beginnen die af te gaan als een gieter. het volk wordt hen volledig beu want ondertussen weet zowat iedereen dat NGO's niet te vertrouwen zijn en dat Gaza pretparken en 5 sterren hotels heeft. Al de Anja's en de Gretta's kunnen deze informatieflow let hun censuur niet meer tegenhouden.

harry said...

Anja is dus depressief.
Ze komt het laatste halfjaar ook nauwelijks in de Eerste Kamer altijd ziek of bezigheden elders.
Zou ze gekort worden op haar salaris?

Bron: de stenogrammen van de Eerste kamer
bv http://www.eerstekamer.nl/stenogram/stenogram_313/f=/vikiknnsnxym.pdf

Michel 108 said...

Waarschijnlijk kent Keesje deze feiten al, maar ik vond ze pas gisteren. Ineens wist ik waarom Israel onder vuur ligt en de Arabieren en hun ideologie gepromoot worden:

www.meervrijheid.nl/index.php?pagina=1391

www.hetvrijevolk.com/?pagina=4715

Dat Anja nu depri is, is een pleister op m'n wonde..

wiesje de lange said...

Waar werd oprechter trouw...
Wat treffend, ja veelzeggend dat Keesje deze dichtregel koos. Hijzelf is immers intens oprecht trouw. Aan Israel? Ja, dat komt er natuurlijk bij. Maar is niet wat ik bedoel. Keesje blijft door dik en dun de waarheid zien en is er trouw aan. En dat is in de wereld van vandaag bijna een heldendaad te noemen. Keesje, je hebt er recht op Kees te worden genoemd.

Likoed Nederland said...

Men gaat zich ook nogal wanhopig afzetten tegen Likoed Nederland, want met zeer vergezochte argumenten:

http://www.krapuul.nl/nieuws/19462/joden-zijn-zielig-maar-rabbae-mag-in-de-fik-gestoken/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+BloggingDutchCrapulism+%28BLOGGING+DUTCH+CRAPULISM%29

http://www.vkblog.nl/bericht/356920/Likud.nl_-_tendentieus_en_onnauwkeurig

Carlo said...

Is Reneetje nog niet depressief? En rabies-Rabbae?

Louisa said...

Likoed, gewoon doorgaan, sorteert altijd effect !

M said...

die gretta ken ik wel, Gretta D.
maar wie is die Anja?

keesjemaduraatje said...

@M. dat is zomaar een naam

Likoed Nederland said...

Wiesje de Lange en Keesje Maduraatje opgelet!


Krapuul valt in een nieuw artikel vandaag jullie ook aan:

http://www.krapuul.nl/blog/19610/hee-likoed-nederland-ik-heb-weer-een-vergezocht-argument-voor-je/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+BloggingDutchCrapulism+%28BLOGGING+DUTCH+CRAPULISM%29

rommel said...

Kan je van een depressie doodgaan?

keesjemaduraatje said...

@Likoed:Het verbaast mij dat je nog mag reageren op die Krapuulsite. Ik ben er al lang afgegooid en kan daarom ook niet ter plekke reageren.
Die Krapuulmensen hebben zelf geen leven. Ze kunnen alleen maar schelden op PVV, Israel en op individuele Joodse activisten zonder zelf aan te kunnen geven hoe de wereld er dan wel uit zou moeten zien.
Het zijn een soort D66-ers apres la lettre

Remco said...

Ben er nog niet zo zeker van, hoor, dat de anti-Israël-activisten en Hamasvrindjes de fase van aanvaarding zullen bereiken. Ze kunnen bij hun activiteiten in ieder geval rekenen op een steuntje in de rug van mr. Van Agt, mr. Van den Broek en mr. Brinkhorst. Die drie illustere heren schreven gisteren weer een stukkie in NRC Handelsblad dat Europa tegen Israël in axie moest komen of zoiets (over Iran geen woord, en evenmin over de Westelijke Sahara). N.b. laatstgenoemde twee zijn geparenteerd aan het koninklijk huis en hebben dus toegang tot de Hoogste Kringen van ons Vaderland.

Philippine said...

Remco, de koningin is hoofd van de PKN en heeft het Kairos document ondertekend. Hier zit een luchtje aan.

keesjemaduraatje said...

de koningin is ééch nie het hoofd van de PKN hoor. Dat zou ze wel willen. Je vergist je met het Engelse koningshuis.

Philippine said...

Beste Keesjemaduraatje, je hebt gelijk. Ik trek de bewering dat koningin Beatrix het hoofd van de PKN is hierbij in.

Painted Bird said...

'Men gaat zich ook nogal wanhopig afzetten tegen Likoed Nederland, want met zeer vergezochte argumenten.'

Grappig dat Likoed Nederland zich hier ook roert. Laat ik voorop stellen pro-Israel te zijn maar de eenzijdigheid die ik van Likoed NL (en consorten) ken kotst me steeds meer aan. Geen enkele aandacht voor tegenargumenten maar altijd wie niet voor Likoed NL is, is dus tegen Israel. En natuurlijk nooit toegeven dat Israel ooit ook maar het kleinste foutje maakt. Kees (ik ga een volwassen kerel liever geen Keesje noemen), die eenzijdigheid zie ik ook in je keuze van de te bloggen onderwerpen (waar ik het overigens vaak niet oneens mee ben). Maar wat moet je meer verwachten van iemand die van extreem-links naar overdreven rechts switcht... Serieuze vraag, hoe moet de wereld er volgens jou uitzien?

@Louisa, effect sorteert het zeker. Een enkel groter onbegrip richting Israel en het onmogelijk (willen) maken van een realistische oplossing.

@Wiesje 'Keesje blijft door dik en dun de waarheid zien en is er trouw aan.'

Dat is dan altijd nog zijn waarheid, en duidelijk ook die van jou. En met alle respect, en enkel mijn persoonlijke mening, met vrienden als jullie kan Israel er niet nog een vijand bij gebruiken. Kees was ook zo'n 30 jaar terug trouw aan zijn eigen waarheid, niets verandelijker als de mens. Inzichten veranderen maar moet het altijd enkel of zwart of wit zijn?

kees madura said...

@Painted Bird: het is gewoon een weblog hoor. Geen NRC.
Ik sta achter veel linkse idealen, maar ik beschouw de huidige linkse prtijen niet als links.
Ik schrijf op wat ik denk en dat aat me steeds beter af. Dus ik hou het nog even zo

Philippine said...

Voor Painted Bird.

http://fresnozionism.org/wp-content/uploads/2010/10/apartheid2.jpg

Painted Bird said...

@Kees Over de huidige linkse partijen zijn we het volledig eens. Dat je schrijft wat je denkt kan ik enkel waarderen maar dat je denkt dat dit je steeds beter af gaat bevestigd enkel mijn twijfel. Je bent zoals ik het zie vooral (enkel?) zo eenzijdig als de mensen die je eenzijdigheid verwijt. Vind ik serieus jammer want ik hoop nog steeds op een oplossing die aan beide partijen (enig) recht doet.

@Philippine Wat moet ik met je link? Denk je misschien dat ik pro-Abbas ben?

kees madura said...

@Painted Bird: bedoel je een oplossing voor het Midden Oosten?
Ik ben benieuwd. Laat maar horen. Ik zie op dit moment geen oplossing en dat is het enige waar ik het met Harry van Bommel eens ben.

Louisa said...

Zolang de wapenhandel het belangrijkste exportartikel is van landen als de VS, de meeste banen oplevert, komt er nooit een einde aan alle oorlogsellende op de wereld.
Wat dit betreft ben ik zeer pessimistisch.

Painted Bird said...

@Kees & Louisa: Een oplossing voor het Midden Oosten kun je ook van mij niet verwachten. Wel constateer ik dat de wederzijdse eenzijdigheid precies datgene is wat het conflict tot in het oneindige zal compliceren. Blind voor Israel staan leidt net zo min tot een oplossing als het blind staan voor alles wat anti-Israel is. Likoed Nederland weet precies wat ik bedoel al zal hij/zij/het daar nooit de conclusie uit trekken dat het soms verstandig is om je tegenstanders gelijk te geven (wanneer ze dat dan ook echt hebben natuurlijk). Het als een mantra herhalen van je eigen gelijk roept enkel weerstand op. Ik gun Israel betere vrienden. Benoem fouten aan beide kanten als fout en je bent al een stuk dichter bij een mogelijke realistische oplossing. Gaan we door zoals nu komt er een moment dat er niet langer een Israel (Joodse staat) zal zijn om te verdedigen en daar maak ik me serieus grote zorgen over.

kees madura said...

@Painted Bird: dat je niet eens een oplossing voor het hele conflict in het Midden Oosten hebt stelt mij erg teleur. Je schrijft eigenlijk alleen dat de mensen waar je het niet mee eens bent hun kop moeten houden. En anders wat eigenlijk?

Ik heb wel een eerste aanzet: streef naar democratie voor de bewoners van Gaza en Westelijke Jordaanoever. En met democratie bedoel ik : vrijheid van vergaderen en vrijheid van drukpers. Als eerste start.

Pas als de Arabieren in die gebieden werkelijk bevrijd zijn kan er ook sprake zijn van een normaal contact en uitwisseling.

dat wil zeggen dat de subsidies aan Abbas en Hamas meteen moeten stoppen. de steun zou afhankelijk gemaakt moeten worden van werkelijke vorderingen op het gebied van mensenrechten.

Painted Bird said...

@Kees: Over teleurstelling gesproken... Waar lees je dat ik vind dat mensen waar ik het niet mee eens ben hun kop moeten houden? Ik zou enkel (veel) meer nuance willen zien, of je nu pro- of anti-Israel bent. De nuance die ook ontbreekt in je toch vrij simplistische reactie. Zo op het eerste gezicht zou ik het zomaar met je eens kunnen zijn ware het niet dat Israel geen enkel belang bij je oplossing lijkt te hebben en het zelfs actief onmogelijk maakt. Denk bijvoorbeeld aan de kolonisten die Netanyahu politiek in een wurggreep hebben. Mensenrechten worden aan beide kanten geschonden

'Ik heb wel een eerste aanzet: streef naar democratie voor de bewoners van Gaza en Westelijke Jordaanoever. En met democratie bedoel ik : vrijheid van vergaderen en vrijheid van drukpers.'

Anne de Jong zal het je moeiteloos nazeggen. En toch zullen jullie 'oplossingen' verder weinig op elkaar lijken. Mijn 'oplossing'? Ga terug naar '67, start op 0 in de onderhandelingen en laat ook de internationale gemeenschap een mede-bepalende stem hebben. Zonder offers zal er een moment komen dat er niet langer een Israel te verdedigen valt.

http://www.trouw.nl/opinie/letter-en-geest/article2958482.ece/De_zionistische_droom_.html?part=1

Louisa said...

De Palestijnen lijden onder de terreur van Hamas.
Hamas wordt gesteund door Iran.
Iran onderdrukt het eigen volk. Hamas maakt Fatah af.
Een hele stap voorwaarts zou al een ander regime in Iran zijn.
Dan is er nog Jordanië, staat er bij en kijkt er naar.
En nog een paar andere Arabische landen die het ook allemaal wel best vinden en geen vinger uitsteken om de boel eens vlot te trekken.
En dan Israël: vogels van diverse pluimage, reli, niet reli, half reli en orthodox.Die laatste groep, zo soepel als een looien deur,snapt niet dat we in 2010/5771 leven en niet meer in de tijd van Mozes-met-zijn-staf.Niks mee te beginnen.
Het leger van Israël is de situatie al jaren zat en treedt te hard op.Intern zijn er daarom conflicten.
Maar Israël is in ieder geval een democratie met alle haken en ogen vandien (net als bij ons) en als de hen omringende landen dat ook zouden zijn geworden is dat al een enorme vooruitgang.
Dat ben ik dus eens met Kees(je).Overigens: laatst las ik in de Volkskrant een stuk waarin Frits Bolkenstein betoogde dat de Palestijnen in kampen in andere Arabische landen er stukken slechter aan toen zijn dan die in de door Israël bezette gebieden.
Hoor je nooit iets over..

Painted Bird said...

Toch opvallend hoe jouw oplossing enkel bij de Palestijnen/Arabieren weg moet komen Kees. Precies de eenzijdigheid waar ik het over heb. Het getuigt van een gebrek aan zelfreflectie die ik juist bij een bekeerling zonder meer zou verwachten.

Painted Bird said...

Is natuurlijk ook een belangrijk probleem binnen het conflict. De Arabische buurlanden hebben geen enkel belang om van de zielige Palestijnen een trots eigen volk te maken. In die zin zitten de Palestijnen dan ook between a rock and a hard place. Alleen al uit oogpunt van PR zullen de buurlanden hun belangrijkste 'wapen' nooit uit handen willen geven.

keesjemaduraatje said...

@Painted Bird: je hebt het misschien nog niet gemerkt, maar dit weblog is alles behalve genuanceerd en beschouwend. Misschien heb je ook gemerkt dat ik haast geen gastschrijvers heb. Af en toe eens een ingezonden stuk. Dit zijn allemaal mijn eigen gedachtes, acties, pamfletten, geschiedenissen, achtergronden. En dus kan ik ook niet anders schrijven dan hoe ik zelf ben. Doe er je voordeel mee. Neem het mee als bagage.

Wat soms als "redelijk" en "genuanceerd" overkomt, blijkt later buitengewoon kwaadaardig en fascistisch te zijn. Daarom streef ik er niet naar om bij elke mening die ik heb, ook de tegenmening te formuleren. Die tegenmeningen kan je al dagelijks in de NRC, bij PenW, bij Nieuwzuur etc horen en lezen.

De zogenaamde redelijkheid van jouw voorstel om terug te gaan naar de grenzen van '67 kan wel een sde doodsklap voor Israel betekenen. Elke centimer die ze nu toegeven zal later als zwakte opgevat worden en een nieuwe intifada tot gevolg hebben.

Israel heeft Arafat toegestaan om naar de Westbank te gaan. Terugkeren is een te groot woord, want hij had er nog nooit gewoond. Met als gevolg, dat hij een intifada ontketende. Dat gaat geen tweede keer gebeuren. Een vredesaccoord kan en mag alleen een erkenning van Israel als Joodse staat met zich meebrengen. We zijn daar nog heel erg ver van verwijderd.

Painted Bird said...

@Kees: Had ik dat nog niet gemerkt? Het is de belangrijkste reden dat ik, hoewel ik je blog af en aan met enige interesse volg, hoogst zelden de behoefte voel te reageren. Ik ben geen cheerleader tenslotte. Je gebruikt je gebrek aan nuance om geen werkelijk diepgravende mening te (hoeven) hebben. In die zin ben je geen bekeerling maar simpel een doodgelopen theoreticus die over 10, 20 jaar even moeiteloos weer afstand van je huidige meningen/uitspraken zal nemen. Immers, je hebt de nuance nooit nagestreeft en dus ben je ook nergens persoonlijk op aan te spreken.

Over mijn zogenaamde redelijkheid kun je best een punt hebben. Het conflict is zo complex dat ook ik niet alle mogelijke gevolgen van mijn meningen (pogingen tot) kan overzien.

'Elke centimer die ze nu toegeven zal later als zwakte opgevat worden'

Dus geven we geen centimeter toe en pakken er het liefst nog een paar centimeter bij. In die mening kan je even gemakkelijk voor Israel zijn als voor een op te richten Palestina.

'Een vredesaccoord kan en mag alleen een erkenning van Israel als Joodse staat met zich meebrengen. We zijn daar nog heel erg ver van verwijderd.'

Helemaal mee eens. Alleen zal dat vredesaccoord er waarschijnlijk nooit komen en dat wijt ik aan te veel mensen zoals jij aan beide kanten. Komt er geen verandering in de situatie zoals deze is zal Israel internationaal alle respect verliezen. Het Trouw artikel waar ik naar linkte verwoord vrij precies mijn twijfel en vrees en waar jij vooral van Israel lijkt te houden als discussiepunt zal dit velen dieper aan het hart gaan.


PS: Ik kom ook jouw mening(en) volop tegen in de diverse media dus vraag ik me eerlijk af waarom je denkt daar dan nog wel wat aan te kunnen toevoegen. Als mens met een mening ben je nog een even grote sukkel als in de jaren '70/'80.

Getekend: een medesukkel.

keesjemaduraatje said...

@Painted Bird: zoals ik in mijn blog "Nicaragua, gemiste kans op vrijheid" reeds heb geprobeerd uit één te zetten, hang ik al sinds het begin van de jaren '80 een vrij consistente ideologie aan. In dier voege ben ik nauwelijks veranderd. Die ideologie heeft een afkeer van zowel geweldadig links-extremisme, als staatssocialisme, als dictatoriaal islamisme. Alleen zagen we toen het dictatoriale karakter van Iran nog veel minder als bedreiging dan nu. OF: het is één van de werkelijke serieuze bedreigingen die over is gebleven.
In die zin ben ik helemaal niet veranderd, ook al zou ik me toen extreem-links hebben genoemd. Ook toen al wilden de "echte krakers" niets van mij hebben. Hoewel ik moet toegeven dat ik met die Rene R. wel goed kon opschieten, maar dat was in 1981, vóórdat hij dit soort absurde geweldaden ging plegen.

Of ik een diepgravende mening heb en of dat wat zou uitmaken voor het vredesproces in het Midden-Oosten, dat zal jij nooit te weten komen omdat je me niet kent.
De mensen die mij wel kennen kunnen het je misschien ook niet vertellen. Raadsels.

Of ik later weer van deze mening terug zou kunnen komen? Ik denk dat alles mogelijk is. Het kan zijn dat ik ooit nog eens een hele grote hekel aan de PVV ga krijgen. En dat ga ik tegen die tijd op dit weblog allemaal vertellen. Let maar eens op Artikel7.nl, die zijn in één week tijd 180 graden gedraaid.

Kristel said...

Dag Keesje,

Je maakt van overdrijven echt je vak.
Helaas moet ik je teleurstellen, maar depressief zijn we echt niet. Wel vrolijk en strijdlustig.
We hebben afgelopen zaterdag in Utrecht heerlijk de dabka gedanst.
En een paar schreeuwerds in Leeuwarden maken ons echt niet bang.
Vol energie zul je ons nog tegenkomen!!!!
We gaan door tot Palestina vrij is.

Je vriendin Kristel

keesjemaduraatje said...

dank je wel vriendin Kristel.
Heb je het pamflet reeds gelezen?

http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=12508

Al 1500 keer gelezen op Het Vrije Volk. dus dat zet zoden aan de dijk

Peter Siebelt said...

Kristel, hoe zit het tussen jou en de liefhebber van radicale Basken, Jeroen Hanenbergh, op dit moment? De geruchten gaan rond dat hij je mishandelde. Is hij nog steeds agressief tegen je of heb je hem ingeruild voor een vredelievend Palestijntje?

Kristel said...

Nothing we can't handle

David said...

Die Kristel en Painted Bird kunnen er wat van; grote leugens door het gemis aan historisch inzicht, extreem dogmatisch met als gevolg blind in eigen land of in dat van Israël. Wie zich kritisch opstelt ten aanzien van de Palestijnse kwestie (die in essentie niet bestaat maar wat anderen ervan gemaakt hebben o.a. door de oorlogvoerende Arabische landen en despoot Arafat die zowat bevriend was met alle na-oorlogse dictators )en hun decennia lange honger naar geweld, moordend als een bende ziekelijke psychopaten, die krijgt het label zionist opgeplakt. Alsof dit begrip betekent dat ik of anderen geen kritiek dulden op Israël. Dat links en/of zichzelf verklaarde progressieven voorstanders zijn van het boycotten van Israëlische wetenschappers, kunstenaars, sporters,enz,
is compleet gek gezien de vaststelling dat in Arabisch/Moslimlanden dagelijks duizenden burgers terechtgesteld worden, dat oliestaten hun prinsen in Westerse oorden ofwel gaan "studeren" of het "varken uithangen", terwijl op hetzelfde moment hun onderdanen omwille van een vermeende buitenechtelijke relatie veroordeelt worden tot executie. Dat die zelfde prinsen
dé sponsors zijn van terrorisme en imams vet betalen om Europese moslims aan te zetten tot Jihad is blijkbaar bijkomstig.
Dus, een Painted Bird, een Meulenbelt of een Duisenberg zijn ziek omwille van hun eenzijdige verontwaardiging. En die Kristel gaat door tot "Palestina"( terug een foute duiding) vrij is. Wie haar gelooft zou van minder depressief worden.
David

keesjemaduraatje said...

ja dan is het goed

keesjemaduraatje said...

zullen we afsprekn dat we de tegenpartij beschouwen als mensen met een andere mening? De ander als "ziek", fobisch of krankzinnig vor te stellen heeft geen enkele zin.
Bovendien onderschat je dan de tegenstander.

David said...

Goed Keesje, de "anderen" zijn misschien niet ziek, maar wat dan wel? Een andere mening? Waarop gebaseerd? Proberen hun gelijke te halen door de geschiedenis op zijn kop te zetten?
Liegen als geen ander omwille van hun eenzijdige verontwaardiging?
Dit heeft niks te maken met de vrije meningsuiting want een mening vraagt goed onderbouwde argumenten en die hebben ze niet.
Waarom? Omdat hun denken dogmatisch is, links of rechts maakt niet uit, het "denken" wordt beperkt door "weetjes" en niet door een grondige analyse van feiten. Elk evenwicht is daardoor zoek met als gevolg dat ze zich verslikken in goedkope slogans. "Hun activisme" heeft een pseudo-politiek-manipulatief doel: blijven hameren op het leed van een volkje dat zijn grootste miserie aan zichzelf te danken heeft en haar neo-fascistische leiders. En als je dat lang genoeg volhoudt dan wordt het een waarheid als geen ander.
Ik heb op zich geen enkel probleem dat mensen zich bekommeren om het lot van de Palestijnen. Maar wie zoals hierboven of zoals een Meulenbelt, een zelfverklaarde Ariër Van Agt, een Duisenberg zoveel medestanders heeft die kritiekloos als een kudde schapen deze protagonisten achterna loopt alsook andere medestanders zoals Moslimfanatici, Moslimregimes en terreurgroepen als Hamas en daardoor worden legitimeert, dan zitten we met een behoorlijk probleem. Elke joodse school of synagoge in elk werelddeel wordt daarom bewaakt. Waarom Keesje? Omdat die "anderen" een andere mening erop nahouden en helemaal niet ziek zijn?
Waarom?
Gegroet
David

kees madura said...

een antwoord op jouw vraag staat in het boek: "The case for democracy", van Nathan Sharansky. Voor sommige, met name jongeren, in de Westerse democratieen, is de vrijheid zo vanzelfsprekend geworden, dat ze zich niet meer beseffen dat de vrijheid ook nog verdedigd moet worden.

Een ander antwoord komt van de grote Volksschrijver Gerard Reve, die zich erover verbaasde dat linkse mensen de dictatuur willen bevorderen. Hij gaf als anwoord op de vraag waarom, dat deze linkse mensen eigenlijk graag gestraft willen worden.

Maar ik blijf van mening dat we in Nederland wel normaal met elkaar moeten blijven omgaan. Dus gewoon discusieeren met die lui.

Kristel said...

Peter,
Je zuigt wel zulke leuke verhaaltjes uit je duim. Ik noem je gewoon "Peter de praatjesmaker". Dat past goed bij je.

kees Madura said...

@Kristel: ben je nu al weer thuis? Ben je niet in Utrecht bij U4P en Harry van Bommel?

Peter Siebelt said...

Kristel, mmmm ik had het over geruchten maar je was toch Hanenberghs lover en partner in Basken 'crime'?

Heb je nu ook een Palestijnse http://www.foodnotbombs.net/HOLLAND.html opgericht?

Louisa said...

Hosanna !
De oplossing voor de ellende in het Midden-Oosten: Gewoon een potje dansen !
Dat leid ik af uit het bakvissengebabbel van Kristel, overigens, volgens mij is het dabke.
Maar meestal gaat het zo bij dit soort meiskes: ze trouwen, planten zich voort en verdwijnen achter het fornuis en je hoort nimmermeer van hen.
Of...ze worden minister en knoeien verder.

keesjemaduraatje said...

is dat bij jou ook zo gegaan Louisa?

keesjemaduraatje said...

http://www.youtube.com/watch?v=l1W3SCuxJH8&feature=player_embedded

keesjemaduraatje said...

filmpje van dansende badjas meiden in Utrecht. Mevrouw op het eerste beeld is Kristel.

Remco said...

Kees, beide motieven die je noemt zijn ongetwijfeld van belang. Maar het is natuurlijk wel opvallend dat Van Agt en Van den Broek jong noch links zijn. Hier spelen dus andere factoren een rol. Misschien is het blind legalisme. Beiden zijn meester in de rechten, en lullen je de oren van het hoofd over het belang van het handhaven van de "internationale rechtsorde" (die helemaal niet bestaat, maar dit terzijde). Of is het een kwestie van Realpolitik, d.w.z.: we moeten de moslimstaten te vriend houden, vanwege olie en andere belangen, dus daaraan mogen we Israël wel opofferen? Zijn beiden gaga (vooral Van Agt is al behoorlijk op leeftijd, dus het kan...)? Of is het gewoon (religieus) antisemitisme, het resultaat van een katholieke opvoeding? Katholieken van hun leeftijd kregen vroeger immers dagelijks te horen dat Joden de moordenaars van Christus zijn. Speelt bij Van den Broek het door mij al eerder genoemde feit een rol dat hij geparenteerd is aan het - behoorlijk linkse - koningshuis, dat bovendien innige banden heeft met Jordanië? Ook mr. L.J. Brinkhorst heeft trouwens familiale banden met Beatrix c.s. Is het een combinatie van twee of meer van deze factoren? Wie het weet, mag het zeggen...

Dat een paar naïeve linkse jongeren zich tegen Israël keren is één ding. Dat een leeghoofd als Duisenberg dat doet, is op zichzelf ook niet zo'n ramp. Maar dat oudere, ervaren politici zich aan hun zijde scharen, is erger. Hoewel ik vermoed dat vooral Van Agt zich bij zijn eigen partij eigenlijk onmogelijk heeft gemaakt met zijn opzichtige geflirt met Hamas. De meeste Nederlandse christenen zijn daar niet zo van gediend. Martin Bosma zegt in zijn boek dat hij eens een CDA-politicus sprak die tegen hem zei dat de meerderheid van de CDA-achterban veel anti-islamitischer was dan de achterban van de PVV.

Louisa said...

Nee Kees, dat is bij mij niet zo gegaan, ik heb van mijn 17e tot mijn 55e gewerkt.
En ik heb me nooit ingelaten met dit soort acties.

Louisa said...

Bah Louisa, wat ben je toch een kreng !
Ja Louisa, dat klopt, maar in ieder geval geen hypocriet kreng .

Kristel said...

Dag Louisa,

Zo komt met de jaren dan toch een stukje inzicht
Je bent in ieder geval de ontkenningsfase nu wel voorbij, voor een stukje.

>:->>>

Kristel

Louisa said...

Ja Kristel en ik hoop dat het met jou net zo zal gaan !

David said...

Ik mag dan in mijn eerste reactie gesteld hebben dat o.a. die Kristel en Painted Bird ziek zijn omwille van hun eenzijdige verontwaardiging en daarop meteen van Keesje de gouden uitleg kreeg dat die "anderen" een andere mening erop nahouden en dus helemaal niet ziek zijn want het zo omschrijven heeft geen zin...
Wel, mijn waarde taalgenoten, bovenstaande reacties van de laatste dagen bevestigd mijn vermoeden van een losgeslagen scheldpartij waarvan de essentie me helemaal ontgaat. Trachten uit te leggen waarom sommigen ziek zijn met de daarbij horende uitleg wordt niet zo goed aanvaard, maar beleefd schelden is hier blijkbaar de norm.
Daarom beloof ik jullie een schitterend stukje parodiërende proza over die mottige geiten Leugenbelt en Duizend-Euro-berg op vakantie in Gaza en waarbij het poesje van Leugenbelt de hoofdrol speelt.
Benieuwd of het smaken zal.
David

[Edit] Dit soort reacties zijn niet bevordelijk. To the point blijven graag[Edit]