Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Friday, April 29, 2011

Falende Gazaboot

Eindelijk eens goed nieuws van het Nederlandse Parlement en de Nederlandse regering. Zij spreken zich tegen de Gazaboot uit, die eind mei zou gaan varen.  Al weken lang voeren we op dit blog en bij Carelbrendel.nl en Likud.nl, actie tegen de Gazaboot en nou neemt de Nederlandse politiek het over. Wunderbar.

Op verschillende manieren is het project Gazaboot nu al mislukt. Voor de de christenen van Sabeel nog een beetje meer dan voor de extreem-linkse terreurvrienden en de moslimbroeders van de FION en ISRAA.

Nlbootnaargaza De Stichting Nederlandse Gazaboot heeft niet genoeg geld opgehaald om zelf een boot te kopen en gaat daarom meevaren met de Italianen. 

De Nederlandse Gazaboot heeft nog steeds geen prominente Nederlanders bereid gevonden mee te varen. De meest prominente opvarende is het Marokkaanse redactiemeisje Hasna el Maroudi van de VARA-site Joop.nl.

Twee van de organisatoren van de Nederlandse Gazaboot hebben banden met terreurorganisaties. Amin Abu Rashed is door de AIVD op de vingers getikt wegens het verzamelen van geld voor Hamas. Rob Groenhuijzen, de voorzitter, is in de jaren '70 betrokken geweest bij de voorbereiding van een PFLP terreuraanslag.

Het vertrek van de Gazaboot is naar juni uitgesteld. Naar eigen zeggen omdat er op de Turkse verkiezingen moet worden gewacht. Een extra bewijs en teken dat de hele onderneming een door de Turkse regering gesteund moslimproject van de IHH is.

Er worden niet genoeg activisten gevonden om op de verschillende boten mee te varen. Dat zou de echte reden voor het uitstel zijn.

Egypte wil de grensovergang naar Gaza binnenkort openen. Daardoor valt de belangrijkste reden om een paar boten met hulpgoederen te sturen weg.

De moord op de Italiaanse vredesactivist Vittorio Arrigoni in Gaza, uitgevoerd door een extremistische moslimgroep, legt een zware druk op de deelnemers en de organisatie. Extra kosten voor beveiliging en de onzekerheid of je in Gaza nog wel veilig bent.

Het vredesakkoord tussen Hamas en Fatah, dat deze week onder druk van de Egyptische geheime dienst is gesloten, zal de komende maanden voor extra onrust in deze regio zorgen. De salafisten die Vittorio vermoord hebben vinden dat Hamas de zaak verraad en zullen nog actiever worden. Het gebied is niet meer veilig voor Westerse activisten. Er dreigt oorlog met Israel als de Verenigde Naties de toekomstige Palestijnse staat erkennen.

De Christenen van Sabeel worden nu door drie christelijke partijen, CDA, CU en SGP in de hoek van de Hamas-ondersteuners gezet. Daardoor wordt deze extreme christelijke groep nog meer geïsoleerd. weliswaar krijgt Sabeel nog 120.000 Euro subsidie van de Protestantse Kerken, maar hoe lang nog, als ze dit soort terreurgroepen ondersteunen? 

3 comments:

gentle giant said...

Hasna de hypocriet.
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/11/respect_volgens_hasna_el_marou.html
En geen woord over de bezetting van de Spaanse Sahara door Marokko.

Harm Schouten said...

Het lot vanVittorio Arrigoni schijnt toch wat hamaslovers aan het denken gezet te hebben.
Ik zal er dan ook niet van opkijken dat de terroristen van de provocatie vloot een schip vol met nuttige idioten opblaast en dan gaat schreeuwen dat de Israëlische marine het schip getorpedeerd heeft.
De MSM zullen dit wereldwijd laaiend enthousiast rondbazuinen zonder er zich om te bekommeren dat er geen enkel bewijs is.
Als het om Israël bashen gaat worden alle regels van journalistiek fatsoen graag opgeoffert
de nuttige idioten die meevaren schijnen te vergeten dat ze maar apen en slangen zijn in moslimogen en rustig vermoord mogen worden voor het grootheid van de islam.
Dus ga maar eikels.

Benjamin said...

"De Christenen van Sabeel worden nu door drie christelijke partijen, CDA, CU en SGP in de hoek van de Hamas-ondersteuners gezet."

Waar is dit precies op gebaseerd ?

De link van het artikel naar de KIA website zegt niets over 120.000 euro. Bovendien mag KIA geen overheidsgeld besteden aan zending. Zover ik op de hoogte ben wordt er echter wel jaarlijks geld aan Sabeel overgemaakt maar niet het bedrag van 120.000 euro.

misschien zie ik hier iets over het hoofd.