Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, November 28, 2010

Zionistisch schrijven

Dat valt nog helemaal niet mee. Een pamflet schrijven dat zionistisch geheel verantwoord, waar en naar wens is. Zeker niet als je anderen om commentaar vraagt. Een voorbeeld.


5) Checkpoints zijn helaas nodig
Helaas heeft het Palestijnse bestuur, ondanks ruimschootse hulp van de EU en training door de USA, de terreurorganisaties nog niet ontmanteld. De terroristen kunnen zich verschuilen tussen de duizenden Palestijnen die dagelijks de grens oversteken. Daarom zijn road blocks nodig.

Daar is geen speld tussen te krijgen zou je denken. Niets is minder waar. Natuurlijk valt er iemand over het woord "Palestijnen". dat moet dan "Arabieren" zijn. Vervolgens komt er een email binnen waarin wordt gesteld dat er een verschil is tussen "checkpoints" en "road blocks". Road blocks zijn er nauwelijks nog op de Westelijke Jordaanoever en checkpoints zijn er nog wel. 

Dan de feiten. Weliswaar heeft het Palestijnse bestuur wel financiele hulp uit Europa gekregen, maar dat heeft niets met de strijd tegen Hamas te maken. De PA heeft wel degelijk jacht op Hamas gemaakt. Al was het alleen al uit eigen belang. Die zin moet er dus uit.

Pamflet_SP_versie_12 De checkpoints zijn zodanig functioneel, dat er toch geen wapens meegesmokkeld kunnen worden. Met andere woorden: Die zin slaat nergens op. OK

Dan is er nog een probleem met mijn retorische overdrijving. "Duizenden Palestijnen". Dat klopt gewoon niet. Slechts enkelen krijgen nog toestemming over de "grens" te gaan.

Bovendien is het woord "grens" verkeerd. Niemand in Israël spreekt over een "grens". dat zou namelijk betekenen dat er al een grens is afgesproken, terwijl er alleen een wapenstilstand is en geen definitieve grens. Het is dus algemeen aanvaard te spreken over de "groene lijn".

Als we nog even doorgaan blijven alleen de woorden "terroristen" en "oversteken" staan. Misschien is het toch beter dat ik me voortaan met het thema ICT of desnoods kraken bezighoud.  

Nieuwe poging.

5) Checkpoints zijn helaas nodig
Helaas proberen terroristen nog steeds over de groene lijn Israël binnen te komen. Daarom zijn de check points bij de groene lijn en rond Jeruzalem nog hard nodig. Op de Westelijke Jordaanoever zelf zijn de laatste tijd al vele wegblokkades opgeheven.

Het is een tekst. Niet iedereen is het er mee eens. In plaats van Westelijke Jordaanoever zou eigenlijk "Judea en Samaria" moeten staan. Maar ook zionisten willen af en toe door niet-ingewijden begrepen worden. Nu blijft het zo. Punt.

Mocht u binnenkort een bijeenkomst van de SP of een andere anti-Israël gezinde organisatie bezoeken en er staat een totaal verkleumde man in een zwarte jas met een stapel pamfletten voor de deur. Weet dan dat hij niet over één nacht ijs is gegaan. Er is over nagedacht. 

9 comments:

Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten said...

Om de verwarring compleet te maken:
"5) Checkpoints zijn helaas nodig
Helaas proberen straat-jihadi's nog steeds over de Overtoom het centrum binnen te komen. Daarom zijn de check points bij 020-West en rond de Pijp nog hard nodig. Op de Vijzelgracht zelf zijn de laatste tijd al vele wegblokkades opgeheven."

Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten said...

Qua stijlvorm gezien had het twee keer "helaas" in dit stukje ook moeten worden voorkomen. "Onfortuinlijk genoeg","Op jammerlijke wijze" of "Tot ieders teleurstelling" zouden, elk afzonderlijk, een alternatief kunnen zijn in dezen.

Carlo said...

Hilarisch! Dank je, Kees. Mijn zondag is weeral goed. :-)

Steady Freddy said...

Ja kees hilarisch, behalve als je het zelf een keertje heb meegemaakt. Probleem is alleen dat jullie soort mensen te bang zijn om ook maar een stap te zetten op het grondgebied van de Westelijke Jordaanoever of moet ik dan schrijven "Judea en Samaria". Ach ja je moet er geweest zijn om te weten hoe het een beetje zit. De beste stuurlui, zeg maar...

Natasha said...

Grappig, dat was altijd het argument van voorstanders van apartheid. Je mocht er niks over zeggen tenzij je er geweest was.

Tja, Freddy, voor sommige mensen geldt het omgekeerde. Persoonlijk leidde bij mij het ervaren van de manier van doen van de arme onderdrukten waar jij voor opkomt bij mij tot Kachneigingen. Gelukkig zakten die ook wel weer af, maar ik bedoel maar. Misschien zou je je voor de volle ervaring bij een volgende gelegenheid es als vrouw moeten verkleden. Liefst als joodse vrouw.

keesjemaduraatje said...

@Steady Freddy: Wat bedoel je eigenlijk met "jullie soort mensen"? En hoe weet je dat "ons soort mensen" nooit op de Westelijke Jordaanoever komen?
En als die "soort mensen" op de Westelijke Jordaanoever wonen, ben je dan een beetje lief voor ze of ga je dan de volgende vraag stellen?

Steady Freddy said...

@Natasha. Het argument: ‘Je mocht er niks over zeggen tenzij je er geweest was.’
Heeft Keesje zelf een keer ter sprake over de positie van Israël vandaar dat ik er mee kwam.
Waar in mijn reactie kom ik voor welke arme onderdrukten op? Kach, tja je moet maar durven. Voor iemand die het bovenstaand argument hekelt is het aandragen van zo’n zelfde kul argument om je maar eens als een Joodse vrouw te kleden niet echt sterk aangezien het omgekeerde ook weer van toepassing kan zijn…

@Keesje. Jullie soort mensen zijn mensen die zelf niets met Israël van doen hebben en ook niet Joods zijn en zich toch vreselijk druk maken en zich opwerpen als hoeder van die staat.
Zo druk zelfs dat met Israëlisch vlaggen gaat staan zwaaien en daarmee precies het zelfde doet als de Pro Palestina types namelijk het hier in Nederland politiseren van een conflict die de jouwe niet is. De pot verwijt de ketel om maar weer een ouderwets spreekwoord erbij te halen. Als je de IS en Meulenbelts verwijt dat te doen, waarom doe je dan precies het zelfde voor de andere partij? En met op de westelijke Jordaanoever wonen bedoel je neem ik aan op gestolen land?

keesjemaduraatje said...

De Werkgroep WAAR , waar het pamflet voor geschrven is, heeft leden in Israel en Nederland, van zowel Christelijke als Joodse huize. Mogen ze dan wel iets zeggen?
Blijkbaar hebben jouw moslimvrienden van de moslimomroep jou dermate geindoctrineerd, dat je zelf helemaal geen Wikipedia meer opent om even zelf te kijken.
Judea en Samaria, de naam zegt het eigenlijk al, daar hebben altijd Joden gewoond. Helaas zijn velen van hen tijdens de Jordaanse bezetting gedood of verdreven.
Een aantal 'settlements" kan je dus beschouwen als resettlement.

Peter Siebelt said...

@Natasha Bedoel je dit met kleden als lieve joodse vrouw?http://www.flickr.com/photos/sanspareille/1073076440/in/set-72157600078703463/