Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, November 08, 2010

Mohammed Rabbae was in 1975 té links voor Marokko

De Marokkaanse regering hield Mohammed Rabbae en zijn vriend Abdou Menebhi in de gaten en had voor dat doel de Amicales opgericht. Rabbae en Manebhi organiseerden een hongerstaking voor illegale Marokkanen en konden daarvoor niet in een moskee terecht. De Marokkaanse overheid verhinderde dat, omdat ze dachten dat de Marokkanen erdoor in een slecht daglicht zouden komen.

Let op de tekst van "VARA Achter het Nieuws": "Door de oliecrisis van 1973 is er steeds minder werk voor in Nederland levende immigranten. Sommigen van hen worden werkloos en uitzetting dreigt, omdat de meesten van hen illegaal zijn." De VARA was de reeds in 1975 op de hoogte van problemen waarvan Ad Melkert in 2002 zei dat het geen problemen waren! Het is te krankzinnig voor woorden.Het KMAN was in die tijd zuiver marxistisch georienteerd en helemaal niet bezig met religie. Daarom werden ze ook niet vertrouwd door de Marokkaanse regering en veel buitenlandse werknemers.

Tien jaar later in 1984 werkte ik als vrijwilliger voor het KMAN en gaf taallessen aan Marokkanen. Bij de opkomst van Solidarnosc in Polen werd de KMAN gevraagd mee te doen aan een solidariteitsbijeenkomst voor Solidarnosc. Ze weigerden dat omdat ze nog steeds achter het communistische bewind in Polen stonden. Ze motiveerden dat door te wijzen op de invloed van de Rooms Katholieke kerk op Solidarnosc. Ik was verbijsterd.

3 comments:

Chris said...

Die man lijkt wel een ongeleid projectiel! Ik herinner me vooral zijn stellingname tegen Rushdie en diens Duivelsverzen nog. Hij was ervoor om het boek in NL te verbieden.
Ons land zit in raar vaarwater maar onze buren ook.
Ik vond een artikel dat ik jullie graag voorleg:

http://www.amsterdampost.nl/het-duitse-volk-verkeert-in-staat-van-ontbinding/

Hoe gaan we al deze problematiek nog in banen leiden?
Wie het weet, mag het zeggen!

Tod said...

Apartheid is de oplossing.

Ja, lach maar. Maar apartheid heeft de toekomst.

Tenminste als je een bloedbad wilt voorkomen, zoals Enoch Powell heeft voorspeld.

Steady Freddy said...

Dat Mohammed Rabbae en Abdou Menebhi te links zijn voor de Marokkaanse overheid is evident en dus oud nieuws. Wat veel interessanter is dat imam Khalil el Moumni in Marokko verschillende malen geschorst is geweest omdat hij onrecht in de samenleving aankaartte. Hij een preek verbod kreeg omdat hij weigerde een preek te schrijven voor de koning. Was altijd erg geliefd bij de gemeente Rotterdam ook, omdat hij van alle imams het meeste deed om overlast van Marokkaanse jochies aan te pakken. Kijk daar hoor je dan weer niemand over als het om deze omstreden imam gaat.