Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, November 15, 2010

Frits Bolkestein in 2003 op de Kristallnachtherdenking

Jammer dat de oude communistische kaders, als Anja en AbuPessoptimist, niet zo goed kunnen googlen, anders hadden ze ons al lang om de oren geslagen met heel andere feiten. Omdat ik ook de rotste niet ben, zal ik ze even op weg helpen. Omdat ik weet dat mijn weblog intussen door de meeste fanatieke Hamas-vrienden gezien wordt al een encyclopedie van recht-rabiaat Nederland, kunnen we even aftellen hoeveel dagen het duurt voordat de hieronderstaande info op de blogs van de Haatopa's en Haatoma's verschijnt.

Frits Bolkestein (VVD) sprak namelijk ook al eens op een Kristallnachtherdenking, namelijk van 20o3, Theo leefde nog en het waren de hoogtijdagen van het Marokkanen-bashen en Ayaan Hirsi Ali kietelen. Wat zei deze erudiete held van het vrije woord tijdens deze herdenking? Sprak hij tenminste een woord van steun voor het Joodse Volk uit of een woord van afkeuring ten opzichte van het lijdende Palestijnse Volk? Niets van dat alles. Volgens Eric Krebbers van de Fabel van de Illegaal misbruikte Frits Bolkestein zijn toespraak voor rechtse "racistische" propaganda. Toe maar.

Waar baseert Eric Krebbers dit op? Hier is zijn citaat:
" In scherpe tegenstelling tot de 4 andere sprekers deed de racistische VVD-er namelijk alsof antisemitisme uitsluitend voorkomt bij links en bij Marokkaanse jongeren. Terecht was zijn kritiek op sommige uitingen in andersglobaliseringskringen, en op als anti-zionisme vermomd antisemitisme. Maar verder probeerde hij krampachtig al het voorkomende antisemitisme toe te schrijven aan moslims en Marokkanen. Hij ging daarbij de mist in toen hij zei dat Marokkaanse jongeren Israël niet gelijk mogen stellen aan nazi-Duitsland. Die vergelijking zou volgens hem namelijk slechts "dienen om het Europese gemoed te ontlasten". Maar Marokkaanse jongeren hebben vanzelfsprekend geen enkele boodschap aan "het Europese gemoed". Het zijn juist "autochtone" rechtse kringen waarin men op deze manier ten faveure van "het Europese gemoed" redeneert. Maar over hen wilde Bolkestein het absoluut niet hebben. Waar in linkse en andere kringen gelukkig nog af en toe zelfkritiek met betrekking tot antisemitisme te horen valt, weet de eurocommisaris de intellectuele moed helaas niet op te brengen om op zijn eigen rechtse hoek kritiek te leveren." 

Lees hieronder wat Frits Bolkestein werkelijk letterlijk in zijn toespraak zei:

Toespraak tegen het antisemitisme door Frits Bolkestein, toenmalig lid van de Europese
Commissie, tijdens de demonstratie tegen antisemitisme op het Waterlooplein in
Amsterdam op 9 november 2003.

"Wie had ooit durven denken dat wij hier vandaag zouden staan, 65 jaar na de Kristallnacht, 60 jaar nadat mijn klasgenootjes Hans Hendriks en Ineke Berens zijn weggevoerd en vermoord, ergens in Polen? Wie had ooit gedacht dat een lid van het Britse Lagerhuis zich nu in het openbaar zou beklagen over een joodse lobby rondom de Minister President van dat land om zijn politiek inzake het Midden Oosten te beïnvloeden?

Wie had ooit durven denken dat deze jaren honderden antisemitische Incidenten zouden voorvallen in Frankrijk, van vernielingen aan synagogen tot aanvallen op rabbi's, in overwegende mate gepleegd door slecht geïntegreerde islamitische jongeren die het Midden Oosten conflict in West Europa willen importeren?

Wie had ooit gedacht dat een jaar of zo geleden een man op de Dam van deze stad, in het hart van ons land, waar een monument staat voor onze bevrijding van de Nazioverheersing, is aangevallen door een groep Marokkaanse jongeren alleen omdat hij een keppel droeg?

Wie had ooit durven denken dat leraren in Nederland zouden aarzelen les te geven over de Shoah vanwege de vijandige reacties van hun islamitische leerlingen? Dit is een nieuw soort antisemitisme. Wij kennen het moorddadige oude. Wij hebben ons er tegen gewapend. Wij dachten in 1945 het te hebben uitgebannen. Dit is nieuw. Het is antisemitisme van een nieuw soort.

 

3 comments:

Hansjepansje said...

Waarom plaatst AbuPessoptimist dit niet op zijn blogjuh?
Zit ik vannacht op mijn blackberry te typen en dan zie ik het nergens....
Over de Kristalnacht... het politiek uitbuiten van oprechte emotie en verontwaardiging door de linkse dubbele agenda.
Goh...het gedenken van de kristalnacht Die verschrikkelijke nacht waar de Joden hun leven niet zeker waren.
Ruiten die werden ingegooid en mensen in elkaar werden geslagen omdat ze Joods waren.
Deze nacht werd vooraf gegaan door een Jodenhaat die je nu nog steeds bij moslims en linkse partijen ziet. Het werd vooraf gegaan door naroepen met scheldwoorden en beledigingen over het Joods zijn... Net als nu eigenlijk...
Joden die de binnenstad van Amsterdam niet meer indurven 's nachts omdat moslims en andere vriendjes van NBK de Joden niet zo vriendelijk gezint zijn.
Net als toen dus... Net als toen.
.
Een volk dat voor Korannen zwicht,zal meer dan lijf en goed verliezen... Dan dooft het licht.

pugno usque mors
Met vriendelijke groet
Hansjepansje

Ramon Mercader said...

Wie zonder racisme is, werpe de eerste steen!

Btw is Eric Krebbers niet die geweldadige malloot die ook op het psycholog Rooieravotr reaguurt?

Fred said...

Beste Hansje, Wat en onzin dat linkse politieke partijen Joden zouden haten. Vergeten dat diegene die je parafraseert (v Randwijk) een van de linkse opinieleiders tijdens en na de oorlog was? Vergeten dat de Communisten een belangrijke rol speelden in het verzet tegen de Jodenvervolging? Vergeten de pogingen van links Nederland om voor de oorlog meer Joodse en politieke vluchtelingen uit Duitsland toe te laten dan de toenmalige regering wou. (bang om Hitler voor het hoofd te stoten, bang om op onwil van de Nederlandse middenklasse te stuiten). En die politieke vluchtelingen dat waren zeker vooral liberale en conservatieve politici die in Hitler Duitsland moesten vrezen voor hun leven omdat ze zich zo standvastig verzette tegen het fascisme van de Nazi's?? Vergeten de enorme sympathie die het land Israel tot in de jaren 60 had binnen de PvdA en ook de CPN? Een beetje over geschiedenis lezen kan echt geen kwaad.