Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, November 19, 2010

Friezen zijn aan het BenKokken geslagen

Wie denkt dat er in de rest van Nederland nooit iets gebeurd en dat ze daarom maar even een anti-Israelische actie op de markt van Sneek kunnen organiseren, komt sinds kort bedrogen uit. De Friezen zijn afgelopen week druk geweest met het Ben Kokjes doen. Met een Israelische vlag om je schouders de woede van het volk over je heen laten komen. Heerlijk.

Actie_ben_kok_sneek In Groningen, Haren, Drachten, Leeuwarden, Sneek en Heerenveen gingen de verdedigers van Israel gewapend met pamfletten en Israelische vlaggen in het offensief tegen de haatdragende propaganda van het Palestina Komitee. De actie was een grote bemoediging voor de Israel-vrienden en met name Joden in de Friese provincie, die al jaren met lede ogen moeten aanzien hoe Israel wordt gedemoniseerd en zwart gemaakt door extreem-linkse actievoerders.  

De Sneker Ya’akov Siepman,van Joodse origine, vroeg zich vertwijfeld af of er dan niemand met hem mee wilde doen en een weerwoord wilde geven aan de actie van het Palestina Komitee tegen het Israelische Veiligheidshek . Gelukkig vond hij de Amersfoortse Joods-Christelijke pastor Ben Kok met een tiental aanhangers aan zijn zijde.

Actie_ben_kok_sneek_extra2 


De actievoerders waren zo beduusd dat ze deze keer niet ongestoord het rijk voor zich alleen hadden, dat ze alleen door agressief taalgebruik konden reageren. De politie kwam tussenbeide. Kort daarop wilde één van de pro-Palestijnse actievoerders een patatje oorlog bij de plaatselijke patatboer bestellen, maar kwam bedrogen uit. De snackbarhouder weigerde de gewenste etenswaar te verkopen. Ook hij bleek van Joodse origine en verklaarde zich solidair met Ben Kok. Politiebemiddeling mocht niet baten. Hongerig ging de Hamasvriend zijnsweegs.  

Leeuwarder Courant 
Website van Tora Yeshua

6 comments:

Miep said...

Bravo Ben Kok en medestanders!

Hansjepansje said...

de verzetsbeweging krijgt al vorm... nog voor de oorlog uitbreekt....
Erg trots op deze benkokkers !!

liselore said...

Goed zo! Ga zo door jongens!

Kraanvoet said...

Het was dus een tegendemo met alderhalve man en een paardekop.
Very impressive (not).

Johan said...

Vermakelijk geschreven, chapeau!

D. G. Neree said...

Geweldig. Er is wat gaande in Nederland en dat uit zich alvast op kleine fronten als dit.
Misschien is de linkse greep op het openbare debat aan het afbrokkelen.