Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, January 28, 2011

Groenlinks: Midden-Oosten = Israël

Dachten de Groenlinksers jarenlang dat Israël het allerergste was dat ze zich in het Midden-Oosten konden voorstellen, breekt effe grandioso de pleuris uit in Tunesië, Egypte, Jordanië, Jemen en Algerije. Alleen  ons aller Marokko is helaas nog een baken van rust. Ga eens even een duwtje geven Tofik, Hassnae en Rabbae!!

Als je het de notulen van de werkgroep Midden-Oosten van Groenlinks goed leest, dan besef je pas dat eenzijdigheid en bevooroordeeld zijn een naam heeft: Groenlinks. In de vergadering worden boycot acties tegen Israel georganiseerd. De leden zijn bijna allemaal betrokken bij anti-Israelische acties. Dat Win Lankamp (Palestina Komitee) en Hajo Meyer (EAJG) lid zijn zal niemand verbazen. Maar dat de voorzitter Karel van Broekhoven, zeven jaar geleden samen met Gretta de organisatie Stop de Bezetting heeft opgericht, dat wisten jullie nog niet. Alle lijntjes komen in deze werkgroep tesamen. We dachten dat de SP erg was, maar Groenlinks kan er ook wat van hoor!

Nog hilarischer is het Jaarplan Midden-Oosten Werkgroep Groen-Links. Daar wordt aangekondigd dat ze nu ook eens één ander land gaan behandelen. Ik hoop dat het Egypte was. En er wordt geschreven dat Iran zo vijandig bekeken wordt. Erg vreemd hoor.

Dit waren de punten waarmee de werkgroep Midden-Oosten zich in 2010 wilde bezig houden:

1. Iran: De situatie van de oppositie en naleving c.q. schending van de mensenrechten. De internationale druk, het nucleaire programma en het gevaar van een Israëlische aanval;

2. Israel, Palestina en de naleving c.q. schendingen van de mensenrechten en het internationaal recht;

3. Nabuurschap en Europa. Wat houdt het in? Speciale aandacht voor Marokko, Egypte, Israel;

4. De politiek van de VS t.a.v. het MO;

5. Minstens één land waarover we het in 2009 niet hebben gehad;

6. De mogelijkheden voor en ervaringen met Boycot, Desinvesteringen en Sancties inzake Israël.

Het is dus duidelijk dat Groen-Links, althans de werkgroep Midden-Oosten van deze partij, het recht van bestaan van Israel niet erkent en een boycot actie wil organiseren.

Ondanks de positieve en regeringswillige  indruk die Jolande Sap nu maakt, naar mijn mening professioneler dan Femke Halsema,  is haar achterban nog vijandig en haatdragend.

15 comments:

Jaan said...

Nou Nou Sap een positieve indruk.
Je moet een paar zinnen die in het debat over de opleiding van politie-agenten, die nadat ze hebben leren lezen, ingezet kunnen worden als rechter (zo iets zei Sap).
Een paar van die lui in dat debat vonden afgeven op Wilders toch zeer belangrijk. Allereerst die man van het CDA die zei: Die mijnheer van de PVV.
Dan uiteraard Pechtold had weer het nodige te zeveren. Andreetje R werd knap hysterisch en begon te drenzen over Wilders. Sap kon niet achterblijven en had het over zo iets als: walgelijk.
Ik laat me door zo'n hysterica als Sapen en Nathouden niet als walgelijk wegzetten. Ik stem Wilders en vind dat iedereen zou dat moeten doen. Sap positief, ja aan mijn hoela, Wilders en de PVV gauw even walgelijk noemen, hysterisch stinkwijf.

Anton said...

Je ziet nu hoe je verrast wordt als je eenzijdig op een probleem gefocussed bent. Je kunt je nu afvragen wat er nog allemaal te gebeuren staat in het Midden-Oosten, en dan zou best nog wel kunnen blijken dat het probleem in Israel maar een regionaal detail is, dat om politieke redenen opgeblazen is.

Anton said...

Iets waar ze in Het Midden-Oosten toch nogal goed in zijn, zaken opblazen.

Remco said...

Zou het niet handiger zijn Stop de Bezetting te promoveren tot Werkgroep MO van Groen Links? Die 2 clubs overlappen elkaar in de praktijk toch al. En dan de Zwarte Weduwe voorzitter maken, met Wijenberg als 1e en Lord Dries als 2e secretaris.

Jan van Dijk said...

Blijken nu plotseling de inwoners van vrijwel alle landen in het Midden-Oosten in opstand te komen tegen hun tyrannieke machthebbers, behalve die arme Israeliërs wier machthebbers als enigen werden belaagd door de "mensenrechtenvoorvechters" van Amnesty International, UNO, EU etc.
Maar natuurlijk weten al die salonrevolutionairen het veel beter als het plebs ter plaatse!

Philippine said...

En wie gaat er met Hamas praten? Of hebben ze al gepraat?

http://www.welingelichtekringen.nl/hamas-gaat-meedoen-in-egypte.html

Philippine said...

Daar gaan we.

http://en.harakahdaily.net/index.php?option=com_content&view=article&id=2177:qaradawi-to-mubarak-get-up-and-leave-egypt&catid=37:world&Itemid=59

Louisa said...

Dus jij stemt Wilders, Jaan, en je vindt dat iedereen dat zou moeten doen.
O ja ?
Mag ik zelf uitmaken waar ik op stem ?
Stel, ik stem op, noem eens een zijstraat, het CDA, want ik ben Gristelijk en ik vind dat iedereen dat zou moeten doen.
Wat zou jij daar van vinden, Jaan ?
Daar zou jouw broek van afzakken, nu Jaantje, mijn broek zakt af als jij vindt dat iedereen op Wilders zou moeten stemmen omdat jij dat doet.
Dat lijkt op dictatuur, weet je dat, Jaan?

En dan je scheldpartij op Sap, je noemt haar een hysterisch stinkwijf.
Nou Jaan, je zegt nog al wat.
Weet je wel de betekenis van hysterisch ?Ik denk het niet, maar jij komt in mijn ogen aardig in de richting van hysterie.
En hoe weet je dat Sap stinkt ?

Wel eens aan haar geroken?

Philippine said...

We hoeven ons binnenkort nergens meer druk over te maken.http://www.nieuws.be/nieuws/CIA_rapport_voorspelt_val_van_Isra_235%3Bl_87ae52be.aspx

Louisa said...

Uitstekend idee.
Alle inwoners van de huidige staat Israël(van welke signatuur dan ook ) komen terug/emigreren naar Europa/De VS, het UK(vlak dat niet uit) of waar hun hart naar uitgaat.
En alle moslims die zo nodig naar Het Heilige Land/Palestina of hoe het dan ook in hun ogen mag heten gaan er naar toe.
Includief hoofddoek, burka en hoe al die lappen die hun familie voortschrijft dan ook moge heten,pleuren op daro heen.Vooral uit Europa.
Groot probleem opgelost en de wereld knapt er aanzienlijk van op.

Louisa said...

Includief moet zijn includief, uiteraard.
En als alle Tweede en Eerste Kamerleden die Zo Nodig Voor Palestina Vechten Meegaan, (Van Agt, Duisenberg, Meulenbelt, Van Bommel, die figuur van Groen Links uit de Tweede Kamer wiens naam ik maar niet kan onthouden, Stofblik oder so etwas)knappen we er hiero steeds meer van op.
Ik blijf Rotterdamse: het zou in 010 een stuk rustiger worden....

Ge said...

"Democratie zonder vrede is geen democratie", aldus Peres.
Hele wijze woorden van de president van Israel.

keesjemaduraatje said...

Gaan we nu opeens redelijk doen Guus?

Natasha said...

En waar blijven eigenlijk de 900.000 in of na 1948 uit de Arabische landen gesmeten Joden en hun nakomelingen bij de oprichting van Israel? Terug naar Libie, Algerije, Jemen en Irak? Ja hoor.

Louisa said...

Nou Anton, volgens mij worden er ook mensen opgeblazen....zijn ze ook goed in....