Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, January 10, 2011

Vragen over politiek en maatschappij

sinds vandaag kan je vragen over politiek en maatschappij via dit weblog stellen.  Links onder in de kolom staan drie vragenals voorbeeld.
Steljevraag

 

4 comments:

Toetje? said...

Waarom bestaan er nog steeds full-time banen, terwijl er sinds de jaren vijftig gigantisch veel geautomatiseerd is en de arbeidsproduktiviteit is verveelvoudigd.
In veel boeken, artikelen van zo'n 50 jaar geleden werd juist voorspeld dat we met minder werk nu op een hoger welvaartsniveau zouden zijn. Dus waarom is meer dan 3 dagen werken per week nog niet verboden? Dat zou toch in een klap de werkeloosheid, overspannenheid en files oplossen, om maar eens drie van de ontelbare voordelen te noemen?

keesjemaduraatje said...

@TOETJE:doordat iedereen, of in ieder geval de meese mensen zijn blijven werken, is de welvaart gestegen. Als je op het niveau van 1950 wil leven, zonder auto, zonder vakantie, dan hoef je ook maar drie dagen te werken.
Probeer het eens

Toetje? said...

Nee, dank je.

keesjemaduraatje said...

@toetje: ik had ff niet door dat jij het was.
Opvallend filmpje uit 1977 van Joop de Uijl die in de verkiezingscampagne zei dat het welvaartspeil voor de hogere inkomens voorlopig niet zou stijgen, maar dat de welvaart die er is wel eerlijk verdeeld zou gaan worden. Aankondiging van sovjet-socialisme in Nederland. Is gelukkig nooit waarheid geworden.

vanaf 4:40
http://www.youtube.com/watch?v=XmkK1sokVLU