Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Tuesday, November 30, 2010

ICCO steunt Nederlandse Boot naar Gaza

De kerkelijke organisatie voor ontwikkelingshulp ICCO steunt niet alleen de pro-Palestijnse website Electronic Intifada, waarvoor ze door de minister van Buitenlandse zaken Rosenthal op de vingers worden getikt. Nu blijkt dat de ICCO weliswaar indirect, maar toch, geldelijke steun verlenen aan een initiatief om een "Nederlandse Boot naar Gaza" te laten varen. Daarmee zou illegale en propagandistische steun aan de terreurbeweging Hamas gefinanciert worden.

Aan de Nederlandse Boot naar Gaza doen  elf organisaties, (van extreem-links tot kerkelijk , tot moslimfundamentalistisch) mee:

Logo_gaza
De Stichting Talliq in Utrecht doet mee aan het project Nederlandse boot naar Gaza en krijgt steun van de ICCO.

Op de website van Talliq staat daarover het volgende:
"ICCO - Interkerkelijke organisatie voor ontwikkelingssamenwerking - ondersteunt Stichting TALLIQ als partner met subsidie en informatie. Dit houdt ook in dat ICCO alle giften die TALLIQ krijgt verdubbelt."


Op de website van de ICCO is over de samenwerking met Stichting Talliq het volgende te lezen:

"Winnende deelgenoten
Tijdens de Publieksdag waren meer dan 25 particuliere organisaties aanwezig om zich aan het publiek te presenteren. ICCO steunt al deze organisaties en zette de ondernemende burgers in het zonnetje met geldprijzen. Eén van die mensen is Louise Broeksma (31), medeoprichtster van Indian Rose. Deze stichting zet zich met behulp van ICCO in voor ondersteuning van microkredieten en opbouw van scholen in India. ICCO’s nieuwe voorzitter Doekle Terpstra overhandigde een geldprijs van 1480 euro aan Indian Rose. Broeksma liet blij verrast weten dat ze niet verwacht had te winnen “want iedereen hier is bezig met iets goeds”.

De tweede prijs was voor Stichting Talliq die opkomt voor de rechten van Palestijnse kinderen. Marijke Kruyt (46), oprichtster van de stichting, won een geldbedrag van 1200 euro. Kruyt liet weten erg blij te zijn met haar tweede plaats. “Ik vind het ronduit fantastisch en hartverwarmend zoals ICCO mij steunt” aldus een uitgelaten Kruyt."

7 comments:

Peter Siebelt said...

ICCO kijkt niet zo nauw http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=12104

Carlo said...

"Al die willen te kap'ren varen, moeten mannen met baarden zijn..."

Somalisch piratenlied.

Gezongen door de crew toen ze de weg kwijtraakten en als omgekeerde Feniciërs via Kaap de Goede Hoop, Gibraltar en Cyprus koers zetten naar Gaza en het Suezkanaal. Onderweg pikten ze wat hoerenvolk op in NL.

Groene Leeuw said...

Israel heeft goede onderzeeers.Die kunnen uitstekend oefenen op dat ICCO-schip met wat torpedo's.Dan lopen Israelische mariniers geen gevaar.

Sjun Demartelaere said...

Een goede zaak dat hier veelmeer ruchtbaarheid aan gegeven wordt. Ik heb het vermoeden dat zeer weinig mensen in de gaten hebben hoe het ICCO door hen met de beste bedoelingen afgestaan geld besteedt. Hoog tijd dus om eens wat meer mensen voor te gaan lichten. Ik zal daaraan mijn eigen steentje gaan bijdragen.

Frulske said...

En dan hopen dat Doekle ook op die boot zit, maar dat duft de **l niet.

Frulske said...

Sorry reply was eigenlijk voor Groene Leeuw maar bij Carlo sluit hij ook wel aan.

Yaakov Siepman said...

Voor die wegvaart laten zinken met Doeke en aanhang erbij.
Ik denk dat de meeste kerkgangers die een duit in het collectezakje doen niet eens weten waar hun geld naartoe gaat. ACTIE!!!!!