Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, November 10, 2010

Rene Danen mijdt #Kristallnachtherdenking

Ze waren er allemaal. Anja Meulenbelt, Mohammed Rabbae, Peyman Jafari (IS), Bart Griffioen (IS), Jaap Hamburger (EAJG), Abupessoptimist en een flinke afvaardiging van de Internationale Socialisten. Maar Rene Danen liet verstek gaan op de door hem georganiseerde Kristallnachtherdenking van Nederland Bekent Kleur in Amsterdam. Bovendien kropen de dames en heren socialisten behoorlijk in hun schulp. Geen verwijzingen naar Geert Wilders deze keer. Geen oproepen de islam in Nederland een plaats te geven. Het was een Joods georienteerde bijeenkomst, zoals het vroeger was en zoals het hoort te zijn.

Een 83 jarige Pools-Joodse vluchtelinge, "die nog in het verzet gezeten had", natuurlijk het communistische verzet, waar zouden we anders blijven, vertelde hoe het was in 1933 en aansluitend in 1938 en dat de communisten toen al in verzet waren gegaan. Gelukkig kon geen van de aanwezigen rekenen, anders hadden ze geweten dat dit verhaal onmogelijk uit eigen ervaring verteld kon zijn. Het was waarschijnlijk het verhaal dat mevrouw altijd al op scholen vertelde en hier ook nog een keer als antwoord op vragen van Abupessoptimist ten gehore bracht. Maar het was wel het verhaal waarover het gaat bij een Kristallnachtherdenking. Het lijden van de Joden in 1938. 

Later zaten we in het café naast de Opera, de zionisten aan de ene kant en de Internationale Socialisten aan de andere kant. Martien brieste: "En toen zei ze: Trap er niet in, als een Hitler of wie dan ook een onderscheid wil maken tussen mensen. Wie bedoelde ze toen? Dat was toch een 
verwijzing naar Geert"

We stelden Martien gerust. "Martien, ze bedoelde Ahmedinidjad, of hoe die heet. Windt je niet zo op. We hebben deze avond laten zien dat we 50 mensen met Israel vlaggen kunnen mobiliseren. Meer Internationale Socialisten waren er vanavond ook niet. Ze kunnen geen deuk in een pak boter meer slaan"

De foto's staan hier onder:

 
 Kristallnacht 496

 

 Kristallnacht 491
Peyman Jafari met zijn IS-vrienden

Kristallnacht 476 
 

 Kristallnacht 477

Kristallnacht 486 
De Pessoptimist

 

31 comments:

Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten said...

Hedenavond waren we allemaal een beetje Ben Kok...minstens 50 dan...

Janna said...

"Een 83 jarige Pools-Joodse vluchtelinge"
"Gelukkig kon geen van de aanwezigen rekenen"

Gelukkig kan Keesje niet lezen, niet spellen ("Ahmedinidjad"), noch rekenen. De 86-jarige Joodse Mirjam Ohringer is geboren in Amsterdam en heeft nog nooit ergens anders gewoond.

"natuurlijk het communistische verzet"
Jawel hoor, het verspreiden van de Waarheid, een door scholieren van het Barlaeus http://www.joodsamsterdam.nl/gebbarlaeus.htm illegaal gestencild krantje. Schande! En "natuurlijk het communistische verzet" bij de Joodse Raad niet te vergeten, zoals geld ophalen voor Joodse onderduikers. Communistenstreken!

"Het was waarschijnlijk het verhaal dat mevrouw altijd al op scholen vertelde"
Keesje ziet dus liever niet dat scholieren iets over de holocaust leren, uit de eerste hand. Of nee, Keesje heeft liever dat er feitjes uit de geschiedenis de doofpot ingaan, feitjes die Keesje niet bevallen. Maar Keesje, dat valt normaliter toch onder 'communistenstreken'?

jelle said...

Waren Ed van Thijn, Hedy d'Ancona, Doekle Terpstra, André Wallage, Lodewijk v/d Waal, Astrid Jongerius, Dijkstal(oh nee, die is dood) en andere illustere ondersteuners van NederlandBekentKleur er ook niet?
Geen delegatie van OxfamNovib?
GL, D'66?
Triest.
Zeker allemaal al geëmigreerd.
Zo'n leegloop zou je hun gastland toch niet gunnen?

hdg said...

Klasse mensen

keesjemaduraatje said...

@Janna: Als je erbij geweest was, dan wist je dat mevrouw letterlijk zei: "Ik ging al veel eerder in verzet" en toen begon te praten over het verzet van communisten tegen Hitler in Duitsland in 1933. Toen was ze zelf dus 9 en ze woonde in Amsterdam. Maar het was wel een mooi verhaal. Dat over die gestencilde blaadjes op het Barleus had de Pessoptimist haar misschien expliciet moeten vragen, want het kwam er niet uit.

http://www.youtube.com/watch?v=CdWqM72Xr8o

http://www.youtube.com/watch?v=QcPyHzHob7Y

RT said...

Mijn indruk was dat mevrouw bedoelde dat ze al in het verzet zat voor de Duitse inval van 1940. Ze was namelijk betrokken bij het helpen van anti-fascistische politieke vluchtelingen die in de jaren '30 naar Nederland kwamen.

Veel mensen die in het verzet terecht kwamen zaten al "in het verzet voor de oorlog", zoals dat blijkbaar heet. Het is natuurlijk meer dan logisch dat mensen die bezig zijn met het organiseren van een tegengeluid tegen de NSB, of het helpen van vluchtelingen, daar na de inval direct bij betrokken zijn, al was het onder moeilijkere omstandigheden.

Keesje, ik vind je toon over mevrouw Oehringer nogal respectloos. De manier waarop je haar woorden aan het verdraaien bent en in twijfel trekt, geeft me het gevoel dat je eigenlijk liever niet wil horen wat verzetsdeelnemers en oorlogsslachtoffers te melden hebben als het niet in jou smalle politieke straatje past.

Het nodeloos politiseren komt dus blijkbaar uit een andere hoek dan tot nu toe uit de media berichtgeving leek te kunnen worden opgemaakt.

piet stok said...

Was Rene Danen er daadwerkelijk niet? Dat zegt dan genoeg over zijn motivatie: zonder Wildershatende preken hoeft het voor hem niet meer.

Man-op-fiets-met-kipa said...

Ik was er en vond het een mooie bijeenkomst: Geen walgelijke vergelijkingen tussen Joden in de 30's en moslims in het heden, geen ultralinkse toespraken, niets over Wilders, veel Israëlische vlaggen.

Uiteindelijk durfde ik mijn mutsje af te zetten waardoor een kipa duidelijk zichtbaar werd.
Een mevrouw met zwarte jas een witte gebreide muts en Israëlische vlag knikte mij vriendelijk toe.

Aan het einde had ik de neiging om 'Am Yisrael Chai'! uit te roepen.
Gewoon omdat dat daar kon.
Had ik het maar gedaan...

Aeode M. said...

@ Piet Stok, René was er niet omdat hij niet wilde provoceren en omdat hij weet hoe zijn aanwezigheid door bepaalde groepen wordt uitgelegd. Hij heeft de organisatie verder persoonlijk op zich genomen.

Nederland Bekent Kleur is ook een organisatie die strijd tegen het antisemitisme. Ik moet er eerlijk bijzeggen dat als ik lees hoe sterk de herdenking in het verleden om andere (ook belangrijke) zaken heeft gedraaid, ik snap waar dit alles vandaan komt. Maar ik kan u uit eerste hand vertellen dat er in ieder geval deze keer gewoon is geprobeerd een waardige en waardevolle herdenking in elkaar te zetten.

keesjemaduraatje said...

de meeste kranten schrijven gewoon een ANP bericht over, waarin niets staat over de massale aanwezigheid van Pro-Israel herdenkers. In dit artikel is in ieder geval de Israel vlag te zien

http://www.destentor.nl/nieuws/algemeen/binnenland/article7595061.ece

keesjemaduraatje said...

@RT: ik hou niet zo van de politieke propaganda, vooral niet als er dingen verzwegen worden. Ik heb wel respect voor mevrouw Ohringer, maar ik neem haar verhaal met een korreltje zout. Hoe kan ze nu al in 1933 in het verzet hebben gezeten? Ze heeft het waarschijnlijk over haar vader.

Janna said...

Keesje, gezien je aantoonbare problemen op taalkundig gebied zal ik het even voor je spellen.

Jij stelt: "dan wist je dat mevrouw letterlijk zei: "Ik ging al veel eerder in verzet""

Dat is al niet correct, omdat mevrouw (en bij deze bedankt voor het bewijs op YouTube) ***letterlijk*** zei: "In het verzet was ik al veel eerder", in respons op de vraag met "over jouzelf, later in de oorlog". Het is duidelijk dat mevrouw reageert op het feit dat de vraagsteller suggereerde dat mevrouw pas "later in de oorlog" in het verzet ging. Nee, stelt mevrouw terecht, ik zal al veel eerder in het verzet.

Overigens vind ik het heel flink van je om de woorden van een 86-jarige joodse te gebruiken om je eigen politieke frustraties (kortom: je agenda) mee te faciliteren. Eerder deed je dat met een 85-jarige joodse, en met "in de VS hebben ze ook een Clairy Polak" ergo Amy Goodman van Democracy Now - beiden ook joodse dames.

Welnu Keesje, het is hoog tijd dat je eens gaat bedenken of jij niet eigenlijk een antisemiet bent, omdat je consequent op personen pist die joods zijn, vanwége hun joods zijn.

Verder negeer je de andere zaken die ik bekritiseer. Ik ga er van uit dat je er geen weerwoord op kunt verzinnen, omdat dat je het met me eens bent.

keesjemaduraatje said...

mevrouw bedoelt te zeggen:"De communisten gingen al veel eerder in verzet." Dat is iets geheel anders. Ik neem toch aan dat een 7 jarig meisje nog niet in het verzet gaat en vooral niet als ze in Nederland woont en het verzet in 1933 in Duitsland plaats vond.
Als antwoord op jouw antisemitisme beschuldiging: dat slaat nergens op. Ik bekritiseer Hedy Epstein omdat ze liegt en nergens anders over.
En Amy Goodman heb ik vergeleken met Clairy Polak, maar beiden zijn seculier. Dat heeft niets met Joods zijn te maken.
Over jouw andere beschuldiging: Je schrijft "Keesje ziet dus liever niet dat scholieren iets over de holocaust leren, uit de eerste hand. Of nee, Keesje heeft liever dat er feitjes uit de geschiedenis de doofpot ingaan"
Mijn antwoord: er is na de oorlog een zorgvuldig imago over communistisch verzet opgebouwd en dat wordt ook in de scholen uitgebreid verspreid. Dat imago stoelt helaas niet op ware feiten. De Nederlandse communisten gingen pas laat in verzet omdat Stalin nog een pact met Hitler had. In Duitsland hebben ze zelfs tijdelijk met Hitler samengewerkt. Later in de oorlog hebben de communisten inderdaad wel aan het verzet meegedaan, maar Vrij Nederland, Trouw en het Parool waren geen communistische bladen.
Het is goed als kinderen er over leren, maar dan wel de echte feiten, voor zover iemand die nog kent

keesjemaduraatje said...

Tante Anja heeft moeite gehad haar foto's precies tussen de Israel-vlagen door te maken. Maar Ben Kok heeft ze dan nog wel op de foto. Haar tekst:

"En achteraan zag ik wat mensen die het nodig vonden om er bij te zijn met een Israëlische vlag over de schouders. Een kleine tegendemonstratie. Het was al aangekondigd, en niemand maakte zich er verder druk over. Het was een mooie, en opnieuw waardige herdenking."

Anja, als God het wil, was dit de laatste keer dat NBK deze bijeenkomst heeft georganiseerd. Wen er maar vast aan.

keesjemaduraatje said...

Maarten Jan Hijmans (Abupessoptimist) verwijst wel naar mijn filmbeelden. Dat is dan wel weer aardig van hem.
http://abu-pessoptimist.blogspot.com/2010/11/kristallnacht-herdacht.html

Multidifficulti said...

De communisten al vroeg in het verzet tegen de Nazi's?
Lees eens wat over de leider van de communisten in die tijd (Paul de Groot, joods geboren en leider van de CPN) http://nl.wikipedia.org/wiki/Paul_de_Groot
ik citeer:

"Na de Duitse inval in mei 1940 meende De Groot aanvankelijk dat, op grond van het Hitler-Stalin-pact, een terughoudende opstelling tegenover de Duitse bezetter geboden was. In het Volksdagblad schreef hij dat het Engelse imperialisme en de Nederlandse bourgeoisie de bezetting hadden uitgelokt.

Het voorkwam niet dat de CPN en haar organen door de Duitsers werden verboden. In november 1940 kwam het eerste nummer uit van een nieuwe, illegale partijkrant, De Waarheid. De Groot richtte daarin zijn pijlen op de Duitse agressor, maar bleef ook het "Anglo-Amerikaanse imperialisme", de regering in Londen en de SDAP bestrijden. Pas met de Duitse aanval op de Sovjet-Unie (juni 1941) veranderde hij van koers. Overigens was het niet De Groot, zoals de partijlegende het later voorstelde, maar medebestuurslid Jansen die aan de vooravond van de Februaristaking van 1941 het befaamde manifest 'Staakt, staakt, staakt' schreef. De CPN heeft deze staking altijd als hoogtepunt van het communistisch verzet tegen de nazi's in Nederland beschouwd.

In oktober 1942 deden de Duitsers een inval in het huis waar De Groot met zijn gezin zat ondergedoken. De Groot wist via de achterdeur te ontkomen, maar vrouw en dochter werden afgevoerd naar Auschwitz en daar vergast. Het bezorgde hem een schuldgevoel waarvan hij zijn hele verdere leven last heeft gehad. In februari 1943 wist hij opnieuw op het nippertje aan arrestatie door de Duitsers te ontkomen. Daarna droeg hij de partijleiding over aan anderen (onder wie Jaap Brandenburg) en verbrak alle contacten met de illegale partij."

roel said...

Kijk nou wat tante Anja hier zegt:
"En achteraan zag ik wat mensen die het nodig vonden om er bij te zijn met een Israëlische vlag over de schouders. Een kleine tegendemonstratie."
Waar het feit natuurlijk is dat niet wij maar tante Anja en de haren, de 'tegendemonstratie' zijn. Jaar in jaar uit hebben ze de Kristallnachtherdenking benut om de joden zwart te maken. En dat is nu afgelopen. We moeten dat ook echt nooit meer dulden.

liselore said...

Hele goede actie van de mensen met de Israelische vlaggen. Bedankt hiervoor, dat geeft de burger moed!

Weiße Rose said...

i am speechless. how much can you disrespect the kristallsnacht and the victims of the nazi regime? what is wrong with you?

rommel said...

Van veel grotere politieke betekenis was de tactische collaboratie van de communistische partijen die met een zekere logica voortkwam uit het Duits-Russische niet-aanvalsverdrag van augustus 1939 en de vier weken later op grond van dit verdrag bezegelde vriendschap tussen Stalin en Hitler. Samen met de Sovjetunie werd ook de Komintern bondgenoot van het Derde Rijk.

Na de eerste schok, die de communistische partijen op hun grondvesten had doen schudden, werden alle partijleden, waar zij zich ook bevonden, verplicht tactische collaboratie te bedrijven - dit als een stap op de weg naar het bezit nemen van de macht door het communisme.

In de Farman-vliegtuigfabrieken in Boulogne-Bilancourt bijvoorbeeld werden vliegtuigmotoren zo gemaakt dat zij na een paar vlieguren explodeerden. Zes arbeiders konden worden gearresteerd. Zij waren lid van de illegale communistisch partij. Een van hun had dagelijks in twintig motoren het verlies van een oorlogsvliegtuig en de zekere dood van de bemanningen ingebouwd.

Zolang de Franse industrie voor het eigen leger en de oorlog tegen nazi-Duitsland werkte, luidde de partijleus dat ieder uur produktieverlies een gewonnen uur voor de Franse revolutie betekende. Nadat echter na de nederlaag de Franse industrie Duitse wapenopdrachten gekregen had riep Moskou op 'de kwade trouw van de kapitalisten' tegen te werken en het werk in de fabrieken onmiddellijk te te hervatten. Drie dagen later werden werkgevers die weigerden voor Hitlers oorlogsmachine te werken, 'saboteurs' genoemd die het verdienden onschadelijk gemaakt te worden.

- Werner Rings, Leven met de vijand -
ISBN 90 230 0406

p.s.
Sorry keesjem. dat ik een heel beeldscherm van je steel maar moest het even kwijt.

Vuile vieze communistische 'vrijheidsstrijders' die na de 2e w.o. doen alsof ze ons gered hebben. Als er geen Hitler was geweest om ons te knechten dan waren we wel door die andere socialist gevaarlijke gek aangevallen en geterroriseerd. Communisten en Nazi's.
1 pot nat.

piet stok said...

Soms denk ik wel eens dat het ANP en NBK een en dezelfde organisatie is. Of dat Danen een broer heeft die op de nieuwsredactie werkt, zo propagandistisch wordt er bericht over 's mans activiteiten. Novum daarentegen is kritischer, objectiever.

piet stok said...

@Aeode M.: "Maar ik kan u uit eerste hand vertellen dat er in ieder geval deze keer gewoon is geprobeerd een waardige en waardevolle herdenking in elkaar te zetten."

Dit toont aan dat de critici gelijk hebben als ze beweren dat de meest recente herdenkingen onwaardig zijn verlopen, en dat Rene Danen zijn eigen politieke agenda heeft gebruikt over de ruggen van de... Afijn, u begrijpt vast wel wat ik bedoel.

Ben in elk geval blij met u dat Rene Danen zich wel degelijk de kritiek op zijn handelen heeft aangetrokken en dat deze herdenking daardoor weer draaide om de kern en ernst van de zaak. Dat de man zelf wegbleef, zou je zelfs als een vorm van openbaar excuus kunnen beschouwen.

Dat vanaf volgend jaar de herdenking wordt georganiseerd door het CJO, en niet langer door Danen, vind ik meer dan logisch en een goede zaak. Kunnen de Israëlische vlaggen ook weer thuis gelaten worden.

Janna said...

Je kletst Keesje. Wat mevrouw "bedoelt" is jouw persoonlijke invulling, die gekleurd is. Je moet gewoon even luisteren naar je YouTube filmpje, even de oorkleppen afzetten jongen. Schrijf even een transcriptie, dat helpt.

En hoe oud was mevrouw ook alweer Keesje?

Seculiere joden Keesje? Je geeft dus aan dat joden geen volk zijn, maar slechts belijders van een religie. Nou, laat dat ome Ben maar niet lezen, de stakker krijgt bijkans een hartverzakking.
Je schrijft "Dat heeft niets met Joods zijn te maken." Joods met een hoofdletter, dus verwijs je naar een volk. Tenzij je meent dat de joodse religie superieur is, en om het een soort heiligheid toe te dichten, schrijf je het met een hoofdletter? Wat is het nu Keesje?

"er is na de oorlog een zorgvuldig imago over communistisch verzet opgebouwd en dat wordt ook in de scholen uitgebreid verspreid."
Vertel maar Keesje. Kom maar op met je bronnen en lespakketten. Ik leer graag.

Verder graag een (normale, historische) bron voor het zogenaamd "late" communistische verzet.

Eens op de Wikipedia lezen: "De enige twee organisaties die onmiddellijk na de Duitse bezetting het ondergrondse verzet gingen organiseren waren de communisten in de CPN en de RSAP onder leiding van Henk Sneevliet. De CPN had al op 15 mei 1940 in het partijgebouw Parlando op het Frederiksplein in Amsterdam een vergadering van de partijleiding waar besloten werd om een ondergrondse organisatie van 2000 personen op te bouwen. Bij de opbouw werd gebruikgemaakt van adviezen van illegale communistische vluchtelingen uit Duitsland. Ze hebben zich van begin af aan verzet tegen de anti-joodse maatregelen. Een flink aantal leden was van joodse oorsprong. Ook de nieuwverkozen leider voor de ondergrondse CPN Paul de Groot had een joodse achtergrond."

Goh Keesje, leg nou eens uit, hoe "laat" is "onmiddelijk", "15 mei 1940" en "van begin af aan"? Of misschien: dat staat er wel maar dat wordt er niet bedoeld? Of: die feitjes mogen scholieren niet weten, omdat Keesje dat heeft gezegd?

Kijk, vanwege je verleden snap ik best dat je tegenwoordig alles dat naar 'links' ruikt haat. Zo ging dat ook met joden. Eerst pakweg 16 eeuwen jodenhaat en vervolging, die de holocaust mogelijk heeft gemaakt, en daarna mochten joden opeens alles (wanneer het de Joodse staat betreft). Het antisemitisme wordt gespiegeld in het filosemitisme - het komt echter uit dezelfde bron. Maar misschien gaat dat boven je pet.
En ja, ik vind jou een echte oudhollandse antisemiet, die joden beoordeelt op hun joods zijn en niet op hun mens zijn.

Barst maar los Keesje!

Tarak said...

Mirjam Ohringer hield een prachtig verhaal, naar mijn mening trok ze echter de verkeerde conclusie door toch aan het einde toch naar Wilders te refereren, de naam sprak ze niet uit. Ik vermoedde dat dit zo was voorbesproken: geen directe verwijzingen naar Wilders.

Toen verteld werd dat ze in WO II De Waarheid rondbracht schoot nog door me heen "..tja..... analyseren was ook toen al niet je beste kant". Het is nota bene een Kristalnacht herdenking, dan weet je toch zeker inmiddels ook al iets over de "Grote Zuivering" van Stalin die ook in de jaren dertig plaatsvond? Ik vond dat hypocriet.

Bij toeval was ik er ook....ik kwam net terug van m'n werk toen ik de toespraak aan de overkant van het water zag, en me realiseerde dat het de Kristalnacht herdenking moest zijn. Ik besloot toen toch maar even langs te gaan. Ik heb u helaas niet gezien, maar ook niet naar mensen gezocht. Helaas heb ik het een beetje te druk op dit moment met werk / privé om ook nog heel erg activistisch te zijn, hoewel ik merk dat die laatste behoefte alleen maar groter wordt.

Michel van Dinteren said...

Keesje,

Ik zou er een goede fles wijn om durven te verwedden dat die Janna een pseudoniem voor Anja Meulenbelt is...
Het is dezelfde soort agressie en taal.

keesjemaduraatje said...

Dat zou best weleens kunnen.
Ik heb twee ip-adressen moeten blokkeren.Maar als het tante Anja zelf is,dan zou ik die ip-adressen meteen weer deblokkeren.We willen tenslotte niet het verwijt krijgen de Meulenbelt zelf te meulenbelten!!!!

keesjemaduraatje said...

ik heb geprobeerd Janna een emailte sturen:

This is an automatically generated Delivery Status Notification. Delivery to the following recipients failed. javhelden@planet.nl

Bij tante Anja is dit al reden voor eenperma ban. Ze beweert altijd dat zemensen probeert een email te sturen.

Niet gelukt

Michel van Dinteren said...

Haha,

senator Mullisbelt doet inderdaad aan IP-ban. Ik kan daar niets meer plaatsen.. Maar ze mailt er niet eerst over.
Naar oer-communistische tradities doet links veelvuldig aan censuur. Vooral info uit een andere hoek wordt als zeer onwenselijk ervaren.. Overigens mag ik de Volkskrantfora weer op: als ik maar niet zoveel links naar andere sites plaats.

Multidifficulti said...

@Michel van Dinteren
Ik ben ook ooit gemeulenbelt en Anja probeerde het nog goed te praten omdat ik anoniem reageerde. Had dat mens mijn mailadres bekeken, had zij mijn naam geweten. Meulenbelt maakt het dermate bont dat ze zelfs bij de Sociaal Populisten niet er popie jopie is.
In weze probeerde ik haar toen te waarschuwen dat er ruzie is met bedreiging en moorden bij haar Marxistische vrienden, maar Anja is nu eenmaal een vals kreng en bepaald niet solidair te noemen wat betreft haar marxistische vrienden die bedreigd zijn. Haar marxistische vrienden bezondigen zich aan moord, afpersingspraktijken en nog veel meer. Het lijken godvergeten nazi's waar Meulenbelt zo op geilt.
Wel de mooie antifacist uithangen maar zodra je koel en nuchter stelt dat een van haar vrienden op het Marxisme-festival aanwezig heden nog steeds bedreigd is door andere marxisten, probeert ze discussie te ontlopen.
Zie http://multidifficulti.wordpress.com/2010/11/04/wat-meulenbelt-niet-wil-weten/

Michel van Dinteren said...

Zie Carel Brendel's twitterpage! Weer een aanwijzing dat mijn veronderstelling blijkt te kloppen: Yana is Anja..

Multidifficulti
Ik denk dat ze, de haatsenator, het nodig heeft zich bij iets 'groots' aan te sluiten. Aangezien de dikatuur communisme dood is, stapt ze gewoon over naar een andere vorm van onderdrukking.

Multidifficulti said...

@Michel van Dinteren
Meulenbelt is van orgine maoiste(wellicht nog steeds), ik ben trouwens ooit aspirant-lid geweest van de voorloper van de SP, KEN-ML geheten (ook maoistisch). Dezelfde shit die nu Walden Bello (klaarblijkelijk ook marxist) bedreigt en eerdere moorden in de schoenen probeert te schuiven bij anderen zie http://anjameulenbelt.sp.nl/weblog/2005/11/09/dagboek-9-november-2005/ . Vreemd genoeg zoekt Meulenbelt de Anschluss bij een soort mensen (Hamas etc) die in feite de schurft hebben aan het communisme. Volgens Hamas en Co is het communisme (Marx is joodsgeboren) een joodse truck om de wereldheerschappij veilig te stellen. Voor meer over de persoon Marx zie http://histoforum.digischool.nl/recensies/marx2.htm . Maar ik kan er met mijn volle vrijdenkende verstand niet bij dat Marx nog de eer ten deel viel dat er een festival naar hem, de uitvinder van het rood facisme of dictatuur van het proletariaat, genoemd is in dit land. En dan nog als medebezoekster van dat festival verschijnen bij een Kristalnachtherdenking. Je bent dan de schaamte kilometers voorbij.