Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, November 17, 2010

Kamerlid voor de PVV, moedig en moeilijk

Wat voor mensen geven zich nou op als kandidaat voor de PVV, voor de Eerste- of Tweede Kamer?  Welke rabiaat rechtse blogger of reaguurder die dit leest heeft zich wel eens afgevraagd of hij/zij misschien ook eens moet overwegen niet alleen van de zijlijn te roepen, maar daadwerkelijk de politiek in te gaan? Ik in ieder geval wel. Toch is de selectie moeilijker dan het lijkt.

De capabele mensen met politieke ervaring
Deze categorie mensen is natuurlijk al veel eerder politiek actief geworden en zit al ergens op het pluche. Fleur Agema is van deze categorie. Zij was eerder statenlid voor de LPF. Barry Madlener.

De incapabele mensen met politiek ervaring
Dat zijn de eeuwige querulanten, die al overal ruzie gemaakt hebben en het nu eens bij de PVV gaan proberen. De LPF heeft destijds veel van deze mensen aangetrokken. Geert Wilders heeft geen mensen van deze categorie in de Tweede Kamerfractie.  

Capabele mensen zonder politieke ervaring
Dat zijn de mensen die wel de communicatieve skills hebben, maar tot nog toe om allerlei redenen niet in de politiek zijn gegaan. Deze mensen hebben al een baan. Ze hebben een sociaal netwerk dat niet in zijn geheel fan van Geert Wilders is. Op hun werk kunnen ze niet vertellen dat ze aanhanger van de PVV zijn. Meestal zijn ze getrouwd en hebben kinderen. Die willen ze niet blootstellen aan eventueel geweld vanwege lidmaatschap van de PVV.
Mensen die anoniem en beschermd wonen, geen kinderen hebben en een heel sterke overtuiging, uit deze categorie, kunnen overwegen te solliciteren. Martin Bosma en kamerlid van Roon zijn mensen uit deze categorie.

Incapabele mensen zonder politieke ervaring
Dat zijn de mensen met het gezonde verstand. Nuchtere mensen die van aanpakken houden. Mensen uit het leger, de politie, de gezondheidszorg, de sport. Kandidaten die er goed uitzien. Met zelfvertrouwen. Geert Wilders heeft gedacht: die kan ik nog vormen.
Je moet ook moed genoeg hebben om hiervoor te solliciteren, zonder ervaring. Dat trekt mensen met zelfoverschatting en avonturiersgeest aan.  En mensen die van aanpakken houden en aan zelfoverschatting leiden, die maken ook wel eens een foutje. Die foutjes worden nu allemaal ontdekt en in de openbaarheid gebracht.

Bloggers gaan door
Misschien is deze reeks van affaires het begin van het einde. Voordat de PVV in de Tweede Kamer kwam hebben we geblogd. Tussendoor hebben we geblogd en mocht de PVV door deze affaires uiteindelijk weer tot 9 zetels slinken, dan gaan we ook door vanuit de zijlijn.

De burgerlijk pers heeft bewezen niet genoeg mankracht te hebben deze affaires te onderzoeken en in de openbaarheid te brengen. De ontdekkingen komen van de jonge omroepen en Geenstijl. Mocht er weer een leuk links kabinet komen, met Peggold erin en de islamisering in zijn volle omvang opbloeien, dan zullen wij opnieuw niet nalaten vol de beuk erin te gooien.

Volgende slachtoffer: Fatima Elatik PvdA van de deelraad Amsterdam-Oost 

 

 

10 comments:

keesjemaduraatje said...

@Tod, Ramon Mercades: geen anti-Joodse opmerkingen maken. Dit is een pro-zionistisch forum.
Ik heb je geblokt.

Remco said...

Keesje, ik ben geen PVV-stemmer, hoewel ik een zekere waardering heb voor Wilders, d.w.z. voor zijn persoonlijke moed en voor zijn kwaliteiten als politicus (zeker na het lezen van het uitstekende boek van M. Fennema). Maar de opvattingen die Wilders tegenwoordigt huldigt over de islam vind ik veel te grof en generaliserend. In wezen vormen ze het pendant van het anticommunistische blokdenken uit de late jaren vijftig en de jaren zestig, toen er van een communistisch blok al lang geen sprake meer was; de Sovjetunie, China, Joegoslavië en Albanië gingen toen ieder huns weegs. Het boek van Bosma bevestigt mij in deze opvatting; als cultuurkritiek van links heel geslaagd, maar te weinig nuance als het over de islam en de islamistische wereld gaat. Een Turkse Aleviet is echt niet te vergelijken met een Wahabist uit Saoedi-Arabië.

En ik ben tegen het verbieden van boeken (i.c. de Koran). Om maar te zwijgen van absurditeiten als de "kopvoddentaks".

Neemt niet weg dat ik de coalitie VVD-CDA met gedoogsteun van PVV wel zie zitten, en ik het jammer vindt dat deze door het gekrakeel binnen de PVV wordt ondermijnd. En volslagen malloten als Th. von der Dunk hebben nu een "Field Day"; dat vind ik nog het vervelendste (alsof er op het gedrag van nogal wat PvdA-prominenten niets aan te merken valt - denk aan Rob Oudkerk).

roel said...

Wat mij opvalt is dat al deze kennis over slechte daden van PVV-ers nu in een (1) keer opduikt. Ik ben geen complotdenker maar, zou het niet zo kunnen zijn dat een of andere instelling dit alles al wist en heeft gedacht: Deze informatie kunnen wij mooi later, op een goed moment gebruiken om Wilders uit het speelveld te blazen. WIlders heeft genoeg tegenstanders op hoog niveau. Een politiecommissaris wilde hem 'mollen', ik noem maar wat. De koningin is ook niet echt verzot op Wilders. Onze AIVD, toen nog BVD zette zich zeer krachtig in om destijds Janmaat kapot te maken (zie de trotse mededeling daarover uit de mond van Arthur Docters van Leeuwen in het boek van Bosma). Zit achter dit hele gedoe niet nog veel meer gedoe? Staatsorganen die politici proberen kapot te maken? Het is niets nieuws in Nederland.

Hansjepansje said...

Hansjepansje/Bodhisatva040 zegt:
19 november 2010 om 21:34
Onderstaande kreeg ik ongelezen retour in mijn inbox…
Powned en geenstijl verdwijnen bij deze uit mijn bladwijzers/favorieten….

Ik heb geen bedreigingen of scheldwoorden geuit.
Ik heb FEITEN opgeschreven, die kritisch zijn over de berichtgeving door Powned over de PVV.
Dat jullie soepsidie zullen mislopen als de PVV haar mediabeleid zal gaan uitvoeren als ze meer invloed krijgen op het regeringsbeleid…
Het is te LAF voor woorden dat jullie dit eruit jorissen, maar het bevestigd mijn teleurstelling in geenstijl en powned.
Mochten jullie ooit een talkshow beginnen dan pissen jullie net als de VARA omroepen, naast de pot om Geert Wilders of een andere prominente PVV-er als gast te krijgen. Roepende langs de zijlijn staan jullie dan in dezelfde rij met Hanneke Groenteman schande te roepen.
.
DAT is er van jullie geworden…. ga je schamen. Dit verraad van jullie achterban zal je tot lengte van dagen achtervolgen.
Ik heb alleen spijt dat ook mijn lidmaatschap jullie aan TV zendtijd heeft geholpen.
Na enkele maanden heb ik al weer opgezegd… de voortekenen van PVV bashing was toen al door mij voorzien.
Ik had gelijk.

Diep en diep triest…

teleurgestelde groet en veel plezier met jullie voorspelbare ondergang.

Hans

Kraanvoet said...

Wat me opvalt is het volgende:
mensen die het law-and-order-gehalte van de gangbare overheid te laag vinden, klitten samen in een protestpartij. In 2002 was dat de LPF, in 2010 is dat de PVV.
En wat blijkt:
veel van hen zijn wetsovertreders waarbij de jeugdzondes van sommige linkse politici in het niet vallen!!!
Hoe komt dat toch?
Waarom eisen deze mensen zoveel law-and-order, terwijl ze zelf in nogal wat gevallen op gespannen voet staan met diezelfde law and order?

keesjemaduraatje said...

een bomaanslag of lid van een terreurbeweging is nog wel wat anders dan pissen door iemand zijn brievenbus

Ge said...

Kijk as donderdag naar Andere Tijde. Komt je grote vriend weer op tv.
Pissen dooor de brievenbus van je buurman geen terreur? Het zal je sportschooltype van een buurman maar zijn.

Louisa said...

Omdat deze lieden vinden dat law and order wel dient te gelden voor anderen, maar niet voor henzelf.
Voor hen zijn dus niet alle inwoners van deze moerasdelta gelijkwaardig.
Een bekend verschijnsel.

D. G. Neree said...

Er zijn in de wereld twee soorten mensen. Zij die de mensen in twee soorten verdelen en zij die dat niet doen.

Ge said...

En, nog gekeken Keesje?