Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, November 10, 2010

Samenzang bij de #Kristallnachtherdenking

Een enorm enthousiasmerende ervaring, afgelopen avond in Amsterdam. Zo'n 50 vrienden van Israel lieten zien dat de Kristallnachtherdenking niet voor politieke doelen misbruikt mag worden. Na de plechtigheid werd samen gezongen. Tranen in mijn ogen.en nog een samenzang:

1 comment:

liselore said...

Heel mooi!

Het rare is dat ik bij deze beelden denk: "goh, wat dapper van die mensen om met een Israelische vlag om de nek een Israelisch lied te zingen!"

Dan corrigeer ik mezelf snel door te denken dat dat toch normaal zou moeten zijn op de herdenking van de Kristallnacht. Maar dat is helaas helemaal niet normaal in Nederland anno 2010. Normaal zou zijn om een Palestijnensjaal aan te hebben en een bord met "boycot de zionistisch staat Israel" omhoog te houden.

Kortom: hulde voor deze, in mijn ogen, dappere mensen.