Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Monday, April 18, 2011

Is Vittorio Arrigoni een symbool voor vrijheid?

De reaguurders hebben weer vrij spel. Een vredesactivist wordt in Gaza vermoord en dan schrijven dat het niet erg zou zijn of dat hij het aan zichzelf te wijten zou hebben. Dat is fucked up man! Vittorio Arrigoni was in de eerste plaats blogger en journalist. Geen onafhankelijke blogger, maar toch een blogger. En hij is vermoord door een Al Qaida-achtig groep. Dus dat is altijd erg.

Verbazingwekkend dat de Nederlandse Pro-Palestina-scene deze Vittorio Arrigoni nog eens extra eert door een hele avond aan hem te wijden (Woensdag vanaf 19.30 uur bent u welkom in de locatie van HTIB, 1e Weteringplantsoen 2c, 1017 SJ, Amsterdam. Anja Meulenbelt zal één van de sprekers zijn). Dat hebben ze bij de vermoorde theatermaker Juliano Mer Khamis uit Jenin niet gedaan. En als er vijf leden van de familie Fogel op de Westelijke Jordaanoever de hals doorgesneden wordt al helemaal niet. Waarom wordt Vittorio Arrigoni tot een symbool van vrede en vrijheid omhoog gestiliseerd en blijven andere doden onbekend?

Che_vittorio Is Vittorio Arrigoni eigenlijk wel geschikt om tot martelaar van de Palestijnse strijd omgevormd te worden? Hij ziet er uit als Che Guevara en is op dezelfde leeftijd gestorven. Hij bleef in Gaza, ook tijdens de oorlog van 2009 en hielp ambulance broeders. Hij voer met de vissers de zee op. Of hij ook over water kon lopen, dat is door de "comrades" niet geregistreerd. Wel wordt er nadrukkelijk geschreven dat "zijn strijd wordt voortgezet".

Toch is de dood van Vittorio niet bepaald een goede propaganda voor de Palestijnse zaak. Hij is namelijk niet vermoord door soldaten van de Zionistische entiteit, maar door een groep moslimextremisten. Hoe gaat tante Anja aanstaande woensdag daar nou een draai aan geven? Dan kan ze wel zeggen dat de Gazanen door de voortdurende blokkade zo onder druk staan, dat ze eigenlijk niet anders kunnen, maar als dat waar zou zijn, dan zou er elke week wel zo'n moord in Gaza gebeuren.

Tijdens de rouwdiensten en schijnbegrafenissen die de afgelopen dagen in de Palestijnse gebieden gehouden zijn, werd al gauw een vergelijking met Rachel Corrie gemaakt. Sommige protestborden beweren zelfs dat Rachel Corrie en Vittorio Arrigoni door één en dezelfde moordenaar omgebracht Same_killer zijn. Rachel Corrie kwam in 2003 om, doordat ze vlak voor een bulldozer die een Palestijns huis ging omver rijden knielde. De bulldozer reed over haar heen. En Vittorio werd al enkele uren na zijn ontvoering en ver voordat het ultimatum afliep, door moslimextremisten opgehangen. Twee moeilijk met elkaar in verband te brengen moorden dus. Wel waren beide lid van de International Solidarity Movement en stierven ze voor hun idealen.


Genoot Vittorio Arrigoni groot respect onder de bevolking van Gaza? Als we zijn ontvoerders mogen geloven is dat niet het geval. In het Youtube-filmpje dat zijn ontvoerders op internet zetten wordt hij uitgescholden en gezegd dat hij "corruptie verspreidde" en dat Italië een "ongelovige staat is". In een Arabische gebied als Gaza dat gekenmerkt wordt door fractiestrijd en wantrouwen tegenover buitenstaanders is dat niet zo vreemd. Vittorio Arrigoni is niet bepaald een man waar Arabische mannen respect voor kunnen opbrengen.

Vittorio -Hij leeft een hedonistische leven in Gaza, met krachttraining en ringetjes door zijn wenkbrauw, terwijl de bevolking lijdt onder werkloosheid
-Hij is niet getrouwd
-Hij schijnt op zijn blog kritiek op de radicale islam geleverd te hebben
-Hij werkt niet
-Hij gaat het liefst op de foto met kleine kinderen
-Hij komt uit een Westers land en leeft een Westers leven.

Genoeg redenen dus, om te veronderstellen dat Vittorio Arrigoni vanwege eerwraak of pure haat of wantrouwen is omgebracht. De ontvoerders wilden hem perse dood hebben.

Vittorio_arrigoni_3 Toch houden Rob Groenhuijzen en Anja Meulenbelt aanstaande woensdag een herdenkingsplechtigheid  voor de gestorven activist. Waarschijnlijk willen ze daarmee de boottocht van de Nederlandse Boot naar Gaza veiligstellen. De opvarenden konden eens wantrouwen krijgen en weigeren te gaan varen. Dan zou de beweging een derde zware klap in een paar weken tijd te verwerken krijgen.

 

Vittorio-latuff-291x400

5 comments:

vanhetgoor said...

Tegen beter weten in, hopeloos proberen een vooroordeel te ontzenuwen terwijl men het alleen de zaken nog duidelijker en scherper stelt. Een rotsvaste bevestiging dus!

Kennelijk kunnen redelijk normale mensen niet leven in Gaza. Nu wil ik die Vittorio Arrigoni niet normaal noemen, voor Gazaanse begrippen is hij reeds een lichtjaar verder, maar welke kant ging hij op? Zijn probleem was wel dat hij zijn sympathie bij de verkeerde mensen heeft gelegd. En het was natuurlijk te verwachten, dat heeft hem uiteindelijk opgebroken.

Als iemand wil bewijzen dat er met Palestijnen heel goed samen te leven valt dan moet men dat niet willen doen door er tussen te gaan zitten. Het kan namelijk niet, die hele maatschappij is volkomen kunstmatig. Alles is gefabriceerd. Die hele samenleving en ook de moraal, de opvoeding en zelfs de economie zijn op de tekentafel bedacht als een gruwelijk sociologisch experiment. Een mislukt experiment overigens! Dat blijkt maar weer eens. De weg naar de hel is geplaveid met goede bedoelingen, maar dit is een vierbaansweg!

Chris Hannaart said...

Het geeft me eenzelfde soort onbestemd gevoel als het gedraai van en rond Bertus Hendriks... Waarom omarmen linkse denkers die islam toch zo? Is hun haat tegen hun eigen opvoeding en jeugd zo sterk dat alles hier maar kapot moet? Heeft Martin Bosma gelijk dat het marxistisch getinte cultuurrelativisme ons door de elite gewoon wordt opgedrongen middels massa-immigratie? Is de linkse hap soms selectief blind, dwz voor hun eigen ongelijk.
Bij Halsema begonnen volgens mij de schellen van de ogen te vallen, waarna ze de plaat maar poetste.
Waarom zijn voor de verdedigers van de moslims veelal onbekend met de koran, zoals bv die Verhagen die onlangs een rapport scheef over moslims in NL zonder zelfs maar de Koran gelezen te hebben?
Wie kan mij vertellen wat links bezield? Willen ze allemaal voor Jezus spelen ofzo? Moreel boven de feiten staan?
Politieke correctheid en blindheid voor de islam wordt de ondergang van democratisch Europa!

Chris Hannaart said...

Waarom zijn voorAL de verdedigers van de moslims veelal onbekend met de koran?

Marrtien Pennings (Kassander, Leo Sar said...

Raadsels, Kees, raadsels. Zoals die middelbare-school-leerling zei tegen die geschiedenisleraar:

"Weet u wat het met u is, mijnheer? U bent verslaafd aan verklaringen."

Je zult op een gegeven moment moeten aanvaarden dat het Kwaad bestaat en dat er Gekken bestaan. Ik zal de 26ste een 50 pagina's tellend essay wijden aan Thomas von der Dunk op AmsterdamPost http://bit.ly/gR3dZd Maar ik heb niet de illusie dat ik kan verklaren wat hem nou precies mankeert. Je hebt necrofielen, lustmoordenaars, Jodenhaters en totalitarisme-verliefden en nog veel meer. Je moet aanvaarden dat er in die hersens contactjes los zitten of verkeerd zijn aangesloten. Het enige criterium is: bescherm je adequaat tegen het Kwaad dat ze kunnen aanrichten. Vraag je niet af wat de Laatste Verklaring is.

Likoed Nederland said...

Eerder was er al het bericht dat vrouwelijke 'vredesactivisten' geregeld verkracht worden door Palestijnen:
http://brabosh.com/2010/09/25/vrouwelijke-vredesactivisten-verkracht-het-zwijgen-opgelegd-door-links/

Maar die mensen op de boot hebben het risico er voor over blijkbaar ......