Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, April 17, 2011

Moord op Vittorio Arrigoni zware slag voor International Solidarity Movement

De toenemende macht van extreme salafistische moslimgroepen in Gaza brengt Hamas in verlegenheid, bedreigt Israel en kostte deze week de Italiaanse activist  Vittorio Arrigoni het leven.

Als lange, gespierde, getatoeëerde Italiaan, met een ring door zijn wenkbrouw, valt Vittorio op in de Gazastrook, waar nauwelijks buitenlandse activisten rondlopen.  Hij wilde eigenlijk aanstaande zondag al Gaza verlaten, om bij zijn zieke aan kanker leidende vader te zijn.  Het heeft helaas niet meer mogen zijn.

144-Vittorio-Arrigoni-Kidnapped-peace-activist-pictured-on-YouTube Vittorio Arrigoni voer met de Palestijnse vissers de zee op en probeerde Israelische patrouilleboten op een afstand te houden. Hij hielp tijdens de 2009 Gazaoorlog de ambulancebroeders die de gewonden naar de ziekenhuizen vervoerden. Hij trainde dagelijks in de enige sportschool van Gaza. Die dagelijkse routine werd hem fataal.

Afgelopen woensdag om 10.00 uur bestelde  Vittorio Arrigoni, na een uur training in de sportschool, een meeneem-maaltijd in het strand-restaurant, maar hij kwam de maaltijd niet ophalen.  Op dat tijdstip viel ook zijn mobieltje uit. Ergens tussen de sportschool en het restaurant hebben moslimextremisten hem ontvoerd en naar de Karamehbuurt in Gaza-City gebracht. Daar werd hij mishandeld en gefilmd. Op de Youtube-film die de ontvoerders verspreidden zag hij er bang en beschadigd uit. Direct daarna werd  Vittorio Arrigoni met een plastic snoer gewurgd.

De ontvoerders zijn lid van de groep genaamd Tawhid en Jihad, nog extremer en gevaarlijker dan Hamas, die Gaza controleert. Ze vormen steeds meer een dilemma voor de buitenlandse activisten die een gemakkelijk doelwit vormen.  De moslimextremisten proberen gevangenen vrij te krijgen en stellen ook andere eisen.  In dit geval stelden ze een ultimatum van 30 uur, om een gevangene uit handen van Hamas vrij te krijgen, maar hebben  Vittorio Arrigoni al vermoord lang voordat de deadline was verstreken. Tawhid en Jihad recruteren hun aanhang onder de lagere rangen van de Hamas, en onder leden die gefrustreerd zijn dat Hamas geen Sharia in Gaza heeft ingevoerd. Ze hebben, behalve raketbeschietingen op Israel ook enkele gewelddadige acties tegen on-islamitische restaurants en winkels in Gaza uitgevoerd. 

Vittorio Arrigoni  (36 jaar) kwam voor het eerst naar Gaza en de Westbank in 2002. In 2008 kwam hij met de Free Gaza Flotilla naar Gaza en bleef er met vier ander International Solidarity Movement activisten wonen. De ISM was in 2003 na de dood van Rachel Corrie gestopt met de permanente aanwezigheid in Gaza.  Vittorio Arrigoni bouwde samen met anderen de beweging na 2008 weer op.  

Deze moord is een zware tegenslag voor de ISM, zeker nu er in mei een grote vloot boten met activisten waaronder de Nederlandse Boot naar Gaza  vaart. Zijn de Nederlandse opvarenden nog wel veilig in Gaza? Amin Abou Rached zullen ze wel niets doen, die is zelf van de moslimbroederschap, maar Bert Middel, onze Bert Middel, kan die wel zonder gewapende escorte rondlopen in Gaza als hij straks met de Nederlandse boot meevaart?  Het zijn vragen die de voorzitter Rob Groenhuijzen nu moet beantwoorden.

9 comments:

Likoed Nederland said...

Brabosh heeft plaatjes over hem, die meer zeggen dan duizend woorden:

http://brabosh.com/2011/04/17/pqpct-aod-2/

http://brabosh.com/2011/04/16/pqpct-aog/

Chris Hannaart said...

Misschien weet Bertus Hendriks wel weer een excuus of reden aan te voeren dat het allemaal wel meevalt met het moslimextremisme. Zelden zo'n draaikont gehoord als Hendriks tijden zijn verhoor door Moszko.
Alle islam-gevaarontkenners gaan bedrogen uitkomen, evenals de euforische Arabische Lente-verheerlijkers. Er wordt gestreefd naar een islamistisch Noord-Afrika. Forget about democracy!

roel said...

Er moet toch iets te bedenken zijn om dit alles in de schoenen van de joden te schuiven. Er zal toch wel iemand komen met een echte Meulenbelt redenering dat a) Arrigoni een spion was en b) door de oplopende spanningen de arme mensen van Gaza niet meer weten wat ze moeten doen. Het is allemaal wanhoop! Natuurlijk!

Dorith said...

Het is natuurlijk vreselijk wat die Italiaan is aangedaan, maar is het verbazend? Nou was die man niet bepaald een vredesactivist, maar toch zielig voor hem om zo om te komen.

Off topic maar toch te maken met de vredelievende moslims:

A Northern “Israeli” Command security source warned 150 Hizbullah field commanders of retaliation in case Hizbullah launches any missiles, after “Israel” claimed Hizbullah is leading activities in 150 villages in South Lebanon.
The warning stated that if any rocket was launched from any house or area in the said 150 southern villages, the “Israeli” army will then destroy every house or building from where the rockets are launched.
The Zionist security source added that the “Israeli” army is not responsible for any harm which might affect to the citizens of the Lebanese southern villages.
The same source affirmed that the situation in the area is fragile, and could explode any moment, adding that the “Israeli” enemy does not seeks another war with Hizbullah, but will not stay still before any missile threatening the Zionist population.

http://babulilmlibrary.com/news/israel-threatens-to-destroy-150-lebanese-villages

Interessant, die aanhalingstekens rond Israel, nietwaar?

The latter is actually correct under international law; Hezbollah is responsible for harm that results from its positioning of rockets in a village, thus making the village a legitimate target.

Geertjan said...

Maar ik ben toch jullie vriend... ik steun hartstochtelijk jullie strijd.
Het mocht niet baten.
Wat een bitter en traumatisch inzicht zal Vittorio in zijn laatste uren gehad hebben.
Kan er niet over treuren overigens.

Pineut said...

Volgens een reaguurder (3) en de reactie van Anja daarop op haar haatlogje zit de Mossad er achter. Over 100 jaar zal in de geschiedenis boekjes van deze "grote denkers" staan te lezen dat heel Gaza één groot zionistisch complot was.

Vr. Gr. Pineut

Pineut said...

vergat de link er nog bij te zetten :
http://anjameulenbelt.sp.nl/weblog/2011/04/15/activist-van-ism-gedood-in-gaza/#comments

Chris Hannaart said...

Die Meulenbelt is werkelijk schunnig!
Een schokkend voorbeeld van hoe blind links is..

Hannes Minkema said...

@Chris Hannaart: Een mening is niets. Een mening haal je op elke straathoek voor een kwartje. Argumenten, daar gaat het om. En daarvan heeft je bericht er precies nul.