Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, November 10, 2010

Powned, vanavond [Update]

Er stond vanmiddag een Powned reporter voor mijn deur. Misschien kom ik vanavond in het programma over kraken.
Ik heb iets verteld over mishandeling door Vrankrijk krakers.

Update: Vrankrijk item is eruit geknipt. Maar ik mocht mijn super rechtse mening over liberalisatie van de woningmarkt geven:

http://beta.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1006771

13 comments:

Tod said...

Krakers zijn geweldadig.
Behalve hun politieke tegenstanders slaan ze elkaar ook graag de hersens in.
In 1990 is kraker Marco Lupi doodgeslagen in het Wolters Noordhofcomplex in Groningen.
Dader nooit gevonden.

piet stok said...

Nu, ik hoop dat u zo verstandig bent gewest eerst uw bivakmuts op te zetten voor de camera.

Jan Peter said...

Ik dacht al dat jij/u van dit log het was, had mij er een heel ander hoofd bij voorgesteld ;)

Held!

@piet stok: why ? dan doen toch alleen kansloze vandalen ?

keesjemaduraatje said...

Kees De Boer stond erbij

jelle said...

Triest, keesje.
Powned was niet geïnteresseerd in jouw verhaal over de moordaanslag @Vrankrijk.
Maar dat had je kunnen weten.
Powned is 'n Publieke Omroep.

piet stok said...

Kees, is kapitalisme niet gelijk aan het huidige socialisme?

Ge said...

Zullen we beginnen jou subsidie af te pakken? Geen hypotheek rente aftrek meer voor Keesjemaduraatje. Dan worden koopwoningen vanzelf weer goedkoper, stromen de rijke juppers uit huhn veel te goedkope huurwoningen ook door en dan komt het goed..............volgens Keesje.

keesjemaduraatje said...

zoals gewoonlijk gaat Guus Kogel weer niet op de argumenten in.

Ge said...

Jij pleit toch voor marktwerking. Afschaffing van rijke luissubsidie zal automatisch leiden tot de afschaffing van de socialistische huursubsidie want er zijn opeens weer goedkope huurwoningen te krijgen.
Maar kraken gaat om veel meer toch Kees! Het is ook de eeuwige strijd tegen leegstand. Het je legaal of niet toeeigenen van onroerende zaken en er dan niets mee doen. Dat kan je krakers niet verwjten.
De mooiste uitdrukking van de laatste tijd vond ik toch wel; stel dat er een antikraakwet in 1492 zou zijn geweest in Amerika.............

keesjemaduraatje said...

jij staat dus nog steeds achter de oude leuzen van 1980 over leegstand en dat wonen een recht is. Fijn . Moet jij weten.
Waarschijnlijk kijk jij niet verder over de grens dan je eigen Amsterdam-Nieuw West wijk maar ik herinner mij nog dat we als krakers een keer naar een congres in Gent gingen en daar was helemaal geen woningnood. Hoe kan dat nou?
Omdat er ook geen wonig distributie en geen woningbouwverenigingen waren. Vreemd he. En daar kon je, ook als student, gewoon een woning huren.
Juist het vasthouden aan 65 jaar sociaal democratiosch wanbeleid, heeft deze situatie veroorzaakt. Niet het kapitalisme maar het socialisme heeft dit veroorzaakt.

We zijn dus jarenlang voor de gek gehouden door de Duijvendakjes en de Halsemas en de Andree van Esjes.
Maar geeft niet. Ik heb op tijd Amsterdam en het land verlaten.

Ge said...

Misschien nog niet vergenoeg over de grens gegaan om te zien hoe de wereld eruit zie? Gelukkig hebben we Wikipedia.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kraken_(onroerend_goed)

Steady Freddy said...

Toch leuk dat je daar nog aan mee betaald hebt niet Keesje? Ik heb het een paar keer geprobeerd te kijken maar het is zo erg slecht en dom dat het niet te harden is en ik maar denken dat P&W erg was maar het kan verkeren. Ik ben er zowieso tegen dat men continu eigen reporters interviewt in de studio. Daarnaast elkaar ook nog aanspreekt met koosnaampjes en af en toe een paar blote tieten laat zien aan het einde van de uitzending en dan lachend roept: 'Ohhh, Eward heeft weer dienst.' Voor de duidelijkheid dat is de eindredacteur die DWDD en Mathijs van N groot heeft gemaakt. Sommige mensen in Hilversum maakt het echt niet uit welke kleur een omroep heeft, enkel de kleur van geld!

Steady Freddy said...

Hey Kees we hebben het even terug gekeken en ik snap niet helemaal wat je bedoelde met je opmerking over kapitalisme versus socialisme qua openbreken van de huurmarkt. Het was altijd zo dat je een sociale huurmarkt had met lage huurprijzen, dat veranderd snel trouwens. Verder had je de vrije sector die een stuk duurder was. Momenteel wil men er heen dat je bij een bepaald inkomen voor die eerste niet meer in aanmerking komt. Dus wordt het meer en meer vrije sector als je maar een beetjes verdient. Dus wat dat betreft al meer naar wat jij wilt toch? Of heb ik dat mis? Als ik naar ons zelf kijk betekent dat, dat wij voor bijna het zelfde geld bij huur wel meer ruimte krijgen maar dan ver buiten de ring in Amsterdam. Binnen de ring wordt alles onbetaalbaar en dus zou je eerder uitwijken naar buiten de stad. Waar je dan weer voor dat geld veel meer ruimte en mooiere panden kan kopen. Huren is in die dorpen eigenlijk niet mogelijk.

Dus als men als kraakbeweging nou tegen de sociale huur gebeuren is wat zou er bij het opheffen daarvan en dus het openbreken van de huurmarkt en inzet van de marktwerking gebeuren? Want ik geloof zelf niet dat waar dan ook dat de huren verlaagd, jij wel?