Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Wednesday, April 20, 2011

Hedy Epstein doet het weer

Eén van de meest prominente opvarenden van de Gaza Freedom Flotilla 2 "Stay Human" is Hedy Epstein. Weliswaar slaagt ze er vier keer achter elkaar in om net op tijd weer van de boot af te stappen en toch niet mee te varen, maar ook deze keer staat ze weer prominent op de lijst van opvarenden. Dat Hedy Epstein als "holocaustoverlevende" wordt geafficheerd is al erg, dat ze als "Mavi-Marmara-survivor" te boek staat, dat is nog erger, maar op het onderstaande filmpje presteert ze het om als "Auschwitz-Survivor"opgevoerd te worden. Je moet toch wat. Waarschijnlijk verwisseld met onze eigen Hajo Meyer. Een studente stelt kritische vragen. De Israelische staat als "nazi-staat" neer te zetten is zelfs volgens de Europese regels tegen antisemitisme niet toegestaan.

 

2 comments:

vanhetgoor said...

Ik kan er geen hoogte van krijgen, soms heeft iemand last van het Stockholm syndroom zonder het zelf te weten, dat zou een verklaring kunnen zijn. Komt ook voor dat mensen er voor kiezen om zich te personalificeren met de tegenstander juist om de aanvallen op de eigen groep op die manier onmogelijk te maken. Het kan ook nog zijn dat deze persoon gewoon van de pot gerukt is.

Als iemand komt met het sprookje dat Hamas democratisch is gekozen dan zakt mijn broek af. De ultieme Godwin ooit zal ik maar niet van stal halen. Maar Stalin was democratische gekozen, en Mao ook. Daarnaast was er voor de kiezers ook geen andere keuze, net als ook Hamas elke andere tegenstander een kopje kleiner heeft gemaakt.

Het zou voor Hedy Epstein misschien een goed idee zijn als zij zich eens zou verdiepen in het soort mensen waar zij achter staat. Ontkenning van de realiteit, omdat die realiteit te gruwelijk is, dat is een menselijke eigenschap. Maar het is verkeerd om iemand die lijdt aan tal van problemen om hier op te reageren alsof er een zelfstandige weloverwogen beslissing is genomen, haar stellingname is het gevolg van trauma's en slechte informatie. Allemaal heel tragisch.

Naar mijn idee kan dit hele Palestijnse probleem alleen maar opgelost worden als men alle Palestijnen stuk voor stuk, woord voor woord tot in details gaat uitleggen dan hun jodenhaat is ingegeven door de koran. En dat dit moet stoppen. Maar ook dat hun regering in Jeruzalem zit en dat hun vlag een blauwe ster heeft.

keesjemaduraatje said...

Als je de verklaring van Rob Groenhuijzen met die van Hedy Epstein vergelijkt, zie je een opvallende overeenkomst. Ze zeggen letterlijk: "Ik ben niet vóór of tegen Hamas". Dat ze tegen Israel zijn, daar hebben ze geen moeite mee om dat te zeggen, maar Hamas, ja, dat weten ze niet zo precies.