Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, November 10, 2010

#Kristallnachtherdenking , Amsterdam 2010 , de beelden

14 comments:

Frans Groenendijk said...

Bedankt voor de berichtgeving Kees. Ik word eerlijk gezegd tamelijk blijk van dat vlagvertoon.

keesjemaduraatje said...

wat word je?

liselore said...

Ik word er ook blij van, al die Israelische vlaggen. Ik zou bijna zeggen: eindelijk gerechtigheid voor de Kristalnachtherdenking.

En vergis ik me nou, of stonden Rabbae, Meulenbelt en Hamburger een beetje tersluiks achteraf? Het tij keert!

Ge said...

Volgend jaar dus honderd Palestijnse vlaggen. Als Israel denkt op deze manier herdenking van de Kristalnacht te kapen dan kunnen de Palestijnen dat ook.

Marrtien Pennings (Kassander, Leo Sar said...

Kees: als je nou toch Frans op een typo betrapt, betrap je zelf dan even op een echte spelfout:

wat wordt je?
moet zijn
wat word je?

Er is een gemakkelijk hulpmiddel als je niet weet of er een T achter moet, Kees, dan vul je even voor het werkwoord dat er staat het werkwoord "lopen" in

Dan krijg je:
wat loop je?

Zie je, geniale IT-er?
Geen T!

Kees: Ik heb het verbeterd. Dan je wel dat je me geniaal noemt

Martien Pennings (Kassander, Leo Sar said...

Ik reageer even op een zeker "Ge".
****************************************************
Ge zei...

Volgend jaar dus honderd Palestijnse vlaggen. Als Israel denkt op deze manier herdenking van de Kristalnacht te kapen dan kunnen de Palestijnen dat ook.
**************************************************

Nou Ge, je gaat onsterfelijk worden. Als ik volgend jaar de tekst publiceer die ik in onderstaande posting van mij op Hoeiboei heb beloofd, dan zal ik beginnen met jou te citeren als De Meest Kernachtige Samenvatting Van De Perverse Domheid.
*****************************************************
http://hoeiboei.blogspot.com/2010/11/zes-kristallnacht-herdenkingen-op.html

Martien Pennings zei
FOUT, FOUT, FOUT, CAREL !!!

Kijk, Carel, ik vind je een aardige vent en bij gelegenheid staan we wel eens bij elkaar met een biertje in de hand. Maar ik zou proberen me te beperken tot waarin je goed bent: namen en rugnummers en verbindingslijnen. Het wie, wat, waar, wanneer, hoe. Ik aarzel om "waarom" in dit rijtje op te nemen. Misschien is dat te diep voor je. Hou je niet bezig met Hogere Zijnsvragen, zou ik zeggen, en beperk je tot het journalistieke handwerk. Want anders gaat het fout.

Zo heb je al eens een keer over Ben Kok geschreven dat je "met zulke vrienden geen vijanden nodig hebt" en nu zet je Ben op een gelijk niveau met René Danen en consorten. Ik heb het over deze zeer foute alinea:

"Met zijn politieke misbruik heeft hij tegenkrachten opgeroepen, die eveneens politiek bedrijven over het hoofd van vermoorde Duitse Joden. Onder aanvoering van de ‘joods-christelijke’ pastor Ben Kok, die religieuze heilsverwachtingen koppelt aan de Joodse Staat, gaan tegenstanders met Israëlische vlaggen zwaaien. Danen krijgt een koekje van eigen deeg."

Ik ga op dit nare stukje foute tekst geen commentaar leveren. Wat ik wel zal doen: in de aanloop naar de volgende herdenking zal ik een "Proeve van een Rede die uitgesproken had moeten worden bij de herdenking van de Kristalnacht in 2011". Dat is de ondertitel. De titel zelf zal luiden "Kristalnacht uitgekristalliseerd".

Daarin zal ik laten zien dat er inderdaad onvermijdelijk en noodzakelijk “politiek” bedreven moet worden bij de herdenking van de Kristalnacht en hoe dat alles, maar dan ook álles met de geschiedenis en de actualiteit van Israël te maken heeft. En vooral met de nazistische geestesziekte die “Palestinisme” heet en waardoor de recente Kristalnachtherdenkingen geperverteerd zijn door de Meulenbeltmob.

Palestinisme?
Google even op:
Pennings Palestinisme Artikel 7
10 november 2010 07:46

piet stok said...

Mevrouw Pennings,

Ik vermoed dat Kees gestudeerd heeft. Mensen die gestudeerd hebben schrijven in de regel beroerd ABN. Werkelijk geen idee wat ze uitvreten op die universiteiten, maar leren schrijven, ho maar!

Frans Groenendijk said...

Het ontbreekt er nog maar aan dat Ge schrijft "Als de Joden denken op deze manier herdenking van de Kristalnacht te [kunnen] kapen.. " ...
Of zou Ge het sarcastisch bedoelen?
Werkt vaak niet zo goed. Sarcasme of cynisme in de blogosfeer. In ieder geval niet in een los comment.

Wanneer de herdenking niet gekaapt was door extreem-links zou ik trouwens het gebruik van de Israëlische vlag iets minder gepast vinden. Ik word vooral blij omdat ik dit vlagvertoon als een hoopvol teken zie dat het tij nog gekeerd kan worden.

Ge said...

Nee, beste Frans. Dat zal je me dus niet zien schrijven. Zou je wel willen want dan kon ik weer voor antisimiet uitgescholden worden.
Herdenking van de Kristalnacht is een herdenken van een gebeurtenis toen de staat Israel nog niet bestond. Daar horen dus geen Israelische vlaggen bij.
Een Joodse vlag. Geen probleem.... maar ja die bestaat niet net als dat er geen Christelijke vlag bestaat of een Islamitische.

Maar ik ben een oude bekende hier. Ben alleen een tijdje geblokt door Keesje. Maar gelukkig mag ik ook hier weer voor mijn mening uitkomen en wat tegengeluid laten horen.

Steady Freddy said...

Zoals ik al eerder schreef is het gebruik maken van de Israëlische vlag een politiek symbool. Daarom net zo dom en goedkoop als wat de Internationale Socialisten en andere pro Palestina knakkers doen. Zeker gezien het feit dat Israël in 1938 nog niet bestond. Redelijk overbodig dus aangezien het gaat om het herdenken van de doden die Joods waren en niet Israëlisch! En aan deze mening is weinig links, slechts een constatering van feiten.

keesjemaduraatje said...

de IS heeft het signaal in ieder geval begrepen. Geen kik hebben ze gegeven. Devolgende keer komen we met 100vlaggen

Steady Freddy said...

Mooi Keesje, dat zal ze leren die Palestijnen. Of bedoel je dat niet?

Steady Freddy said...

Misschien moet je je bekeren of zelf wat Oost Jeruzalem gaan bezetten en bebouwen als je opschiet kun je nog net aanhaken bij de nieuwe plannen van Bibi en consorten. Dan komen wij je allemaal opzoeken. Gezwellig.

Charles de Gaulle said...

Persoonlijk vind ik het wel van lef getuigen dat een uitgesproken antisemiet als Heks Meulenbelt daar pontificaal foto's gaat staan nemen.Of zou dat uitlokking zijn? Weet eerlijk gezegd niet of ik me zou hebben kunnen beheersen.Maar een herdenking van de Kristallnacht zou ontsierd worden als dit meer dan walgelijke individu een flinke draai om haar oren had gehad.Voorts vind ik het een uitstekend initiatief van Ben Kok.Als ik lichamelijk in staat geweest zou zijn had ik hem zeker gesteund.