Disclaimer

De bijdragen aan het maatschappelijke debat, zoals op dit blog gepubliceerd, zijn bedoeld als ondersteuning van het recht op vrije meningsuiting. Mocht u desondanks in uw eer of goede naam aangetast worden, of nog erger dat u door deze teksten gekwetst wordt, lees dan eerst even de bijgaande disclaimer.

Thursday, April 28, 2011

Terreur-Bisschop preekt bij rouwdienst Vittorio Arrigoni

Misschien een vriendje van Rob Groenhuijzen. Hilarion Capucci, de Grieks-Katholieke bisschop, die een preek bij de begravenis van Vittorio Arrigoni hield, was tenminste in dezelfde tijd terroristisch actief. Vittorio Arrigoni was een pro-Palestijnse vredesactivist die twee weken geleden door Arabische salafisten werd omgebracht.

Op 18 augustus 1974 werd Capucci  door de Israëlische politie wegens het in zijn mercedes meesmokkelen  van wapens naar de Westelijke Jordaanoever.  Hij werd vervolgens veroordeeld  door een Israëlische rechtbank  tot 12 jaar gevangenis.  Capucci was een van de gevangenen wier vrijlating door de Palestijnse kapers van de Kfar Yuval gijzeling in 1975 en van de Palestijnse kapers van Air France-vlucht 139 in 1976 werd geëist. Hij werd twee jaar later vrijgelaten als Kinderpostzegels_cappuci gevolg van bemiddeling door het Vaticaan. De regeringen van Irak, Libië, Soedan en Syrië hebben  Capucci geëerd met postzegels.

Capucci zei tijdens de begravenis: "Voor ons is Vittorio een martelaar, een held en een heilige. Een bisschop die zijn kudde heeft verdedigd en de kudde was het Palestijnse volk." Ik ben benieuwd of de Grieks-Katholieke bisschop ook op de Italiaanse vredesboot naar Gaza meevaart. Dan kan hij mooi met Rob Groenhuijzen over 1976 praten. Tijd zat.

4 comments:

Likoed Nederland said...

Zo kom je wel aan genoeg 'martelaars', als je ze zelf gaat vermoorden.

Er dreigt echt een tekort aan maagden in de islamitische hemel.

Lex said...

Welnee, daar zijn altijd genoeg maagden als je de berichten mag geloven.

SF said...

Heren er is allang aangetoond dat het in de werkelijke vertaling uit de oudste gevonden koran (in het Aramees geschreven) om druiven gaat in die hemel en niet om maagden. Dat men daar niet aan wil zal wel iets te maken hebben met dat je dan niemand meer zo gek krijgt zich op te offeren. Over het algemeen zijn het ook niet de slimsten die zich laten offeren. Die slimsten zouden wel gek zijn en laten het aan de kanslozen over... Maar goed verder neem ik aan de de heren en dames van Likoed Nederland geen praktiserende Joden zijn?

Likoed Nederland said...

@SF

Sommige wel, sommige niet, wij begrijpen echter de relevantie van de vraag niet.

Maar inhoudelijk, u heeft gelijk, vandaag een 12-jarige zelfmoordenaar in Afghanistan, het is afschuwelijk dat ook kinderen worden geronseld.