Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Sunday, April 03, 2011

Ruth Peetoom over de Islam

Er zitten Marokkaanse kinderen bij haar kinderen op school, dus Ruth Peetoom, de nieuwe voorzitter van het CDA is uitstekende op de hoogte van de Marokkaanse cultuur. Ze weet zeker dat de vrouwen binnen de islamitische kringen in Nederland niet achtergesteld zijn, omdat de grondwet voor iedereen geldt. Bovendien is het multiculturele experiment in Nederland niet mislukt, omdat de multiculturele samenleving een feit is. Meningen van de pasgekozen voorzitter van het CDA in een filmpje van Popned op Youtube

8 comments:

vanhetgoor said...

Leuk als iemand een mening heeft die zich gedraagt als een spagaat tussen twee onverenigbare werelden. Dan is er de keuze uit ten onder gaan of terugkomen op je vergissing.

Het wordt tijd dat de Christen Unie en het CDA inzien dat de islam geen geloof is. Dat is heel makkelijk te bewijzen, als men de koran leest dan staan er dingen beschreven die de gelovige moslims moeten doen voor Allah, bijvoorbeeld het uitmoorden van joden. Omdat Allah dat zelf niet kan mogen we aannemen dat we hier te maken hebben met een slappe lul die zich uitgeeft voor Allah. Ook het feit dat de gelovige moslims geld naar de moskee moeten brengen moet al tot denken uitnodigen. Een Allah die geld nodig heeft is gewoon een oplichter.

Wat is de reden waarom mensen van het CDA niet willen toegeven dat de islam een grote oplichterij is? Is dat angst voor de islam? Is dat soms met een mooi woord islamofobie?

Frans Groenendijk said...

Het is natuurlijk de overtreffende trap van een tu quoque wat Rosenthal hier oplepelt maar het kan geen kwaad daar een enkele keer toch eens op te reageren. Wat Rosenthal hier naar voren haalt, is inderdaad walgelijk. Het is nog erger dan de opdracht van Mozes om 3000 mensen te vermoorden alleen maar omdat ze een gouden kalf hadden aanbeden.
De achterliggende ideologieën zijn gelukkig door de inzet van veel mensen van binnen en buiten het christendom en jodendom zo goed als volledig onschadelijk gemaakt.
Met het mohammedanisme is dat (nog) niet in die mate gebeurd. Wel gedragen al heel veel mensen die zich moslim noemen zich veel fatsoenlijker dan ze zouden kunnen doen aan de hand van de teksten en voorbeelden die toegeschreven worden aan Mohammed.
Nog steeds kunnen joden en christenen als persoon in een discussie zeer akelige dingen naar voren brengen gebaseerd op oude teksten. Die zijn dan echter onderdeel van een discussie. Zo'n open discussie over de walgelijke teksten uit de Koran (wat doet een hoofdstuk met de titel 'De oorlogsbuit' in een heilig boek?) is er niet. Tot op de dag van vandaag is dreigen met of gebruiken van geweld tegen mensen met andere opvattingen hoeksteen van het mohammedaanse gedachtegoed. In theorie en praktijk.

Johan said...

Ze praat gewoon dubbel. Enerzijds zegt ze dat de multikulturele samenleving een feit is. Anderzijds beweert ze : we leven in de Nederlandse samenleving en daar gelden de Nederlandse wetten.
Wat wil ze nou ?

Louisa said...

Tut Peetoom.

trias politica said...

Ontkennen, bagatelliseren en zonder enige kennis van zaken, laat staan inhoud. Ziedaar de kersverse voorzitster van het CDA. Een aanwinst, *kuch*

Rein said...

Het romantische beeld dat Ruth Peetoom van moslims heeft, komt waarschijnlijk uit de boeken van Karen Armstrong. Een islam zonder sharia, zonder jihad en zonder verbod op afvalligheid, dat is inderdaad een 'gewoon' geloof...

Reint Meijer said...

Het CDA is niet voor niks met de helft gekortwiekt.Blijven ze stug volhouden in hun eigen onkunde,kan het wel eens zo zijn dat ze de Kamer moeten verlaten.....

Henri said...

Lees dit artikel van Joost Niemöller in De Dagelijkse Standaard: http://www.dagelijksestandaard.nl/2011/04/met-angst-is-niks-mis

EN: de reactie van Caroline hierop om 00u45 op 6 april 2011.

Dit is m.i. een goede verklaring voor Peetoom's starre of verstarde standpunten.